E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsa İstanbul'da pozitif başlangıç bekleniyor

Borsa İstanbul'da pozitif başlangıç bekleniyor
14 Eylül 2015 - 09:21 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da tepki alımları ile 73 bin direncine ilerlenebilir

Güne hafif pozitif başlayan BIST 100 endeksi günü %0,69’luk düşüşle 71.351 seviyesinden kapattı. Endeks uzun vadeli yükseliş trendinin geçtiği 73.100 üzerinde hacimli kapanış yapamadıkça düşüş eğilimini orta vadede devam ettirmesi beklenir. Bu seviyeye kadar olan yükselişler kısa vadeli tepki niteliğine kalması beklenmektedir. Endeks bu seviyi yukarı kıramadıkça düşüş kanalı dip seviyeleri ve aynı zamanda uzun vadeli destek olan 60 aylık üssel hareketli ortalamaya denk gelen 70.000 seviyesine doğru düşüşünü devam ettirmesi beklenir. Kısa vadede 70.000 seviyesine doğru gerilemeler tepki yükselişi için alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Endeksin negatif eğilimden çıkması için 73.100 seviyesini
tekrar yukarı yönde kırması gerekiyor. Bu direnç geçilip üzerinde kapanış oluşursa endeksin tepki yükselişini düşüş kanalı direnci olan 75.000-75.300 aralığına doğru devam ettirebilir. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satımda olması endekste tepki yükselişi denemelerinin devam edeceğine işaret ediyor. Gün içinde 73.000 seviyelerine doğru düşük hacimle oluşacak tepki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Endeksin güne pozitif bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)