E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
05 Nisan 2019 - 09:52 borsagundem.com

Haftanın genel tavrına göre, bugün daha dengeli ve kararlı görünen BIST, günü %0.45 oranında yükselişle 98.783 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalar ABD-Çin ticaret görüşmelerinin iyimser havasıyla ılımlı seyrini sürdürüyor. Yurt içinde özellikle ABD ile yaşanan F-35 gerginliğinde yumuşama sinyalinin gelmesi, S&P’den gelen borç çevirme sorununun olmadığı açıklamaları ve Türkiye'nin IMF’ye ihtiyaç duymayacağına yönelik beklentiler endeksin yönünü yukarı çevirmesinde etkili oldu.

Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Türk Bankalarındaki sorunlu kredilere yatırım yapabileceğine yönelik değerlendirmesi bankacılık hisselerini fişeklemesiyle endeks güçlü bir kapanış gerçekleştirdi.

Dünkü sert yükselişle birlikte son sert düşüşünün yarısını geri alan endeks de seçim sonrası yön arayışı son bulmuş görünüyor.

Borsa İstanbul güne %0.64 oranında yükselişle 98.963 puandan başladı

Endeks gün ortasına kar realizasyonu yaparak %0.52 oranında düşüşle 97.824 puandan girdi. İkinci yarıya hızlı giriş yapan endeks bankacılık hisselerindeki alımlarla 99.214 seviyesini test etti. Bu seviyede tutunamayan endeks tekrar 99 bin sınırının altına sarktı ve dengeli seyre yöneldi.

Haftanın genel tavrına göre, bugün daha dengeli ve kararlı görünen BIST, günü %0.45 oranında yükselişle 98.783 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 05/04/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:03 itibariyle 5.6145 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.5740 lira, en yüksek 5.6323 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3056 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1221 seviyesinde. Gram altın 233.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.19 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BIST JET GİBİYDİ! PRİM %4'Ü AŞTI

Borsa İstanbul dün güne %0.04 oranında yükselişle 94.477 puandan başladı. İlk çeyrekler dikkate alındığında tarihin en yüksek ihracat rakamlarının ve Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyonda yavaşlamanın sürdüğünü açıklaması endekse olumlu yansıdı. BIST gün ortasına %0.75 oranında yükselişle 95.151 puandan girdi. Gün ortasından önce dengeli ve primli seyreden endeks de gün ortasından sonra hareketli saatler yaşandı. Gün ortasının ardından alımlar ivme kazandı. Bir müddet 96 bin seviyelerinde oyalanan endeks askeri kaynaklardan gelen "F-35'lerin teslim süreciyle ilgili pilotların eğitimi sürüyor" açıklaması ile kapanışa doğru dirençleri bir bir kırdı. S&P'nin "Türkiye'nin kredi notunda indirim tehlikesi yok" açıklamasıyla alımlar iyice hızlandı. Bu açıklama tabiri caizse kaymak etkisi yarattı.

Borsa İstanbul dün seçim sonrası yön arayışına son vererek %4.13 oranında yükselişle 98.336 puandan kuvvetli bir kapanış yaptı.

BIST Jet gibiydi! Prim %4'ü aştı


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: S-400'LER GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 ile ilgili süreci bitirdik, ödemelerimiz devam ediyor; Temmuz ayında da teslimatlar başlayacak.

S-400'LER GELİYOR

 

AKAR: F-35'İ GÖRÜŞÜYORUZ, PATRİOT'U İSTİYORUZ 

Milli Savunma Bakanı Akar, "Biz Patriot da almaya talip olduğumuzu açık ve seçik bir şekilde ortaya koymuş bulunuyoruz." diye konuştu.

