E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul nefes aldı---

Borsa İstanbul nefes aldı

Borsa İstanbul nefes aldı
13 Ocak 2014 - 08:37 borsagundem.com

Geçen haftanın son işlem gününde ABD tarafında açıklanan tarım dışı istihdam verisi piyasa beklentilerinin oldukça altında geldi

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"Piyasalar tarım dışı istihdam ile şok yaşadı…
BİST 100 endeksi dün 66.479 – 67.912 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 2,26’lık değer kazancı ile 67.912 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 3,05  sanayi endeksi de yüzde 1,67 değer kazanmıştır.
Haftanın son işlem gününde ABD tarafında açıklanan tarım dışı istihdam verisi piyasa beklentilerinin oldukça altında gelmiştir. Beklentiden yüksek gelen ADP tarım dışı istihdam verisinden sonra piyasalar resmi tarım dışı istihdam verisinin 197 bin gelmesini bekliyordu. Fakat veri 74 bin ile Eylül 2008’den beri en düşük seviyesini görmüştür. İşsizlik oranı ise beklenti olan yüzde 7,0 seviyesinin aşağısında yüzde 6,7 gelmiştir. İşsizlik oranındaki azalmanın istihdamın yükselmesinden çok işgücüne katılımın azalmasından kaynaklandığını görüyoruz. Zira Aralık ayı tarım dışı istihdam verisi hem beklentiye hem de bir önceki ay verisine göre gerilemiş durumda. Tarım dışı istihdam verisinde görülen gerilemede ABD’de olumsuz hava koşullarının da etkisi olduğunu belirtmek gerek. Verilerle beraber ABD endeksleri karışık seyretmiştir. Avrupa borsaları ise düşük gelen ABD tarım dışı istihdam verisi ile alıcılı seyretmiştir. Asya tarafı ise Çin’de ithalatın hızlı büyümesi ile haftayı alıcılı kapatmıştır. Hafta başlangıcı itibarıyla Asya borsalarında karışık seyir gözlenirken, gelişmekte olan ülke piyasalarının düşük gelen tarım dışı istihdam değişimi verisini olumlu karşıladığını görüyoruz.
Veri akışının bulunmadığı yurtiçinde ABD tarafından beklentilerin altına gelen tarım dışı istihdam ile beraber endekste alıcılı seyir hakim olmuştur.
Bugün ABD tarafında veri akışı zayıf iken Euro Bölgesi’nde İtalya sanayi üretimi verisi takip edilecektir. Yurtiçinde ise herhangi bir veri akışı bulunmamaktadır.
Teknik açından 68.000 direncinin hafif altında haftayı kapatan endeksin yeni haftada 68.000 seviyenin üzerine çıkması ve bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda 70.000 direncini hedeflemesi olası iken, 68.000 aşağısında kalınması endekste 66.000 desteğine doğru satışlar getirebilir. 66.000 desteği aşağısına sarkılması ise endekste satış baskısını artırabilir.      
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 68.000/70.000/72.500  destek seviyeleri 66.000/64.500/63.000 olacaktır."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)