E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
08 Kasım 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primli başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.34 oranında düşüşle 111 bin 894 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Dolar kurundaki yükseliş Borsa İstanbul üzerinde baskıya neden oldu. ABD’nin Türk vatandaşlarına sınırlı da olsa vize vermeye başlamış olması piyasalarda olumlu karşılanmıştı ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD ziyareti öncesinde Borsa İstanbul, dolardaki yükselişten ötürü satışla karşılaşmıştı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.51 oranında yükselişle 112 bin 848 puandan başladı.

Dolar/TL 1 yıllık swap faizinin 9 yıl sonra ilk kez yüzde 14'ü görmesi ve dolar kurunun tekrardan 3.89 lira seviyesine yükselmesi Borsa İstanbul'a satış getirdi.

Gün ortasına yüzde 1.04 oranında düşüşle 111 bin 99 puandan girdi.

Kapanışa doğru Borsa İstanbul primlenmeye başladı ancak uzun sürmedi ve tekrardan düşüş yaşandı.

Endeks günü yüzde 0.34 oranında düşüşle 111 bin 894 puandan tamamladı. 

İşlem hacmi 7.8 milyar lira oldu.

Açılışın ardından en düşük 110 bin 758 puan, en yüksek 113 bin 18 puan görüldü.

2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13.62 oranında seyrediyor.

Büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretimi verisi Eylül ayında yıllık bazda yüzde 6 olan beklentinin çok üzerinde geldi ve yüzde 10.4 olarak gerçekleşti.

Günün önemli şirket haberleri 08/11/2017

Bugün açıklanacak önemli veriler 08/11/2017

DOLAR YÜKSELİŞTE, EURO REKOR KIRDI

Gelişmekte olan piyasalarda dolar yükselişe geçti. Türk tahvil faizlerindeki yükseliş, dolar/TL swap faizinin yüzde 14'e ulaşması, Türkiye'nin ABD, Avrupa ile gerilen ilişkileri ve 27 Kasım'da görülecek olan Reza Zarrab davasına ilişkin iddialar nedeniyle dolar gün içinde 3.90 lira seviyesine yükseldi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD ziyareti büyük önem taşıyor ve oradan gelecek mesajlar ile piyasa yön bulabilir. Yıldırım Perşembe günü ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşecek.

ABD ile Türkiye karşılıklı olarak sınırlı da olsa vizeleri açtı ancak ABD tarafından gelen ilk açıklamada vize kararının Türkiye'deki misyonda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk hükümetinden, ilk etapta üst düzeyde güvence almalarının ardından geldiği belirtildi. Buna karşın Türk tarafı yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak herhangi bir güvence verilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. 

ABD ile ilişkilerin tam olarak düzelmemesi ve dolar/TL swap faizlerinin 9 yıl sonra ilk kez yüzde 14'e ulaşması da dolar kurunda yükselişe neden oldu.

Tüm bunların yanısıra 27 Kasım'da görülecek olan Reza Zarrab davasına ilişkin olarak da bazı iddiaların ortaya atılması piyasalarda gerginliğe neden oldu.

Dolar 3,90 seviyelerini test etmeye başladı.

Saat 18:05 itibariyle dolar 3.8774 lira seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8685, en yüksek 3,9012 seviyesini gördü.

Euro 4.4980 lira seviyesinde seyrediyor. Euro gün içinde 4.5238 lira ile tarihi yüksek seviyesini gördü. Euro/dolar paritesi ise 1.1593 seviyesinde bulunuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün ABD'de görüşmelere başlayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD-Türkiye arasındaki vize kriziyle ilgili, "İki taraf da doğru yönde bazı adımlar attı" dedi.

Altın fiyatları ABD vergi reformu endişeleri ile yükseldi

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYREDİYOR

Asya borsaları Çin'de beklentilerin üzerinde büyüme kaydeden ithalatın etkisiyle 10 yılın yeni zirvesini görürken, dolar ABD'de Cumhuriyetçilerin hazırladığı vergi indirimi yasa tasarısının direnç ile karşılaştığına işaret eden haberlerin ardından değer yitirdi. Çin'in Ekim ayı ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.2 artarak yüzde 16 olan beklentileri aştı. İhracattaki artış ise yüzde 6.9 ile beklentilerin altında kaldı. Yatırımcılar ABD vergi yasa tasarısının yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump'ın Asya gezisini, Suudi Arabistan'da yolsuzlukla mücadele gerekçesiyle başlayan tasfiyeleri ve İran kaynaklı gerilimleri izliyorlar. ABD'nin S&P 500 endeksi vadeli kontratları Washington Post gazetesinde yer alan ve Senato'daki Cumhuriyetçilerin vergi indirimlerinin yürürlüğe giriş tarihinde bir yıl erteleme öngördüklerini belirten haberin ardından yüzde 0.2 geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi seans başındaki kayıplarını telafi ederek yüzde 0.2 yükselişe geçti ve Kasım 2007'den bu yana en yüskek seviyeyi gördü.

Petrol fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ08 Kasım 2017 19:32

    BORSA ÇIKAR DÜŞER SABIRLI OLAN KAZANIR.

  • ferat08 Kasım 2017 18:27

    borsa artar emlak konut mal satar düşer

  • KARTALAĞABEYLİ08 Kasım 2017 16:43

    bu piyasada ya bilgisiz ve tecrübesizler var yada saf aptallar....sanayi hisseleri ve dövizde kordineli satım olacak.borsa baz alındığında altın ve bankaçılık hisselerinde alış.

  • melih08 Kasım 2017 15:17

    neden borsanın çöküşünün tamamiyle güvensizlik olduğunu yazmıyorsunuz..yatırımcı yorgun .ve güvensiz..varlık fonu hisseleri de bu korkuyu ateşliyor..sorun kısaca bu..bir vize bile uçurdu borsayı..güven güven..**sorun güvende..

  • Yorumspor08 Kasım 2017 13:45

    Bu durumda mantıklı olan geliri dolar üzerinden olan hisseleri satın almaktır. Özellikle Aselsan, İndes, Soda vb gibi dolar karı yazan şirketlerin seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şirketler doların yükselişinden olumlu etkilenecektir. ytd.

  • zühtü08 Kasım 2017 12:13

    düşerse emlak konut düşer gerisi yalan düşer. 15 temmuzdan sonra tahta sürekli satışta. malı satanlar kim olabilir.

  • D.demirkan 08 Kasım 2017 11:54

    BİST İN BAHANESİ HİÇ BİTMEZ. SVAP NERDEN ÇIKTI. MİLLETE YÜKSEKTEN YÜKLEDİLER TÜRLÜ TÜRLÜ BAHANE BULURLAR ARTIK.