E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul rekorla kapandı---

Borsa İstanbul rekorla kapandı

Borsa İstanbul rekorla kapandı
09 Haziran 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 haftanın son işlem gününde yüzde 0.99 oranında artışla 98.942 puan seviyesinden kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Bir önceki zirvesine çok yaklaşan Borsa İstanbul günü yüzde 0.99 oranında yükselişle 98.942 puan seviyesinden tamamladı. Bir önceki zirvesi 99.278 olan endeks kapanışını bu seviyeye yakın gerçekleştirdi. Piyasalar dün FBI eski Başkanı James Comey'nin Senato'ya açıklamalarının ABD Başkanı Donald Trump için hayati tehlike oluşturmadığına işaret etti. Hafta başından izlenen Katar olayında sorunların askeri bir boyuta ulaşmasının şu an için beklenmemesi piyasalardaki baskının da sınırlı kalmasını sağlıyor.Tüm gün boyu Bist endeksi en yüksek 99.277 puanı, en düşük 98.404 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 1.33 oranında arttı, sanayi endeksi yüzde 0.69 oranında değer kazandı.Piyasa işlem hacmi milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Koza Anadolu,Türk Havayolları ve Garanti oldu. 

Dolar/TL 3.53 seviyesinde

Hafta başından beri hareketli olan kur bugün dar bantta dalgalandı.Piyasalarda bölgeye ilişkin endişeler izlenmeye devam etse de sorunların askeri bir boyuta ulaşmasının şu an için beklenmemesi piyasalardaki baskının da sınırlı kalmasını sağlıyor.Dolar/TL gün boyu 3.53 seviyelerinde seyretti.Saat 18:05 itibariyle 3.5328'den işlem görüyor.  

