E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış ---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
04 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.68 oranında yükselişle 101.207 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

100 bin puan tarihi seviyesini geçen Borsa İstanbul rekorunu yenileyerek 101.245 puana taşıdı. Kapanışını rekor seviyeden yapan BİST-100 günü yüzde 0.68 oranında artışla 101.207 puan seviyesinden tamamladı. Kuzey Kore’nin yeni füze denemesi yapması sonrası Asya borsalarında oluşan negatif fiyatlama sınırlı kaldı. BIST hem yükselen petrol fiyatları hem de ABD 10 yıllık faizlerindeki yükseliş sonrası yükselen yurtiçi tahvil faizlerine rağmen güçlü görünümünü ve yükseliş eğilimini devam ettirdi. ABD piyasalarının kapalı olması, veri gündeminin zayıf seyri yurtiçi piyasada risk alma iştahını artırdığı görülüyor.

BİST-100 endeksi tüm gün içinde en yüksek 101.245 puanı, en düşük 100.449 puanı gördü. Bankacılık endeksi yüzde1.37 oranında değer kazandı, sanayi endeksi yüzde 0.33 oranında arttı. Piyasa işlem hacmi 4.536 milyar TL'ye ulaştı. En çok hacim yaratan hisseler Kardemir D, Koza Anadolu ve Türk Havayolları  oldu.  

Dolar/TL 3.56'nin üstünde

ABD dolarının küresel ölçekte değer kazanması gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde satış baskısı oluşturmaya devam ediyor.Dolar/TL sabah işlemlere 3.55 seviyesinden başladı.Gün içinde dalgalanan kur en yüksek 3.5693 seviyesini test etti.30 Mayıs'tan beri ilk kez 3.56 seviyesinin üzerini test eden kur saat 18:05 itibariyle 3.5623 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

İspanya'da kayıtlı işsiz sayısı Nisan ve Mayıs aylarının ardından Haziran ayında da hızlı düşüşünü sürdürdü.İspanya Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, işsizlik sigortasına yapılan başvurular 98 bin 317 kişi azaldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar nedeniyle referandumun gayri meşru hale geldiğini, meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak üzere dilekçeye imza attı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün gece Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Rusya'yı ziyaret eden Xi Jinping, Moskova'ya ulaştıktan kısa bir süre sonra Kremlin Sarayı'nda Vladimir Putin ile buluştu.
İsveç Merkez Bankası(Riksbank), faiz oranında değişikliğe gitmedi.Bankanın bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde -0,50 olarak bırakıldığı belirtildi. Piyasa tahmini de
faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.

Goldman Sachs'ın Pazartesi günkü ekonomik araştırma raporunda Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesi ve Türkiye'nin ekonomik faaliyet verilerine ilişkin değerlendirmede
bulunuldu.

Çin Merkez Bankası ihtayatlı ve nötr para politikası uygulamaya devam edeceğini bildirdi. Banka, ikinci çeyrek para politikası komitesi toplantısına ilişkin yayınadığı özette, likiditeyi temel olarak istikrarlı tutak için çeşitli araçları kullanmaya devam edeceğini belirtirken, kredi ve sosyal finansmanda makuk büyümenin yönlendirileceğini vurguladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, dünya petrol fiyatlarında bu yılın ikinci yarısında bir yükseliş yaşanması için potansiyel gördüğünü söyledi. Novak yaptığı açıklamada, petrol piyasasında talebin 2017 3. çeyrekte artacağına inandığını vurguladı.

Kremlin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın G20 zirvesinin yapılacağı Hamburg'da 7 Temmuz'da bir araya gelmek için anlaşmaya vardıklarını söyledi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Kuzey Kore bu sabah yeni bir füze denemesi gerçekleştirdi. Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya'nın Exclusive Economic Zone olarak tanımladığı bölgeye düşmüş olabileceği ifade edildi.     Kuzey Kore'nin füze fırlatması sonrasında Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 2015'teki terör saldırısından beri devam eden olağanüstü hali sonbaharda kaldıracağına söz verdi ve "Fransız halkının özgürlüklerini yeniden inşa edeceğim  çünkü bu özgürlükler, güçlü bir demokrasinin önkoşullarıdır," dedi.

ABD'nin uyguladığı elektronik yasağının, çarşamba günü itibari ile kalkması bekleniyor. ABD'nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ekipleri, yarın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ABD'ye uçuşlarda uygulanan güvenlik uygulamalarını yerinde inceledikten sonra karar verecek. Dün bu yasak Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkeni Abu Dhabi için kaldırılmıştı.

ABD ekonomisi için ikinci çeyrek büyüme tahminini, dün açıklanan ISM imalat ve inşaat harcamaları verilerinin ardından yukarı yönlü revize etti.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Gertjan Vlieghe, erken bir faiz artırımının faiz artırımında bir miktar geç kalmaktan daha büyük bir risk olduğunu savunarak, faiz oranlarının değiştirilmemesi gerektiği yönündeki duruşunu tekrarladı.
Brezilya'da ticaret fazlası Mayıs ayında gördüğü tarihi zirvesine Haziran ayında ulaşamasa da, yüksek seyretmeye devam etti.

BOE Başkanı ve Finansal İstakrar Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mark Carney, regülatörlerin "reform yorgunluğu" içine düşmeleri ve finansal kriz tarafından tetiklenen dünya bankacılık sistemi gözden geçirmesini tamamlamamaları halinde büyümede sıkıntı yaşanacağını söyledi. 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Trump, Hamburg'da yapılacak G20 liderler zirvesi öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Yapılan açıklamaya göre Trump ile Merkel arasındaki görüşmede ticaret ve iklim konularında yoğun müzakereler gerçekleşmesi bekleniyor.

Güney Kore'de Haziran'da tüketici fiyatları tahminlerin aksine düşüş gösterdi.Güney Kore İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları yıllık yüzde 1,9 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki ay yüzed 2,0 olan enflasyonun yüzde 2,1'e çıkacağı yönündeydi.

Kuzey Kore, bugün denemesini yaptığı balistik füzenin başarılı olduğunu açıkladı.Kuzey Kore'den yapılan açıklamada, füze denemesi talimatının Ülkenin lideri Kim Jong Un tarafından verildiği belirtildi.

Günün önemli şirket haberleri 04/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 04/07/2017

 

Petroldeki yükseliş durdu

 

Altın, yılın en sert düşüşü sonrası kayıplarını korudu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)