E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da gözler ABD verisinde---

Borsa İstanbul'da gözler ABD verisinde

Borsa İstanbul'da gözler ABD verisinde
29 Şubat 2016 - 13:08 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100'ün pozitif ayrıştığını ancak bugün ABD’de açıklanacak Chicago PMI verisinin iyi gelmesinin satışa neden olacağını açıkladı.

Güne negatif eğilimle başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,04 düşüşle 74.902 seviyesinden yatay tamamladı. Asya ve Avrupa borsaları güne satıcılı başlarken, BIST’te yurtdışı piyasalardaki eğilme paralel güne satıcılı başladı. Cuma günü negatif yönde ayrışan BIST endeksi yurtdışı borsalardaki güçlü satışlara karşın yatay sınırlı negatif eğilimle seyrediyor. Fitch’in kredi notunu ve görünümünü sabit tutulmasıyla Cuma günü Güney Afrika raunduna bağlı olarak sert değer kaybeden TL’nin bu kayıpların bir kısmını geri alma eğiliminde olması BIST’in pozitif ayrışmasını sağlıyor. Cuma günü güçlü gelen ABD verileri ve özellikle de enflasyonun yükselebileceğine ilişkin veriler sonrası Fed faiz artışının kısa vadede devam edebileceğine ilişkin endişelerle birlikte gelişmekte olan ülke piyasalarında negatif baskı hakim. Bu açıdan bugün ABD’de açıklanacak Chicago PMI verisi yakından takip edilecek. ABD’den güçlü ekonomik verilerin gelmesi BIST’te satış baskına ve TL’de değer kaybının hizalanmasına neden olabilir. Aksine zayıf veriler yurtiçi piyasalara pozitif katkı ağlayacaktır. Global tarafta petrol fiyatları takip edilmeye devam edilecek. Çin merkez bankasının zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan düşürmesi piyasalardaki negatif baskıyı azaltabilir. Çin’in attığı bu adım Çin merkez banaksının genişleyici politikalarla ekonomiyi desteklemeye devam edeceğine işaret ediyor. Bu açıdan piyasalar tarafından haber pozitif değerlendirilebilir. Yurtiçinde tahvil faizleri ile BIST arasındaki uyumsuzluk devam ediyor. BIST yükselirken yüksek seyrini koruyan faizler BIST’teki negatif eğilime karşın düşüş yönünde hareket ediyor. Faizlerdeki düşüşün devam etmesi BIST içi orta vadeli pozitif işaret olacaktır.
Endeks kısa vadede 73.000 üzerinde kaldıkça yükseliş kanalı üst bandı olan ve aynı zamanda 200 GHO denk gelen 76.300-76.500 aralığını hedeflemeye devam edecektir. Orta vadeli teknik göstergelerdeki ve hareketli ortalamalardaki eğilim aşağı yönlü düzeltmeler oluşsa da bu  beklentiyi destekliyor. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinden dönerek negatif eğilim içine girmesi endekste kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Endeks kısa vadede 75.500 altında kaldıkça kar satışı baskısının devam etmesi  beklenmektedir. Kısa vadede 74.400 altında endeksin 73.000-73.600 arasında oluşan fiyat boşluğuna doğru aşağı yönlü düzeltmenin devam etmesi beklenmelidir. Kısa vadede bu aralığa doğru geri çekilme alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Gün içinde 75.500 ve üzerine yükselişler ise satış fırsatı olarak takip edilebilir.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)