E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da ABD verisi depremi---

Borsa İstanbul'da ABD verisi depremi

Borsa İstanbul'da ABD verisi depremi
06 Kasım 2015 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul ABD tarım dışı istihdam verisinin yüksek gelmesi ile birlikte çakıldı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da düşüş eğilimi ikinci seansta da devam ediyor. Endeks ikinci seansa yüzde 0.32 oranında düşüşle 82 bin 688 puan seviyesinden işlem görüyor. Seansın açılışının ardından düşüş eğilimini sürdüren Borsa İstanbul yüzde 1'e yakın değer kaybına uğradı. ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok üstünde gelmesi ile birlikte Borsa İstanbul'da düşüş sertleşti. Endekste kayıp yüzde 1.5'e ulaştı ve 82 bin puanın altına geriledi.
Endeks ABD verisinin gücü ile birlikte yüzde 1.24 oranında düşüşle 81 bin 930 puandan kapandı.
ABD tarım dışı istidamının iyi gelmesi, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırmak için elini güçlendiriyor.

İLK SEANS

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Dünü yüzde 1'e yakın düşüşle tamamlayan Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0.30 oranında yükselişle  83 bin 201 puandan başladı. Açılışın ardından gelen satışlardan sonra endeks kazançlarını silip negatif seyir izlemeye başladı.
Endeks ilk seansı yüzde 0.16 oranında düşüşle 82 bin 823 puandan kapadı.

DOLAR 2.93 TL'YE YAKLAŞTI

Dolar/TL ABD verisiyle sert yükseldi. Veri öncesi 2,87 civarında olan kur 2,93'e yaklaştı. ABD'de tarım dışı istihdam 271 binle beklentilerin çok üzerinde gerçekleşti. Ülkedeki işsizlik yüzde 5'e geriledi. Reuters anketi tarım dışı istihdamın geçen ay 180 bin arttığına, işsizlik oranının ise değişmeyerek yüzde 5,1'de kaldığına işaret ediyordu. ABD istihdam verisi Fed'in Aralık toplantısı öncesinde önem taşıyor. Fed Başkanı Janet Yelllen, önümüzdeki ay faizde arış olabileceğini belirtmiş, verilere bakacaklarını söylemişti.

ALTIN DÜŞÜŞTE

Altın fiyatları yatırımcıların ABD'de bu yıl içinde faizlerin artırılabileceğini göz önüne alarak satışa geçmelerine paralel olarak sekiz haftanın en düşük seviyelerine yakın seyrederken, haftalık bazda Temmuz ayından bu yana en büyük kaybı kaydetmeye hazırlanıyor. Yatırımcılar ABD ekonomisinin ne derece güçlü olduğu ve Fed'in para politikasını nasıl şekillendireceği konusunda ipucu verecek tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Spot altın yüzde 0.4 değer kazanarak 1,107.6 dolara yükselmesine karşılık önceki seansta gördüğü 11 Eylül'den bu yana en düşük seviye olan 1,102.35 dolara yakın seyrediyor. Bu seviyelerden kapanması halinde altının haftalık kaybı yüzde 3 olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)