E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'a yılbaşı tatili---

Borsa İstanbul'a yılbaşı tatili

Borsa İstanbul'a yılbaşı tatili
28 Aralık 2013 - 09:40 borsagundem.com

Tatil nedeniyle değişen takas esasları açıklandı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak Çarşamba günü tam gün resmi tatil olması nedeniyle Borsa İstanbul pazar ve piyasalarında uygulanacak işlem ve takas esasları belirlendi. Pay Piyasası ve Gelişen İşletmeler Piyasası'nda1 Ocak Çarşamba günü işlem ve takas yapılmayacak. 30 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası 2 Ocak Perşembe günü, 31 Aralık Salı günü yapılacak işlemlerin takası ise 3 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.
DİĞER PİYASALARDA DURUM NE?
Borçlanma Araçları Piyasası; Kesin Alım Satım, Repo Ters Repo, Menkul Kıymet Tercihli Repo, Bankalararası Repo-Ters Repo, Pay Senedi Repo, Uluslararası Tahvil ve Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarları ile Eurotahvil Pazarlıklı İşlemler Platformu'nda 1 Ocak Çarşamba günü işlem ve takas yapılmayacak. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasaları'nda 1 Ocak Çarşamba günü seans işlemleri kesintisiz devam edecek, takas işlemleri yapılmayacak. 1 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen T+0 valörlü işlemlerin takası 2 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda 1 Ocak Çarşamba günü işlem ve takas yapılmayacak. 31 Aralık Salı günü işlemlere ilişkin nakit takas işlemleri 2 Ocak Perşembe günü fiziki teslimat işlemleri ise 6 Ocak Pazartesi günü yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)