E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
13 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 rekor yenilediği günü yüzde 0.39 oranında yükselişle 104.210 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Güçlü yükseliş trendini sürdürmeye devam eden Borsa İstanbul günü yüzde 0.39 oranında 104.210 puan seviyesinden tamamladı. Dünkü zirvesi 104.283 puan olan BİST-100 zirve yenileyerek 104.915 puana çıkardı. Fed Başkanı Yellen’ın dün yaptığı güvercin tondaki açıklamalar sonrası piyasalarda oluşan pozitif hava bugün momentum kaybetse de sınırlı şekilde devam etti.Küresel piyasalarda ABD'nin sıkılaştırma adımlarının "oldukça yavaş" gerçekleşeceği beklentisi yatırımcılarda risk alma iştahını artırdı. Sabah açıklanan yurtiçi cari işlemler dengesi beklentilerin hafif üzerinde 5,24 milyar dolar geldi.Piyasa üzerinde sınırlı etkisi görüldü.

Açılışın ardından BİST-100 en düşük  103.773 puanı, en yüksek 104.915 puanı gördü. Bankacılık endeksi yüzde 0.83 oranında düştü, sanayi endeksi yüzde 1.53 oranında arttı. Piyasa işlem hacmi 5.040 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Koza Anadolu, Yapıkredi Bankası ve Emlak Konut oldu. 

Dolar/TL 3.5 seviyesinde

Yellen'ın dünkü açıklamalarının ardından Doların geri çekilmesi, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı ılımlı seyrini destekledi. TL'de yaşanan hızlı geri çekilmeyle bugün dar bir banta yatay hareket etti.Sabah 3.56 seviyesinde olan kur Mayıs döneminde cari açığın bir önceki yılın Mayıs ayına göre 2.13 milyar dolar artarak 5.24 milyar dolar olarak gelmesiyle bir miktar yükseliş kaydetti.En yüksek 3.5771 seviyesini gören Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5710 seviyesinde bulunuyor.

Cari açık Mayıs'ta yükseldi

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Cari işlemler açığı, bir önceki yılın Mayıs ayına göre 2 milyar 129 milyon ABD doları artarak 5 milyar 242 milyon ABD doları ile piyasa tahmininin üzerinde gerçekleşti. Foreks anketinde beklenti 4,63
milyar dolar açık olacağı yönündeydi.Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, bunun sonucunda, on iki aylık cari işlemler açığı 35.340 milyon ABD doları oldu.
Sanayi ciro endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %12,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi %0,5 azaldı.
Truecaller’ın raporuna göre, Türkiye’deki her bir telefon kullanıcısına ayda 12’den fazla istenmeyen arama geliyor. Türkiye aylık 12,2 istenmeyen arama ortalaması ile 20 ülke arasında ilk beşte
bulunuyor.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Ilmars Rimsevics, düşük enflasyon dikkate alındığında ECB'nin varlık alım programının en azından 2 yıl daha devam edebileceğini söyledi. 
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, 3 yıl aradan sonra Fed'in Jackson Hole konferansında konuşmaya hazırlanıyor. Konuya yakın kaynakların Wall Street Journal'a verdikleri bilgiye göre,
Draghi'nin Jackson Hole toplantısını ECB'nin uygulamakta olduğu parasal genişleme programının geleceğine yönelik sinyal vermek için fırsat olarak kullanması olasılığı var.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 3 bin düşüşle 247 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 3 bin düşüşle 245 bin olacağı yönündeydi.
ABD'de Haziran ayında üretici fiyatları tahminlerin üzerinde artış gösterdi.ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, üretici fiyatları yüzde 0,1 arttı. Piyasa beklentisi değişim olmayacağı yönündeydi. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'in yerine aday gösterdiği Christopher Wray, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesiyle ilgili soruşturmanın 'cadı avı olmadığını' söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu, seçim kampanyasına yardım edebileceğini söyleyen bir Rus avukatla buluşmasından babasına söz etmediğini söyledi. Trump ise oğlunu "açık, şeffaf ve masum" diyerek savundu.
Güney Kore Merkez Bankası(BOK), faiz oranını değiştirmedi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 1,25 olarak kaldı. Piyasalarda da faiz oranında bir değişiklik beklemiyordu.
ABD Başkan Donald Trump, sosyal medya platformu Twitter'da kullanıcıları engellediği için mahkemeye verildi. Davayı açanlar, Trump'ın davranışının ABD Anayasası'nın ifade özgürlüğünü güvence altına alan 1'inci maddesine aykırı olduğunu savundu.
İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan bir çalışma, Avrupa şirket tahvilleri piyasasının gelecekte yaşanacak büyük bir şokta, piyasa istikrarsızlığı için 2008'deki finansal krizden daha büyük bir kaynak olacağını ortaya koydu.
Katar’ın ardından Suudi Arabistan’a geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cidde’deki görüşmelerde ilerleme olduğu sinyali vermedi.Tillerson, Katar’a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın dışişleri bakanları ile görüştü.
Fed'in tahvil alım programını uzun süreden bu yana eleştiren bir isim olan Kansas City Fed Başkanı Esther Geogre, Fed'in 4,5 trilyon dolara ulaşan bilançosunun küçültülmesine yakın gelecekte başlanması gerektiğini söyledi.
  Çin'in ABD Doları cinsinden ticaret fazlası Haziran ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti.    Haziran ayında ihracat yüzde 8,7 olan beklentilerin üzerinde yüzde 11,3, ithalat da yüzde 13,1 olan beklentiyi aşarak yüzde 17,2 arttı.
Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nin tamamlanmamış bir proje olmaya devam ettiğini, bu projenin tamamlanması için anlaşmalarda Euro Bölgesi üyesi ülkeleri birbirlerine daha çok yakınlaştıracak değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.
İngiltere'de Therese May hükümeti, Avrupa Birliği ile İngiltere arasındaki siyasi ve yasal bağları koparacak yasal düzenlemelere yönelik tasarılarını bugün kamuoyu ile paylaşacak.
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Rusya'ya yeni yaptırımlara yönelik yasa tasarısı konusunda mümkün olduğu kadar hızlı hareket edilmesini ve tasarının yakın zamanda yasalaşmasını istediğini söyledi. Ancak Ryan, yasanın hala prosedür ve siyasi olarak zorluklarla karşı karşıya olduğunu da belirtti.
ABD Başkanı Trump, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasına yönelik tartışmalar sürerken, Rusya lideri Putin ile aralarının çok iyi olduğunu söyledi. Trump, işbirliği yapabileceklerine dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 13/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 13/07/2017

