E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
06 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul bankacılık ve sanayi hisseleri öncülüğünde günü %0.62 oranında yükselişle 101.143 puandan günü tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalarda ABD-Çin ticaret görüşmelerinden gelen iyimserliğin etkisiyle serin tatlı rüzgârlar eserken, ABD’de beklentilerden iyi gelen makro verilerin FED’in bir sonraki dönemde faiz indirimi ihtimalini düşürüyor. Bu durum yatırımcıların risk iştahının yükselmesini engelliyor.

ABD-Çin görüşmelerine yönelik iyimserlik,  Avrupa borsalarına olumlu yansıdı. Almanya DAX endeksi 2018 yılı ocak ayından bu yana en iyi performansını sergiledi.

Çin Xi Jinping’in ABD Başkanı Trump ile ticaret anlaşmasına imza atmasından önce tarifeleri geri çektirmenin yollarını aradığı ifade edilirken, Asya ve ABD borsaları ABD-Çin görüşmelerindeki haber akışıyla dün de karışık seyrini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye açıklamasında “Güvenli bölge sınırları ötesindeki teröristler de güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar düzenliyor. Bu duruma seyirci kalmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.” sözleri operasyon beklentisini artırarak yatırımcıları tedirgin etti. Ancak bu etki sınırlı kaldı.

Borsa İstanbul ise haftanın 2. işlem gününde haber akışının ve volatilitenin az olduğu seansı primli tamamladı. Endeks günü %0.44 oranında kazançla 100.525 puandan kapattı.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.15 oranında yükselişle 100.672 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,06 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,29 yükseliş kaydetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,70 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 0,09 ile bilişim oldu.

Uzmanlar ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin belirsizliklerin devam etse de pay piyasalarında iyimserliğin fiyatlandığını ifade etti.

Avrupa borsaları yükselişle başladı

BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 97,89 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,03 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,15 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,17 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 0,87 ile finansal, kiralama,faktoring oldu.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul günün ikinci yarısında bankacılık ve sanayi hisseleri öncülüğünde yükselişini sürdürdü. Endeks yukarıda 101.598 puanı test ettikten sonra bir miktar kar satışı yedi ve 101 bin puanın biraz üzerinde dengelendi.

New York borsası günü düşüşle karşıladı

Borsa İstanbul günü %0.62 oranında yükselişle 101.143 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi %0.87 oranında, sanayi endeksi %0.63 oranında günü kazançlı tamamladı. Hacim Kasım ayı ortalamasının üzerine çıkarak 7.5 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 06/11/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 06/11/2019

 

DOLAR / TL

Dolar saat 09:53 itibariyle 5.7640 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7495 lira, en yüksek 5.7667 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3863 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1075 seviyesinde. Gram altın 275.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.28 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın 2. işlem gününde volatilitenin az olduğu seansı hafif primli tamamladı. Endeks günü %0.44 oranında kazançla 100.525 puandan kapattı.

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

ABD BORSALARI GÜNÜ KARIŞIK SEYİRLE KAPADI

New York borsası, ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumlu gelişmelerle başladığı günü karışık bir seyirle kapadı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya'da hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)