E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
07 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.73 oranında düşüşle 97.616 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Siyasi risk almak istemeyen Borsa İstanbul günü yüzde 0.73 oranında düşüşle 97.616 puan seviyesinden tamamladı.Öğleden sonraya kadar dalgalanan piyasa hükümetin Katar'da TSK unsurlarının konuşlandırılması ve jandarma eğitimi konusundaki iki anlaşmanın TBMM Genel Kurulu gündeminde öne çekilerek bugün ele alınmasını önermesiyle satışa geçti.Bunu Türkiye'nin Suudi Arabistan ve ABD'nin karşısında yer alacağı şeklinde yorumlayan ve bir risk unsuru olarak fiyatlayan piyasada kur ve faizde yükseliş görülürken, borsaya satış geldi.Bist endeksi gün boyu en yüksek 98.786 puanı, en düşük 97.469 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.36 oranında düştü, sanayi endeksi yüzde 0.84 oranında geriledi. Piyasa işlem hacmi 5.246 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratn hisseler Türk Havayolları,Garanti ve Yapıkredi oldu

Dolar/TL 3.54'ün üzerine çıktı

Sabah açılışını 3.51 seviyesinden yapan kur öğlen saatleirnden sonra yükseliş kaydetti.Avrupa Merkez Bankası'nın 2017, 2018 ve 2019 enflasyon tahminlerini düşürdüğüne dair iddialar doların değer kazanmasında etkili olurken, AK Parti Grup Başkanvekili Muş'un Katar'a asker anlaşmasının meclis gündeminde öne alındığını belirtmesini Dolar/TL' de yükselişe sebep oldu.En yüksek 3.5480 seviyesini gören kur saat 18:05 itibariyle 3.5474 seviyesinde bulunuyor.

GÜN İÇİ ÖNEMLİ GELİŞMELER

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Tahran'da gerçekleşen terör saldırısının, İran'ın terörle mücadele azmini güçlendireceğini, halkın ve tüm silahlı güçlerin genel tehlike karşısında mücadele edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Tahran'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı. Saldırıları kınayan İbrahim Kalın, "Tahran'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına taziyelerimizi sunuyorum" dedi.  Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı telefonla arayarak, Bakan Işık'a Türkiye'nin İncirlik'teki ev sahipliği için müteşekkir olduklarını ancak çekilme kararı alma mecburiyetinde kaldıklarını ve yapılacak intikal planlaması  hakkında Türkiye'yi bilgilendireceklerini söyledi.
Tahvil yöneticisi Gross, tahvil piyasasında getirilerin çok dar olacağını belirtti.Ünlü tahvil fonu yöneticisi Bill Gross, Bloomberg Yatırım Konferansı'nda küresel piyasalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katar'a uygulanan ambargo sonrası Katar halkının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkiye gıda yardımı gönderiyor.airporthaber.com'da yer alan habere göre, atar'a uygulanan ambargo sonrası Katar halkının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkiye, Turkish Cargo aracılığıyla gıda yardımı gönderiyor.
Suriye'de, Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı milis grupları ABD'yi, Irak-Suriye sınırında kendilerini hedef alan hava saldırılarıyla ilgili olarak uyardı.Milislerden yapılan açıklamada, "Kırmızı çizgiler aşılırsa ABD'yi vururuz" denildi.
Paris’te OECD’de yılda bir kez düzenlenen Bakanlar Konseyi toplantısının açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı. Başbakan Yardımcısı Şimşek "Bu yıl yayımlanan raporda Türkiye
için büyüme tahmini biraz yükseltilmiş. Orta vadede biz tekrar reformlarla, yüzde 5 ve üzeri bir büyümeyi öngörüyoruz. Dolayısıyla OECD muhtemelen tahminlerini tekrar yukarı doğru revize etmek zorunda kalacak" dedi.
ABD devlet başkanı Donald Trump’ın Küba politikasında geçmişe döneceği iddiası ortalığı karıştırdı. Sağ görüşlü The Daily Caller, eski devlet başkanı Barrack Obama’nın “normalleştirdiği” politikaların
Trump tarafından geri çekileceğini ve “Küba kapılarının kapatılacağını" iddia etti. Uzmanlar, ABD-Küba ilişkilerindeki eskiye dönüşün her iki ülkenin ekonomisine zarar vereceğini söylüyor.
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, 15 Haziran'da Lüksemburg'da yapılacak Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısında kredi diliminin serbest bırakılması ve borç rahatlatma konularında 1bir anlaşma çıkacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi. 
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Körfez'deki tüm tarafları krizi tırmandırmaktan kaçınmaya çağırdı. Gabriel, Körfez ülkeleri arasındaki görüş ayrılıklarının IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde
oluşturulan koalisyonu zayıflatacağı uyarısında bulundu.
Güney Kore Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin THAAD füze savunma sisteminin Güney Kore'ye konuşlandırılması çalışmaları şu an için durduruldu. Füze savunma sisteminin kurulması çalışmalarının devamı için çevresel etki değerlendirmesinin sonucu bekleniyor.  Dışişleri Bakanlığı, Tahran'da düzenlenen saldıları kınadı.Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bu sabah saatlerinde Tahran'da İran İslami Danışma Meclisi ile İmam Humeyni Türbesi'ne yönelik terör saldırıları düzenlendiği, saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralılar olduğu
üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıları kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil
şifalar diliyoruz. "
Polonya Merkez Bankası(NBP), faiz oranını değiştirmedi.NBP'nin dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamasında, faiz oranının değişmeyerek yüzde 1,50 olarak kaldığı belirtildi.
İran'da yayın yapan Tasnim Haber Ajansı, parlamento kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde İran Meclisine düzenlenen saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de binanın üst kısımlarında
rehin tutulduğunu yazdı.
Hindistan Merkez Bankası, repo ve ters repo faiz oranını değiştirmedi. Hindistan Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, repo faiz oranı yüzde 6,25, ters repo faiz oranı yüzde 6,00 olarak kaldı. Suudi Arabistan’ın ardından Ürdün de Katar merkezli yayın yapan Al Jazeera televizyon kanalının Amman ofisini kapattı.Ürdün ayrıca Katar ile diplomatik ilişkilerini asgariye indirme kararı da aldı.

