E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da riskler devam ediyor---

Borsa İstanbul'da riskler devam ediyor

Borsa İstanbul'da riskler devam ediyor
18 Eylül 2015 - 12:23 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Fed'in kararından etkilenmeyerek düşüşe geçti

Fed'in faizi sabit tutması ile gelişmekte olan piyasalar pozitif ayrıştı. Ancak Türkiye Fed'in kararından negatif ayrıştı. Dolar Fed'in faizi açıklaması anında 2.97 TL seviyelerine gerilese de kısa süre sonra tekrar 3 TL seviyesinin üzerine çıktı.

Piyasalardaki durumu Alan Menkul Değerler'den Yeliz Karabulut yorumladı:

Dün açıklanan FED kararının gelişmekte olan piyasalar üzerinde pozitif etkili olması beklenirken, BIST’te bugün satıcılı bir seyir takip ediyoruz. Özellikle dün kararın açıklanmasının ardından değer kazanan TL’nin kazancını koruyamayarak zayıf seyrini sürdürmesi ve gelişmekte olan piyasaların FED kararından yeterince destek alamaması BIST satıcılı bir gün yaşanmasında etkili oluyor. Normal şartlarda FED’in kararının ardından borsada yukarı yönlü sert bir hareket görebilirdik. Ancak, yurtiçi risklerin devam etmesi ve yeni bir seçim döneminin başlaması BIST100’ün 75000 seviyesinin üzerindeki hareketini baskıladı. 75000 seviyesinin altında da satış baskısının artması normal. Borsada 75000 seviyesinin üzerinde kalınması önemliydi. Bu seviyenin kırılmasıyla satış baskısının arttığı görülüyor. 75000 seviyesini altındaki hareketler, tekrar 72000 desteğine doğru bir hareketin başlamasına neden olabilir. Burada 75000 seviyesi önemli bir seviye, bugün merkez Bankası beklentiler anketinin endeksi desteklemesi ya da FED bazlı bir tepki alımının endeksin tekrar 75.000 seviyesinin üzerinde kapanması, 78000 hareketini başlatabilir.

Dolar/TL’de ise dün TL’ninde FED sonrası kazançlarını koruyamadığını takip ettik. TL’de de yurtiçi risklerin devam etmesi nedeniyle kurun güçlü seyrini  sürdürdüğü ve 3 seviyesine tutunmaya çalıştığı görülüyor. Kurun 3 seviyesinin üzerinde tutunması 3.0650 doğru harekete neden olabilir. TL’deki zayıf seyirin devam etmesi halinde hareketin 3,0650-3.35 bandında hareket görülebilir.. Burada 3 seviyesinin üzerinde 3.0650 seviyesi takip edilmeli. 3 seviyesinin altında düzeltme hareketinin devam etmesi halinde ise kademeli olarak 2.97 ve 2.94 seviyelerine doğru kısmi gevşeme görülebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)