E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da halka açıklık oranı arttı---

Borsa İstanbul'da halka açıklık oranı arttı

Borsa İstanbul'da halka açıklık oranı arttı
12 Mayıs 2016 - 10:51 borsagundem.com

2016 yılında Borsa İstanbul’da halka açıklık oranı geçen yıla göre hafif bir artış göstererek %40.48 olarak gerçekleşmiştir.

2016 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla Borsa İstanbul’un halka açıklık oranında 0,14 puanlık bir artış görülürken, Fiili Dolaşım halka açıklık oranında 0,32 puanlık bir düşüş yaşandığı görülmektedir.
Fiili dolaşım verileri incelendiğinde bir yıl öncesine göre en yüksek artış Ticaret endeksinde görülürken en yüksek düşüş ise holding endeksinde yaşanmıştır. Düşüşte Holding endeksini Mali ve Banka
endeksi takip etmiştir.
Halka açıklık oranlarında ise yine en büyük artış Ticaret endeksinde görülürken düşüş sadece Sınai endekste görülmüştür. Artış görülen diğer endeksler ise Hizmet ve Teknoloji olmuştur.
Not: Sermaye Piyasası Kurulu, Ekim 2014’te aldığı bir karar ile, fiili dolaşımdaki pay oranı kavramı dışında tutulan “Şirket sermayesinin %5 ve daha fazlasına sahip olan gerçek ve tüzel kişi ortakların sahip olduğu pay” tanımını 02.01.2015 tarihinden itibaren %10’a yükseltmiştir. Bu değişiklik, fiili dolaşımda pay miktarlarının artmasına katkıda bulunmuştur.

DevOpsDays etkinliği Borsa İstanbul'a geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)