E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da temkinli olunmalı---

Borsa İstanbul'da temkinli olunmalı

Borsa İstanbul'da temkinli olunmalı
17 Eylül 2014 - 12:11 borsagundem.com

Tekstil Yatırım Menkul Değerler Müdür Yardımcısı Kurt "Kar satışları ve TL'deki değer kaybı BIST'te temkinli olmak gerektiğine işaret ediyor" dedi

Tekstil Yatırım Menkul Değerler Müdür Yardımcısı Mert Kurt, 79.500 seviyesine yaklaştıkca kar satışlarının görülebileceği ihtimali ile TL'nin hala değer kaybediyor olmasını, temkinli olmak gerektiğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi.
Mert Kurt Foreks'e yaptığı açıklamada, dün ABD medyasında yer alan yorumlarda FED'in faizleri düşük tutmaya devam edeceği beklentisinin oluşmasının piyasaları biraz olsun rahatlattığına işaret etti. 
Daha sonra Çin Merkez Bankası'nın piyasalara 500 milyar yuan vereceğini açıklamasının Asya piyasalarına olumlu bir etki yaptığına da değinen Kurt, "Yurtiçinde ise dün 77.500 seviyesinden 79.000 e doğru başlayan tepki alımları bu gelişmeler ile birlikte bugünde devam ediyor" diye konuştu. 
Mert Kurt, 79.500 seviyesine yaklaştıkca kar satışlarının görülebileceği ve ayrıca TL'nin hala değer kaybediyor olmasını, temkinli olmak gerektiğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi ve bu nedenle 79.500 seviyesine yaklaştıkca özellikle banka hisselerinde satış denenebileceğini sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)