E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da Fitch beklentisi---

Borsa İstanbul'da Fitch beklentisi

Borsa İstanbul'da Fitch beklentisi
19 Ağustos 2016 - 08:56 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda Fitch'in Türkiye değerlendirmesi öncesi piyasaları değerlendirdi

FED'in Temmuz ayında düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklarında, FED yetkililerinin faiz artırımının zamanlamasına dair ayrıştığını göstermesi, FED’in faiz oranlarının bir süre daha düşük kalacağı tahminlerini yükseltirken bu durum piyasalar tarafından olumlu algılandı. Güne dün alıcılı bir seyirle başlayan BİST-100 Endeksi 78.900 seviyelerini test etti. Ancak bu seyrini sürdürmekte zorlanan Endeks bu seviyelerde tahvil faizlerindeki yükselişin de etkisiyle kar satışları ile karşılaşırken 78.000 seviyeleri altına geri çekilerek günü de %0.2 düşüşle 77.971 seviyesinden tamamladı. Haftanın son işlem gününde
piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi piyasaların ana gündemini oluşturacak. Genel beklenti Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve ve görünümünde değişim yapmayacağı yönünde bulunuyor. Bu sabah itibariyle Japonya tarafında hafif alıcılı bir seyir gözlenirken, Çin piyasaları ise negatif bir seyir izliyor. Avrupa piyasalarının da güne düşüşlerle başlaması bekleniyor. BİST’in güne sınırlı pozitif bir seyirle başlayacağını günün devamında yurt dışı ve alternatif piyasaları takip ederek yön bulmaya çalışacağını düşünüyoruz.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 19.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 19.08.2016

 

Piyasalar Fitch'in gölgesinde

 

Borsa'da satışlara rağmen yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)