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Amerika, Iraklı Kürtler’in referanduma gitmesini “zamansız” buldu.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Iraklı Kürtler’in meşru isteklerini anlayışla karşılayıp, takdir ettiklerini ancak referandum konusunda bazı çekinceleri olduğunu söyledi. Sözcü, bu ekincelerin Iraklı Kürt liderlere aktarıldığını da dile getirdi. Nauert, Washington’un çekincelerini açıklarken de sonucu bağlayıcı nitelik taşımasa da böyle bir zamanda referandum yapmanın daha acil önem taşıyan konuları gölgede bırakabileceğini ifade etti. Sözcü öncelik taşıyan konuları da “ IŞİD’in yenilgiye uğratılması, evlerini terketmek zoruna kalanların geri dönmelerinin ve istikrara kavuşmalarının sağlanması, bölgedeki ekonomik krizden çıkılması ve bölgesel iç çekişmelerin sona erdirilmesi” olarak sıraladı.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ilk 5 ayda Türkiye'ye 7.2 milyar dolar portföy yatırımı girdiğini söyledi. Canikli piyasada istikrar sağlandığını, istikrarı tehdit edecek bir durum gözükmediğini söyledi.
Canikli ilk 5 ayda Türkiye'ye 7.2 milyar dolar portföy yatırımı girdiğini belirtti.
CNN'in isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel avukatı Marc Kasowitz, FBI Başkanı James Comey'i Başkan Trump ile yaptığı
görüşmeleri paylaşması nedeniyle şikayet edecek.
Bahreyn Dışişleri Bakanı, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek.Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:"Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Mohammed El Halife
10 Haziran 2017 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Konuk Bakan’ın ziyareti sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da kabul edilmesi öngörülmektedir. "
İngiltere'de dün yapılan erken genel seçimde hiçbir partinin parlamentoda çoğunluğu elde edememesinin ardından koalisyon hükümeti olasılıkları tartışılmaya başlandı.Seçimde 12 sandalye elde eden Liberal Demokratlar'ın lideri Tim Farron, Theresa May liderliğindeki bir koalisyon içinde
yer almayacaklarını söyledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, İngiltere'nin kredi notunun hiçbir partinin parlamentoda tek başına sağlayamadığı ulusal seçim sonucundan hemen etkilenmediğini, ancak Brexit müzakerelerin ertelenmesi potansiyeli nedeniyle daha fazla belirsizlik ortaya çıkabileceğini bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada FBI eski Başkanı Comey'i "sızdırıcı" olarak tanımladı. Comey, dün Senato İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifadede Trumpıu Rusya soruşturmasını engellemeye çalışmak, kendisi ve FBI'ı yalancılıkla suçladığını söylemişti.
 Fransa'nın bütçe açığı 2017'nin ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre arttı.Bütçe Bakanlığı verilerine göre, Nisan sonu itibariyle bütçe açığı 2016'nın aynı dönemindeki 56,5 milyar eurodan 57,9 milyar euro seviyesine çıktı. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri bugün bir kez daha At Tanf'daki çatışmasızlık bölgesinde Suriye hükümetine bağlı birlikleri vurdu. ABD'li yetkililerin CNN'e yaptığı açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki koalisyonun gerçekleştirdiği hava saldırısında, çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilen yasak alana girdiği belirtilen üç adet 'silahlandırılmış kamyonetin' ikisi vuruldu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı eski FBI Başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komitesi’nde verdiği ifadede, Rusya’nın ABD seçimlerine olası müdahalesini soruşturduğu için görevden alındığına inandığını söyledi.Comey, Rusya’nın ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı konusunda ‘şüphem yok’ ifadesini kullandı. Comey, Trump yönetiminin kendisini karalamak için yalanlara başvurduğunu düşündüğünü, Trump ile altısı yüz yüze, üçü de telefonla yaptığı görüşmeler ardından notlar almasının da bu yüzden olduğunu savundu. 
Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, önümüzdeki eylül ayında “bağımsızlık referandumu” yapacağını açıklayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimini (IKBY) uyardı. Libya ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yapan Gabriel, bölgede sıkıntıları arttırabilecek tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.  Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, önümüzdeki eylül ayında “bağımsızlık referandumu” yapacağını açıklayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimini (IKBY) uyardı. Libya ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yapan Gabriel, bölgede sıkıntıları arttırabilecek tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.
ABD'de Temsilciler Meclisi, 2010 yılında çıkarılan Dodd-Frank reformunun yerini alacak olan yasa tasarısını onayladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, 25 Eylül'de yapacağı 'bağımsızlık referandumu' ile ilgili olarak, "ABD olarak biz birleşik, istikrarlı, demokratik ve federal bir Irak'ı destekliyoruz" dedi.
Çin'de enflasyon Mayıs ayında ılımlı şekilde hızlandı. Nisan ayında yüzde 1,2 olan tüketici fiyat artışı Mayıs ayında yüzde 1,5 seviyesine yükseldi. Ekonomistler de Mayıs ayında tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 1,5 artmasını bekliyorlardı.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi iç siyasetin Yunanistan'a borç rahatlatma sağlanması konusunda kararını etkilemesine izin vermemesi konusunda uyardı.
IMF Dış İliştiler Direktörü Gery Rice dün düzenlediği basın toplantısında IMF ile Avrupalı kreditörlerin Yunanistan'a borç rahatlatma sağlanması konusunda yürüttükleri müzakerelerde aradaki farklılıkların daralmakta olduğunu söyledi.
İngiltere'de dün gerçekleştirilen ve sayımı hala devam eden genel seçimlerin hiçbir partinin parlamentoda tek başına çoğunlu elde edememesiyle sonuçlanacağının ortaya çıkması Brexit'in geleceğinin sorgulanmasına yol açtı.
JP Morgan yaptığı değerlendirmede, Başbakan May liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin parlamento çoğunluğunu kaybetmesi sonrasında İngiltere'nin Brexit sürecinin ertelenmesini istemek zorunda kalabileceğini ifade etti.
Fransa Merkez Bankası, Ülke ekonomisinin güçlü uluslararası ticaretin etkisiyle 2019'a kadarki dönemde beklenenden biraz daha fazla büyüme göstereceğini öngördü. Ancak Banka, Fransa'nınh bütçe açığı tahhütlerini yerine getirememesi riski bulunduğunu da belirtti. Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy de Galhau, Euro Bölgesi'nin fiyatları desteklemek için hala genişlemeci para poitikasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Günün önemli şirket haberleri 09/06/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 09/06/2017

 

Petrol 3. haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi

 

Altın İngiltere seçimleri sonrası 7 haftanın zirvesini gördü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)