E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay seviyeden kapandı---

Borsa İstanbul yatay seviyeden kapandı

Borsa İstanbul yatay seviyeden kapandı
09 Kasım 2015 - 17:38 borsagundem.com

Borsa İstanbul ikinci seansta açılışın ardından yükselişe geçti. Ancak kapanışa doğru kazançlarını geri verdi

BORSAGUNDEM.COM

BIST100 endeksi ikinci seansa ilk seans kapanışına göre yüzde 0,06 yükselişle 82.007 puandan başladı. Seansın açılışının ardından gelen alımlarla yüzde 0.60'ı aşan yükselişler yaşandı. Alımların kısa süre devam etmesinin ardından endeks kazançlarını tekrar sildi ve yataya yakın seviyeye geldi.
 
Borsa İstanbul günü yüzde 0.15 oranında yükselişle 82 bin 50 puandan kapadı.

İLK SEANS

Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta sert düşüşlerle karşılaşmıştı. Erken seçim hevesinin sona ermesinin ardından gelen satışlar endeksi 81 bin puan seviyelerine kadar çekti.
Fed'in faiz artırımının yüksek ihtimal olması ile birlikte gelişmekte olan piyasalar kategorisinde en kırılganlar arasında yer alan Türkiye piyasası darbe aldı.
ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok daha üstünde gelmesi ile birlikte Fed'in faiz artırmak için eli güçlendi. 
Dolar ABD verisiyle birlikte ilk etapta 2.88 TL seviyesinden 2.93 TL'ye yükseldi. Türk Lirası'ndaki değer kaybına paralel olarak Borsa İstanbul da geçtiğimiz haftayı yüzde 1'in üstünde değer kaybıyla kapamıştı.

Borsa İstanbul yeni güne ise yüzde 0.09 oranında yükselişle 82 bin puan seviyeisnden başladı. Endeks ilk seansta yatay seyretti ve yüzde 0.04 oranında yükselişle 81 bin 960 puandan kapandı.

DOLAR 2.93 TL'YE YAKIN

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın 10 yıl aradan sonra ilk faiz artışını Aralık ayında yapılabileceğine ilişkin tahminlerin kuvvetlenmesiyle geçen haftanın son işlem gününde yönünü yukarı çevirdikten sonra, bugün yatay ve sakin bir seyir izledi. Dolar haftanın ilk gününde 2,91-2,92 bandında hareket etti. Cuma gün içinde 2.85 civarında işlem gören dolar/TL ABD istihdam verisi ardından 2.92'yi aşmış ve bugün güne 2.9180 civarında güne başlamıştı. Bankacılar, gelişmekte olan ülke para birimlerine bakıldığında TL'nin diğer para birimlerinden bir miktar daha iyi performans gösterdiğini, bunda seçimlerin ardından azalan siyasi belirsizliğin etkili olduğunu belirttiler. Bankacılar, zaman zaman piyasalarda siyasetin, özellikle de başkanlık sistemi ve ekonomi yönetimine ilişkin belirsizliğin hâlâ baskı yapmayı sürdürdüğüne, ancak gelişmekte olan piyasalara bakıldığında son dönemde sert satış baskısı altındaki TL'nin, seçim sonrası iyimserliği korumak için fırsat veren nadir para birimleri arasında yer almaya devam ettiğine dikkat çektiler. Piyasada 1 Kasım seçimlerine ilişkin resmi sonuçların bu hafta açıklanmasının ardından başlayacak milletvekili yeminleri ve yeni hükümetin kurulma süreci takip edilecek. Bankacılar başkanlık sistemi başta olmak üzere siyasilerden önümüzdeki döneme ilişkin açıklamaların yakından izleneceğini belirtiyorlar.

ALTIN HAFİF YÜKSELDİ

Altın fiyatları sekiz günlük düşüşün ardından bugün yükselse de ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisiyle doların değer kazanmasının ardından düşük seviyelerde seyrine devam etti. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 yükselerek 1,093.20 dolara yükseldi. 

PETROL YÜKSELİŞTE

Brent ham petrol fiyatları üç günlük düşüşün ardından bugün yeniden yükselirken, ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası güçlenen dolar fiyatlardaki bu yükselişin sınırlı kalmasına neden oldu. Brent ham petrolünün varil fiyatı 40 sent yükselerek 47.82 dolardan işlem görürken, fiyatlar Cuma günü yüzde 1 değer kaybetmişti. ABD ham petrolünün varil fiyatı da 37 sent yükseldi ve 44.66 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)