E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Borsa İstanbul'a sinerji katacak'---

'Borsa İstanbul'a sinerji katacak'

'Borsa İstanbul'a sinerji katacak'
03 Temmuz 2013 - 12:04 borsagundem.com

Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Doğaner, NASDAQ ile Borsa İstanbul'un ortaklığını yorumladı

Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Doğaner, NASDAQ'ın çok önemli bir know-how taşıdığını belirterek, "Anlaşma Borsa İstanbul'a çok önemli sinerji katacak" dedi.
Doğaner, Borsa İstanbul'un stratejik ortaklık konusunda Nasdaq ile yaptığı anlaşmaya ilişkin görüşlerini AA muhabiriyle paylaşırken, söz konusu anlaşmanın piyasalar için mutluluk verici bir gelişme olduğunu söyledi.
NASDAQ'ın elektronik borsacılıkta dünyanın en gelişmiş borsalarından birisi olduğunu anımsatan Doğaner, söz konusu borsanın çok ileri bir teknoloji kullandığını, eskiye dayanan bir başarısı olduğunu anlattı.
NASDAQ'ın çok önemli bir know-how taşıdığını söyleyen Doğaner, anlaşmanın Borsa İstanbul'a çok önemli sinerji katacağını dile getirdi.
1982 yılında ilk sermaye piyasası kanunu yazıldığından beri Amerikan modelinin esas alındığına dikkati çeken Doğaner, "Türk sermaye piyasası Avrupa'dan ziyade Amerikan ekolünü benimsemiştir. Mutlaka onların borsaya kattıklarını, Türkiye'nin koşullarına uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)