E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul negatif seyirden kurtulamadı---

Borsa İstanbul negatif seyirden kurtulamadı

Borsa İstanbul negatif seyirden kurtulamadı
13 Kasım 2015 - 17:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftayı yüzde 0.32 oranında düşüşle tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul günün ikinci seansında da düşüşünü sürdürdü. Endeks ikinci seansa 81 bin 931 puandan başladı. İkinci seansın içinde de negatif seyir sona ermedi. Endeks günü yüzde 0.32 oranında düşüşle 81 bin 878 puandan kapadı.
ABD'de perakende satışlar ve ÜFE'nin beklentilerin altında gelmesiyle birlikte dolarda da değer kaybı meydana geldi ve 2.86 TL'nin altına geriledi.

ABD Merkez Bankası başkanlarının faiz artırımını desteklemesine rağmen enflasyon oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamaları piyasalarda karışıklığa neden oldu.
Petrol fiyatlarındaki düşüş ve OPEC'in açıklamalarında stoklardaki petrolün yüksek olması da piyasalara negatif yansıyor.

İLK SEANS

Borsa İstanbul yeni güne yatay seviyeden düşüşle başladı.
Dün dalgalı seyreden Borsa İstanbul, kapanışı pozitif tamamlamıştı.
Bugün endeks güne yüzde 0.02 oranında düşüşle 82 bin 126 puandan başladı. Endeks hacimsiz seansta yüzde 0.27 oranında düşüşle 81 bin 921 puandan kapandı.

DOLAR 2.86 TL'NİN ALTINA GERİLEDİ 

ABD verilerinin ardından dolar kademeli olarak düşüşe geçti. Güne 2,87 seviyesinde başlayan dolar perakende satışlar ve ÜFE verisi sonrası yönünü aşağı çevirdi. Kur bankalararası piyasada 2,86'nın altına geriledi.   ABD'de perakende satışlar Ekim'de yüzde 0,1 ile beklentilerin altında arttı. ÜFE de artış beklentisine karşın yüzde 0,4 geriledi.

ALTIN 6 YILIN DİBİNE YAKIN

Altında düşüş sürüyor. Altın fiyatları son 13 seansta 12'inci düşüşünü yaşarken, Fed'in bu yıl faizleri artıracağı beklentileriyle altı yılın en düşük seviyelerine yakın seyrine devam ediyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşerek 1,082.65 dolardan işlem görürken, üst üste dördüncü kayıp haftasını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  

PETROLDE KAYIP BÜYÜYOR

ABD'de petrol stoklarının 7 haftadır arttığına işaret eden ABD Enerji Bakanlığı verileri sonrasında NLMEX'de petrol fiyatları sert bir düşüş yaşadı. NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı son 2 ayın en düşük seviyesi olan 41,38 dolar/varile kadar geriledi. 
ABD'de ham petrol stoklarının 6 Kasım haftasında 4,2 milyon varil arttığına işaret eden verinin etkisiyle şu sıralarda Batı Teksas petrolü düne göre 0,20 dolar düşüşle 41,54 dolar/varilden işlem görüyor ICE'de Brent petrolü ise dün 44,06 dolar seviyesine kadar düşüşün ardından bugün 6 cent artışla 44,012 dolar/varilden işlem görüyor.
40, 35, 30 ve 25 dolar seviyesinden satım opsiyonlarının sayısında son 4 haftada yaşanan artış ise petrol fiyatlarında düşüşün 2016'da da devam edebileceğine işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)