E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da temkinli açılış beklentisi---

Borsa İstanbul'da temkinli açılış beklentisi

Borsa İstanbul'da temkinli açılış beklentisi
15 Nisan 2016 - 08:43 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endeksin temkinli açılış yapmasını beklediğini açıkladı.

Güne beklentimize paralel yatay başlayan BİST, günün devamında 86.200 direncine ulaşsa da ilk denemede bu direnci aşamadı. Yurt dışı piyasalardaki temkinli seyre karşın kur tarafındaki hareketlilik ve kar satışları BİST’i yükselişlerde sınırladı. Günün kapanışı ise 85.785 seviyesinden gerçekleşti. 
Dün karışık sinyaller veren şirket karlılıkları ve 17 Nisan’da büyük petrol üreticilerinin gerçekleştireceği kritik toplantı öncesinde temkinli seyreden Avrupa borsaları günü hafif artıda tamamladı. İngiltere Merkez Bankası beklentiye paralel faizleri sabit bırakırken, ayrıca “Bretix” belirsizliğinin ekonomiye zarar verebileceğini belirtti. Ekonomi gündeminde ise, Avro Bölgesi’nde enflasyon Mart’ta bir önceki açıklanan tahmine göre hafif artış gösterdi. Şirket karlılıklarının odak noktasında olduğu ABD endeksleri ise günü yatay bir görünümle kapattı.
Bugün piyasalar, içeride işsizlik rakamlarını izlerken, yurt dışında ise Avro Bölgesinden gelecek dış ticaret dengesi verisi ve ABD’den gelecek sanayi üretimi ile tüketici güveni verilerini takip edecek. Ayrıca, ABD’de Citigroup’un finansalları izlenecek. Sabah, Çin tarafında olumlu açıklanan 1Ç büyüme, sanayi üretimi ve perakende satışlar verisine karşın hem Çin hem de Japonya
piyasalarında hafif negatif eğilim hakim. Avrupa piyasalarının ise bugüne yatay başlaması bekleniyor. Yurt dışındaki yatay beklentiler ve gerçekleşmelere bağlı olarak BİST’in de düne benzer şekilde güne temkinli bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

85.785 seviyesinden kapanan BİST, 85.200-84.800 aralığını geri çekilmelerde korumasına bağlı olarak yukarı denemelerine 86.200 ve 87.000 hedefiyle devam etmeye çalışacak. 140.800 hedefinden kapanan bankacılık endeksinde, 140.000 desteği korunduğu sürece 144.000 (%2,9 yükseliş potansiyeli) seviyeleri hedef olmaya devam edecektir.

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)