İran Meclisi'ne silahlı saldırı

 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Katar Dışişleri Bakanı Al Thani, çevre ülkeler tarafından yaptırım uygulanması krizinin çözümü için Katar'ın aracılığa açık olduğunu söyledi.CNN International'a röportaj veren Katar Dışişleri Bakanı Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, "Oturup konuşmak istiyoruz," dedi. Al Thani, "ilerlemeci ve modern ülkesinin, diplomasiye ve Orta Doğu'da barışı güçlendirmeye inandığını" kaydederek, "Biz burada süper güç değiliz. Meseleleri çatışmayla çözmeye de inanmıyoruz,"ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan önderliğindeki 7 ülkenin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesini, ‘Ortadoğu’ya yaptığı ziyaretin meyvesini verdiği’ şeklinde değerlendirirken, Pentagon Sözcüsü Jeff Davis ise, Katar’a karşı uygulanan yalıtım politikasının ABD’nin bölgedeki operasyonlarını etkilemeyeceğini söyledi.
ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye hükümetine bağlı güçleri bir kez daha vurdu. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, bu akşam Suriye'ye bağlı birimleri bir saldırı düzenledi. Koalisyonun açıklamasına göre saldırı, Suriye askerlerinin Al Tanf yakınlarındaki "çatışmasız bölgeye" ilerlemeleri nedeniyle yapıldı.
IFF raporu: Türkiye büyüyen cari açığını finanse etmek için kısa vadeli sermaye akışlarına ihtiyaç duyması nedeniyle küresel bir satış dalgasına karşı en kırılgan bölge ülkesi. 
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bilecik, "2016 yılına değinmeden geçmek mümkün değil. Özellikle 2016 yılında yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi, terör olayları, hem bölgesel hem küresel gelişmeler ülkemizi de etkiledi. Geçen yılın 2.9'luk büyümesi  maalesef beklentilerin altında kaldı ancak yaşadıklarımıza bakılırsa bu zorunluydu. Bizim ekonomimiz zorluklar içinde olmasına rağmen, kırılgan değil. Ayrıca direnci de bir hayli yüksek." şeklinde ifadelerde bulundu.
Avustralya'da GSYH bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 büyüdü. Geçen yılın aynı dönemine göre büyüme ise yüzde 1,7 olarak gerçekleşti.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin ABD şirketlerine Çin piyasasına daha geniş erişim imkanı verecek ikili yatırım anlaşması görüşmelerini yeniden canlandırmayı planladığını, ancak bunu diğer ticari konularda ilerleme sağladıktan sonra yapacağını söyledi.
Türkiye'nin üyelik müzakereleri çerçevesinde Avrupa Birliği'nden aldığı mali desteğin etkin bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı mercek altına alınacak.Görevi Brüksel'in mali kaynaklarının nasıl yönetildiğini kontrol etmek olan AB Sayıştayı, Türkiye'ye 2007'den bu yana ödenen 2.19 milyar euronun nasıl harcandığının inceleneceğini açıkladı.
Morgan Stanley Rusya, Türkiye, ve Arjantin tahvillerini tavsiye etti.

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07/06/2017

 

Altın, Körfez gerilimi sonrası 1300 dolara yöneldi

 

Petrol, ABD özel sektör verisiyle yükşelişini durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı07 Haziran 2017 23:43

    Borsa fiyasko sakın gaza gelmeyin kötü çakacaklar içi bos anlayın artik

  • Ali07 Haziran 2017 22:54

    Düşsün yeni fırsat olur. 100 bini görecez diye 98 binden borsaya mı girilir

  • Mahallenin Delisi07 Haziran 2017 20:23

    Düşsün tabi geç bile kaldı...Arada bir kısa vedeli al-sat ile daha doğrusu kap-kaç ile peynir yersem yeter bana...Azı benim çoğu sizin olsun...