E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa İstanbul'da müdürlüklere atama---

Borsa İstanbul'da müdürlüklere atama

Borsa İstanbul'da müdürlüklere atama
23 Ocak 2014 - 16:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da görev değişiklikleri uygulamaya kondu. VİOP, Türev Ürünleri Piyasası ve Pazarlama Satış Müdürlüğü'nde atamalar gerçekleşti

Borsa İstanbul’da, Yönetim Kurulu kararı uyarınca bazı görevlere atamalar yapıldı.  Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları Müdürlüğü görevini sürdüren Muammer Çakır, VİOP Grup Müdürlüğüne getirildi.
Muammer Çakır, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü 1997 yılında Fakülte birinciliğiyle tamamladı. Princeton Üniversitesi Finans Mühendisliği yüksek lisans derecesine sahip olan Muammer Çakır, 2000 yılında ABD’de bir hedge fund’da iş hayatına atıldı. Daha sonra Türkiye’ye geri dönen Çakır, 6 yıl görev yaptığı Türkiye`nin en büyük bankalarından birinin Hazine Bölümünde Türev Ürünler Müdürlüğünü kurdu. Bunun ardından,  5 yıl Londra’da Alman yatırım bankasında Türkiye masası kıdemli direktörü olarak görev yapan Muammer Çakır, 2012 yılı Eylül ayında Borsa İstanbul bünyesine katıldı. 2004-2008 yılları arasında VOB Yönetim ve Denetim Kurullarında görev yapan Çakır, Haziran 2013’den bu yana VOB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak VOB-BIST birleşme sürecini yönetti.

Kamil Güzel ve Serhat Görgün de yeni görevlerine atandı

Borsa İstanbul Finansal Türev Ürünleri Piyasası Müdürü olan Kamil Güzel, Boğaziçi Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde Deniz İşletmeciliği alanında (2007), Universidad Carlos III de Madrid’de, Mali Analiz (Financial Analysis) (2009 - 2010) yüksek lisans yapan Kamil Güzel, İMKB Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü’nde 1999 yılında uzman olarak göreve başladı. Kamil Güzel, İMKB Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü’nde (2009-2012) Başuzman ve Borsa İstanbul VİOP’ta  (2012-2013) Yönetici olarak görev yaptıktan sonra yeni görevine atandı.

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Müdürlüğü görevine de Serhat Görgün getirildi. 1973 yılında Adana’da doğan Serhat Görgün lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde bitirdikten sonra Koç Üniversitesi Executive MBA Programını tamamlamıştır. 1995–1999 yılları arasında KoçSistem'de satış uzmanı ve satış müdürü olarak çalışan Serhat Görgün, 2000-2001 yıllarında Microsoft Türkiye'de kurumsal müşterilerden sorumlu yönetici olarak görev yaptı. 2000-2006 yılları arasında Koç Bilgi Grubu şirketlerinden GVZ Ses Teknolojileri A.Ş.'nin kuruculuğunu ve genel müdürlüğünü yapan Serhat Görgün, 2006 yılından 2012 yılına kadar ise Sabancı Grubu bünyesindeki teknoloji transfer, fikri mülkiyet yönetimi ve erken aşama yatırım şirketi Inovent Fikri Mülkiyet Hakları Yönetim Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin kurucu genel müdürlüğü görevini yürüttü.

Serhat Görgün, Borsa İstanbul bünyesine katılmadan önce özel yazılım geliştirme, e-ticaret ve kurumsal çözümler alanlarında hizmetler sağlayan Inveon A.Ş.’nin ve erken evre teknoloji ve internet girişimlerine yatırım ve stratejik destekler sağlayan Inveon’un kardeş yatırım fonu şirketi Inventures’ın Yönetici Ortağı görevinde bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MÜSRİFLİK26 Ocak 2014 01:24

    AYNI KONUDA İKİ AYRI MÜDÜRLÜĞE NE GEREK VAR. BİR TANESİNİ SÜSLEMİŞLER GRUP MÜDÜRÜ YAPMIŞLAR. PAZARLAMA SATIŞ İÇİN DIŞARIDAN BİRİSİNE NE GEREK VAR. YANİ VAR VAR VAR, NE VAR: MÜSRİFLİK.....

  • Talimatsavar25 Ocak 2014 11:48

    Nasdaq OMX'in talimatıyla mı atanmışlar?

  • tecrübe24 Ocak 2014 21:15

    İzmir'de başarıyla faaliyet göstermiş olan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOBAŞ)ndan neden hiçbir yönetici bu piyasada yok acaba!

  • mustafa23 Ocak 2014 19:02

    borsa gündem benim mesajım bu degil makaslamadan yayınla adam gibi yani begenmeyenler ne anladınızda begenmiyorsunuz begenenler ne anladınızda begeniyorsunuz ? okuma yazma bilmeylen adam olunsaydı şimdi marsta inşaatlarımız olurdu...

  • mustafa23 Ocak 2014 17:25

    aman amam habere bak istifa ediyorlar millette kazık kalıyor bak piyasalar düzeldi paşa atamışlar kadırgaları sahile dayamış vay beeeee...

  • Klgyozede 23 Ocak 2014 16:37

    Hepsine hayırlı olsun. Umarım dişe dokunur bişeler yaparlar.