E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da 2. kez devre kesici uygulandı---

Borsa İstanbul'da 2. kez devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul'da 2. kez devre kesici uygulandı
05 Ağustos 2024 - 10:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftaya yüzde 6.7 düşüşle başladı. Endekse bağlı devre kesici uygulandı. İşlemlere devam edilmesinin ardından düşüş yüzde 7.07'yi bulunca ikinci kez devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 09:55:22 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları ve emtia sertifikalarında saat 10:20:00'de tek fiyat emir toplama, 10:25'te eşleştirme yapılacak ve 10:30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:30'dan itibaren seans normal akışı ile devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10:30'dan itibaren sürekli işlem ile başlayacaktır. VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler saat 10:30'da yeniden başlayacaktır. Emir toplama süreci, belirtilen saatten sonra 30 saniye içerisinde rastlantısal olarak kesilmektedir."

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşmasıyla tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

İKİNCİ KEZ DEVRE KESİCİ UYGULANDI

Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7'yi aşmasıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalıştığını ve pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak 2. kez durdurulduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 10:25:09 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesi tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikaları ve emtia sertifikalarında saat 10:45:09'da tek fiyat emir toplama, 10:50:09'da eşleştirme yapılacak ve 10:55:09'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:45:09'da tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:55:09'dan itibaren seans normal akışı ile devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10:55:09'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir. VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler saat 10:55:09'da yeniden başlayacaktır. Emir toplama süreci, belirtilen saatten sonra 30 saniye içerisinde rastlantısal olarak kesilmektedir."
 

Borsa haftaya sert düşüşle başladı, devre kesici devreye girdiBorsa haftaya sert düşüşle başladı, devre kesici devreye girdi

 

Japonya borsasında 37 yılın en kötü günüJaponya borsasında 37 yılın en kötü günü

 

Küresel borsalar ABD resesyon riskiyle düşüyorKüresel borsalar ABD resesyon riskiyle düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz05 Ağustos 2024 16:24

    Benim adıma kullanarak millete cevap veren veya yazan sahtekar, kalleş ve uyuz it sen ne aşağılık adamsın. İktidar yanaşması kalleş FETÖ taktiklerini iyi öğrenmişsin. Utanmadan ve sıkılmadan elhamdülillah müslümanım dersiniz.

  • kaportacı salim usta sanayiden05 Ağustos 2024 12:15

    huhauhauha bu yasak kararından önce tahmin edip kaatları satanklar ne para vurdular huahuhauhauhauhau ?? hahuhauhauhauh 

  • Yorum05 Ağustos 2024 11:07

    Bundan sonra gemisini kurtaran kaptan formasyonu olacak o çok şişelerde kalıcı düşüşler toplama işi bitenlerde yatay ve yükseliş yönlü grafikler olur hisse değişimleri olacak

  • wers05 Ağustos 2024 10:35

    kimin umrunda zaten bedelini halk ödüyor

  • Bir dost05 Ağustos 2024 10:31

    Vurguncular hep kazaniyor, kaybetmek yok kasa kazanacak yoksa burasi olmaz, kazan kazan da ikitaraf yok hep tek taraf kazanma uzerine kurulu sistem.

  • xyz05 Ağustos 2024 11:10

     O zaman sende panikleyip hisselerini satıp vurgunculara kaptırma....eğer para kaybetmek zoruna gidiyor ise borsaya neden giriyorsun...BURASI BORSA KİM KİME KORSA.