 

Petrol 45 dolara yakın seviyelerde tutundu

 

Altın "Yellen" sonrası kazançlarını korudu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mercan dede13 Temmuz 2017 15:58

    bankalar* şirketler çöküşte sadece bankalar.. acı yemenin nasıl çıışı olursa dikkat edin..borsa yatırımcısı hiç bir dönemde bu derece soyulmamıştı.vurgun serbest.

  • rıza13 Temmuz 2017 15:38

    yükselmeyen yine yükselmeyip düşmeye çalışıyor.

  • Hacim yok13 Temmuz 2017 15:13

    Aman dikkat yükselemiyor takılı kaldı hacimde düştü

  • Beklemeye devam13 Temmuz 2017 15:00

    İnsanlar tedirgin , kimse böyle bir yükseliş beklemiyordu. Dolayısıyla mal alamadılar . Şimdi buralardan nasıl cesaret edip alalım kardeşim ????

  • Kaçıyorrrr !!!!13 Temmuz 2017 14:50

    Arkadaşlar bu borsa gidiyor bırakın yorum yapmayı da bir şeyler alalım tren kaçmasın. Gözü karartıp trendin üzerine oturalım nereye giderse artık ...

  • Rahat olun13 Temmuz 2017 14:03

    bugün yükselişe devam çocuklar

  • oyuna gelmeyin dikkat !13 Temmuz 2017 12:05

    Bu yükselişler gel-gel yükselişi küçük yatırımcıları çekmeye çalışıyorlar. Borsadan alış yapmaya başladığınız anda malı kafanıza çakarlar. Buradan borsaya girmek hara-kiri yapmaya benzer !!! Zor zahmet biriktirdiğiniz üç kuruşunuzu çakallara yem yapmayın.

  • Borsa çılgınlığı13 Temmuz 2017 10:56

    Türk şirketleri arazilerinden altın madeni mi buldular da böyle yükseliş yaşanıyor ? Nedir bu şaka filan mı yoksa ? !!! Bütün kedileri toplayıp binanın tepesine çıkarıyorlar. Oradan atınca biz artık “ÖLÜ KEDİ SIÇRAMASI” bekleriz ...

  • Borsa-in 13 Temmuz 2017 10:49

    Kimse ne olacağını bilmiyor , aniden birden bire satış gelirse şaşmayın. Her gün yükseliş hayra alamet değil. Mutlaka bizim bilmediğimiz bir şeyler dönüyor. Yoksa olacak iş değil yani bu kadar yükseliş.

  • Teknik analiz13 Temmuz 2017 10:22

    Bakmayın siz yükselişle açıldığına , 104.000 çok güçlü direnç bölgesi kolay kolay aşılamaz ... Zaten yabancı kurumlardan sat tavsiyeleri gelmeye başladı DİKKAT !