E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
19 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

Rekor yenileyen BİST-100 günü yüzde 1.61 oranında değer kazancıyla 107.417 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

İç piyasanın siyasi gündemdeki değişime odaklanan Borsa İstanbul bugün yeni bir rekora imza attı.107 bin puanın üzerine çıkarak zirvesini 107.563 olarak yeniledi.Günü yüzde 1.61 oranında yükselişle 107.417 puan seviyesinden tamamladı. Yapılan kabine revizyonunda özellikle uluslararası yatırımcı tarafından güven unsuru olarak kabul edilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonominin tek sorumlusu olma ihtimalinin devam etmesi ve yapısal reformların gündemde olmaya devam edebileceği beklentisi piyasa üzerinde pozitif etki yarattı.

Tüm gün boyunca BİST-100 en düşük 106.144 puanı, en yüksek 107.563 puanı gördü. Bankacılık endeksi yüzde 2.16 oranında yükseldi, sanayi endeksi yüzde 1.24 oranında arttı. Piyasa işlem hacmi 5.845 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Türk Havayolları, Emlak Konut ve Garanti oldu.   

Başbakan yeni kabineyi açıkladı!

  

Dolar/TL 3.52 seviyesinde

Sabah işlemlere 3.53'ün altında başlıyan kur bugün 3.54 seviyesini test etsede kalıcı olmadı.Yurtiçinde ekonomik veri akışının sakin olduğu bugün siyasi gündem takip edildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yapılan ikili görüşme sonrası Başbakan Yıldırım kabinede yapılan değişiklikleri açıkladı.Revizyon açıklaması sonrası parite düşüşe yöneldi. En düşük 3.5129'u gören kur saat 18:05 itibariyle 3.5202 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre konut başlangıçları Haziran ayında yüzde 8.3 artarak dört ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.Konut başlangıçları yüzde 8.3 artarak yıllıklandırılmış 1.22 milyon seviyesinde gerçekleşti.Uzmanların tahmini 1.16 milyon seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi.Mayıs ayı konut başlangıçları verisi eksi yüzde 5.5'ten eksi yüzde 2.8'e revize edildi.
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören kararına tepki gösterdi.
Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, ABD Hazine ve Dışişleri bakanlıklarından dün yapılan açıklamalarda, "uluslararası suç faaliyetlerini ve balistik füze programını destekledikleri" gerekçesiyle 7 kişi ve 11 kuruluşa yaptırım kararı alındığı duyuruldu. Listede, Çinli firma ve vatandaşlar da yer alıyor.
Rusya Enerji Bakanlığı'ndan bir kaynak, Rusya'nın petrol piyasasının yeniden dengelenmesine yardımcı olmak için OPEC ile birlikte çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kabİne revizyonunu olumlu karşıladıklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hükümet içerisinde yapılan Kabine revizyonunu olumlu buluyoruz.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 6,3 artışla 416,7 puan oldu. 
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru yönlendirmede ilerleme sağladığını ancak gevşek para politikasına hala ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers istifa etti. İstifa, bugün yerel saatle 09.30'da Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.

KÜRESEL PİYASALARADA DÜN NELER OLDU

"Rostek" Genel Müdürü Sergey Çemezov, Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin gönderilmesini ön gören kontratın teknik konularının çözüldüğünü, geriye sadece idari konuların kaldığını bildirdi.  Brüksel'deki temaslarının ardından basın toplantısında "DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi biz veriyoruz," ifadesinde bulunan AB Bakanı Çelik, "Yegane terör örgütü DEAŞ değil. DEAŞ'la birlikte FETÖ ve PKK'ya karşı da etkili mücadele gerekiyor" vurgusu yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ikinci bir görüşme daha yaptığı öne sürüldü.
Cumhuriyetçilerin, eski Başkan Barack Obama’nın hayata geçirdiği sağlık sistemini değiştirme çabaları başarısız oldu.Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre, İki Cumhuriyetçi Senatör
partinin önerisine karşı olduklarını açıkladı. Bu, yasa tasarısının çıkmayacağı anlamına geliyor.
Fitch Ratings, Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'ini elinde tutan Ojer Telekomunikasyon'un yaşadığı finansal zorlukların veya bu problemleri çözmek için değerlendirdiği çeşitli seçeneklerin
Türk Telekom'un kredi notlarına şu anda bir etkisi olmadığını bildirdi.
Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner'le ilgili Berlin'de bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, tutuklama kararını sert bir dille kınadı ve
Steudtner'in serbest bırakılmasını talep etti. Merkel, "Biz bu tutuklamanın net olarak tamamen haksız olduğu kanısındayız" diye konuştu. 
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Yemen'deki iç savaşın kazananı olmadığını söyledi.
 Muhammed Cevad Zariz, Yemen'deki gelişmelerin İran ve Suudi Arabistan arasında doğrudan bir savaşa neden olmamasını umduğunu belirtti.
Japonya'da imalat ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin ekonomiye güveni Temmuz ayında yüksek kalmaya devam etti. İmalat sektöründe ekonomiye güven son 10 yılın tepe noktasını korurken, hizmet sektöründe güven de son 2 yılın en yüksek seviyesini devam ettirdi. 
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Haziran ayında beklentilerin altında kalan TÜFE rakamlarının enflasyon için büyük resimde bir değişiklik yaratmadığını, enflasyonda temel yönlendiricinin GBP'nin değerinde yaşanan düşüş olmaya devam ettiğini bildirdi. 
ABD, İran'a balistik füze programı ve 'terör örgütlerine yardımları' nedeniyle yeni ekonomik yaptırımlar getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, 18 kurum ya da bireyin yeni yaptırımlardan etkileneceğini açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump, Moskova Büyükelçiliği görevi için eski Utah Valisi Jon Hunütsman'ı aday gösterecek. 
Kulislere göre, kabinedeki mini revizyon bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek. Ekonomi yönetiminde değişiklik bekleniyor.Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, Ekonomi yönetimi için
AK kulislerinde Ali Babacan’ın ismi yeniden geçiyor.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Irak'ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasının dış politikamızın vazgeçilmez ilkelerinden biri" dedi.
Güney Kore'de Mayıs ayında üretici fiyatlarında aylık bazda düşüş yaşandı.Güney Kore İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, fiyatlar aylık yüzde 0,4 gerilerken, yıllık yüzde 2,8 arttı. JP Morgan, ABD Doları'ndaki cari zayıflığın kısa süreli olabileceğine inandıklarını, enflasyonda toparlanma ve Fed'den beklenen faiz artırımlarının önümüzdeki aylarda ABD Doları'na destek vereceğini öngördüklerini söyledi. 

Günün önemli şirket haberleri 19/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 19/07/2017

 

Petrol ABD stok verisi ile geriledi

 

Altın dolardaki düşüşle kazancını korudu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)