E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST ABD verisi ile düşüş yaşadı---

BİST ABD verisi ile düşüş yaşadı

BİST ABD verisi ile düşüş yaşadı
15 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul güne yüzde 0.24 oranında yükselişle 88 bin 294 puandan başladı. ABD TÜFE verisi ile birlikte BİST günü yüzde 0.23 oranında düşüşle 87 bin 881 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Fed Başkanı Janet Yellen'in ABD Senatosu'ndaki konuşmasının ardından uluslararası borsalarda ralli yaşandı. ABD borsaları yükselirken buna paralel olarak Asya borsalarında da yükseliş görüldü.
Analistler Borsa İstanbul için kısa vadeli negatif eğilimin olduğunu ve kritik seviyenin 88 bin 400 olduğunu ve bu direncin aşılmasıyla yükselişlerin yaşanabileceğini belirttiler.

Borsa İstanbul bugüne ise Fed Başkanı Janet Yellen’in konuşmalarının etkisiyle ve küresel piyasalardaki primle yüzde 0.24 oranında yükselişle 88 bin 294 puandan başladı. Kasım ayı işsizlik verisinin yüzde 12.1'e çıkması ile birlikte Borsa İstanbul'a açılışın ardından hafif satış getirdi.

BİST saat 10:25 itibariyle yüzde 0.40 oranında düşüşle 87 bin 757 puan sınırında işlem gördü. İşsizlik rakamı stresini üzerinden atan Borsa İstanbul ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde yüzde 2.5 gelmesi ile birlikte borsadaki hafif prim yerini satışa bıraktı.
Gün içinde hafif dalgalı seyreden Borsa İstanbul günü yüzde 0.23 oranında düşüşle 87 bin 881 puandan kapadı.

BİST gün içinde en düşük 87 bin 726, en yüksek 88 bin 539 puanı gördü. 

Dolar ABD TÜFE verisine tepki gösterdi: 3.68 TL

KÜRESEL PİYASALARDA YELLEN ETKİSİ

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisi yolunda giderse ilave faiz artırımlarının uygun olacağını söylemesinin ardından erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı ve rallisini altıncı güne taşıdı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 142.79 puan (yüzde 0.70) yükselişle 20,412.16 puandan, Standard & Poor's 500 Endeksi 12.15 puan (yüzde 0.52) artışla 2,328.25 puandan kapandı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 29.83 puan (yüzde 0.52) değer kazanarak 5,763.96 puana yükseldi. Böylece, her üç endeks 3'üncü gün art arda rekor seviyeden günü tamamlamış oldu. Asya borsaları da Yellen’in açıklamaları ile rallisini sürdürdü.

Yellen hisse piyasalarında ralliyi devam ettirdi

BUGÜNÜN VERİ TAKVİMİ

-Piyasaların beklediği önemli verilerden olan işsizlik rakamları açıklandı. TÜİK'in verilerine göre, Ekim ayında yüzde 11.8 olan işsizlik oranı Kasım ayında yüzde 12.1 oldu. 

-Bütçe gerçekleşmelerine ilişkin de Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklama yaptı. Ağbal'ın açıklamasına göre Ocak ayında bütçe 11.4 milyar TL fazla verdi.
-ABD'de Ocak'ta tüketici fiyatları yıllık olarak yüzde 2.5 olarak gerçekleşti, beklenti yüzde 2.1'di. Aralık ayında ise yüzde 2.1 olarak gerçekleşmişti. Aylık olarak ise yüzde 0.6 artış kaydetti, beklentisi yüzde 0.3'dü.

Turkcell’in 4'üncü çeyrek 2016 rakamlarını bugün açıklaması bekleniyor. Fed Başkanı Yellen bugün de Temsilciler Meclisi’ne para politikası sunumunu gerçekleştirecek. 

DOLARDA YELLEN ETKİSİ

Fed Başkanı Janet Yellen’in ABD Senatosu’nda yaptığı konuşma oldukça şahindi. Konuşmasını sürdürürken dolar açıklamalara tepki gösterdi ve 3.64 TL seviyesinden 3.66 seviyesine kadar yükseldi. Bugün ise dolar  ABD TÜFE verisinin açıklanmasının ardından güç kazancını daha da artırarak 3.70 TL seviyesine kadar yükseldi. Gün sonuna doğru ise dolardaki seyir 3.68 TL'ye geriledi. Euro ise 3.88 TL seviyesinde seyrediyor.

Altın Yellen'le düştü

Petrol stok verisi sonrası kazancını durdurdu

YELLEN NELER DEDİ?

FED Başkanı Janet Yellen’ın merakla beklenen konuşmasını ABD Senatosu’nda yaptı. Beklenenden daha şahin konuşan Yellen önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmanın satır başları:

– Gelen verilerin istihdam piyasasının beklentiler doğrultusunda güçlenmeye devam ettiğini ve FOMC’nin tahminleri doğrultusunda enflasyonun %2’ye tırmandığını,

– İstihdam ve enflasyonların beklentiler doğrultusunda gerçekleşmeye devam ettiğinde yaklaşan FOMC toplantılarından birinde faiz artışı yapmanın uygun olacağını,.

– Faiz artışı için geç kalmanın çok akıllıca olmayacağını,

– Maliye politikalarının ABD’yi sürdürülebilir bir ekonomi haline getirmesini umduğunu,

– Ekonominin şuan için FED’in hedefleri doğrultusunda ilerlediğini belirtti.

– FED’in bilançosunun büyük tutulmasının kredi büyümesini desteklediğini ifade etti. FOMC’nin uzun vadeli amacının aktif bilançoyu küçültmek olduğunu iletti.

– İş piyasasındaki gelişmelere yer veren Yellen, ücretlerin son dönemde arttığını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sakın 15 Şubat 2017 18:19

    Halmkank hissesi almayın!!!!??????siyasi sebeplerden dolayı büyük baskı altında??!!!!!!!!!

  • melih15 Şubat 2017 17:22

    halk grubuna yapılan hissesel göçüş amaçlı saldırıv oyakın önderliğinde devam ediyor..varlık fonu uyanamadı hala***