E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Borsa İstanbul ve Tahran Borsası'ndan Roadshow---

​Borsa İstanbul ve Tahran Borsası'ndan Roadshow

​Borsa İstanbul ve Tahran Borsası'ndan Roadshow
26 Şubat 2016 - 14:08 borsagundem.com

​Borsa İstanbul ile Tahran Borsası Tahran’da ortak Roadshow düzenliyor

Borsa İstanbul ve Tahran Borsası arasında ikili ilişkilerin ve iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında yapılacak ilk roadshow 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Tahran’da gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul ve Tahran Borsası arasında geçtiğimiz Ekim ayında imzalanan Mutabakat Zaptı’nın ardından, iki borsa arasındaki ikili ilişkilerin ve iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlıyor. İki Borsa tarafından ortaklaşa düzenlenecek ilk roadshow 29 Şubat  Pazartesi günü, Tahran’da gerçekleştirilecek.
Bu iş birliği çalışmalarının Borsa İstanbul için en önemli ayağını, İranlı şirketlerin çifte kotasyon kapsamında Borsa İstanbul’da işlem görmesi oluşturuyor. Tahran’da düzenlenecek roadshow ile Borsa İstanbul ve Türkiye sermaye piyasasının İran ile iş birliği yapma arzusunu göstermek hedefleniyor.
Borsa İstanbul Genel Müdürü/CEO’su Tuncay Dinç önderliğindeki heyetin Tahran programına Türkiye’den Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, aracı kurumlar, yatırım bankaları, hukuk büroları, portföy yönetim şirketleri temsilcileri katılacak. İran aracı kurumları, yatırım bankaları ve danışmanlık şirketlerinin Roadshow’a büyük ilgi göstermesi bekleniyor.   
Roadshow ile iki ülke sermaye piyasaları oyuncuları arasında somut iş birliği alanları belirlenerek, bunlar için gereken altyapının hazırlanması çalışmaları başlatılacak. İran sermaye piyasası aktörleri ile İranlı şirketlere, Borsa İstanbul halka arz ve işlem görme ile ilgili bilgi aktarılacak. Bunun yanı sıra İslami finansal enstrümanlar, vadeli işlemler gibi konularda da çalışmalar yapılması bekleniyor.
Tahran Borsası ve İran Sermaye Piyasaları Düzenleyici Kurumu tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde Borsa İstanbul’a yapılan ziyaret sırasında, Borsa İstanbul ile Tahran Borsası arasında bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. Mutabakat Zaptı, iki borsa arasındaki iş birliğini geliştirmeyi ve her iki taraf için faydalı iş olanakları sunmayı amaçlıyor. Borsa İstanbul ile Tahran Borsası arasında imzalanan Mutabakat Zaptı, bilgi ve uzmanlık paylaşımını, personel değişim programlarını, ortak faaliyetler düzenlenmesini ve çifte kotasyon imkânlarının geliştirilmesini öngörüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)