Akar: F-35'i görüşüyoruz, Patriot'u istiyoruz

 

ÇİN BAŞBAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞEN TRUMP ANLAŞMA İÇİN TARİH VERDİ
 
ABD Başkanı, Washington'da ticaret müzakerelerine katılan Çin heyetine başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Liu He'yi Oval Ofis'te kabul etti. Görüşme öncesi açıklama yapan Trump, "4 hafta içinde bir anlaşma ortaya çıkacak" dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı ile görüşen Trump anlaşma için tarih verdi

 

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA İNDİRİM TEHLİKESİ YOK

S&P'nin EMEA Kıdemli Direktör ve Analisti Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunun hali hazırda bir indirim tehlikesi ile karşı karşıya olmadığını söyledi.

S&P: Türkiye'nin kredi notunda indirim tehlikesi yok

 

F-35'LERİN TESLİM SÜRECİYLE İLGİLİ PİLOTLARIN EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Askeri kaynaklar, F-35'lerin teslim süreciyle ilgili ABD ile bütün koordinasyonların ve pilotların eğitiminin devam ettiğini bildirdi.

 

F35'lerin teslim süreci ile ilgili flaş açıklama

 

BAKAN PEKCAN: TARİHİMİZİN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMINI YAKALADIK

Ticaret Bakanı Pekcan, "GTS'ye göre martta ihracatımız yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar oldu. Bu, mart ayı ihracat rekorudur." dedi.

 

Bakan Pekcan: Tarihimizin en yüksek ihracat rakamını yakaladık

 

TCMB: YILLIK ENFLASYONDA YAVAŞLAMA DEVAM EDİYOR

Merkez Bankası, Mart ayında çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonundaki yavaşlamasının devam ettiğini, ana eğilimindeki düşük seviyelerin korunduğunu bildirdi.

 

TCMB: Yıllık enflasyonda yavaşlama devam ediyor

 

SWAP SATIŞ LİMİTİ YÜZDE 40'A YÜKSELDİ

Uluslararası piyasalarda Asya hisse senetleri S&P 500 Endeksi'nin altı ayın zirvesini görmesi sonrasında karışık bir seyir izledi.

 

Swap satış limiti yüzde 40'a yükseldi

 

ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,27, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,71 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,70 artış gerçekleşti.

TÜFE Mart'ta aylık % 1.03, yıllık % 19.71 arttı

 
ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Asya hisse senetleri karışık seyretti


ABD BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE GÜNÜ KAPADI

ABD-Çin müzakerelerindeki iyimserlik ve düşük işsizlik başvuruları Wall Street'te alımları artırdı. S&P 500 tüm zamanların kapanış rekorunun sadece %1.75 gerisinde kaldı. Nasdaq, Microsoft ve Tesla'daki düşüsün baskısıyla ekside kaldı.

ABD borsaları karışık seyirle günü kapadı


AVRUPA BORSALARI ALMANYA HARİÇ DÜŞTÜ

Avrupa borsaları, haftanın dördüncü işlem gününü Almanya hariç düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları Almanya hariç düştü

 


 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yusuf06 Nisan 2019 11:42

    İmamoğluna neden anıtkabire çıktın diyenler istanbulun her yerine binalinin kazandığı teşekkürler istanbul fotoğrafını asmış

  • saf saffet05 Nisan 2019 17:31

    borsada vakıfı izleyin..var bi sorun da ne..nasıl çökertiyorlar..yarı fiyatında altıbda borsa çıkmaya çalışıyor bu banka*varlık fonu yönetiminde olduğu halde çöküşe oynuyor..korku salıyorlar..kim bunlar acaba garip.

  • mahir05 Nisan 2019 16:03

    istanbul seçimini tekrarlayacaklar yada akp ye verecekler galiba.

  • Dr.05 Nisan 2019 15:57

    Bu kadar zorlanırsa fıtık olma ihtimali çok yüksek :) 

  • Fener05 Nisan 2019 15:03

    Beyler Fener reklamı yapıyorlar uzak durun derim

  • Catih Faner05 Nisan 2019 11:19

    Değerli troll arkadaşlar bugün sizi göremedim, yorumlarınızdan feyz alamadım, ekonominin mükemmel gidişhatı ile ilgili yorumlarınızı görmeden içim rahat etmiyor... Hadi maaşları hakedin biraz...