E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da yatay seyir bekleniyor---

Borsa İstanbul'da yatay seyir bekleniyor

Borsa İstanbul'da yatay seyir bekleniyor
28 Aralık 2016 - 09:14 borsagundem.com

Dünya genelinde global piyasalarda Noel tatili sebebiyle yatay seyrin hakim olduğu görünüm devam etmekte

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜK İŞLEM HACİMLİ GÜNDE TL'NİN DEĞER KAYBINA BAĞLI OLARAK GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi global piyasalarda Noel tatili sonrasında düşük işlem hacimli ve volatil seyre bağlı olarak günü %0,4 düşüşle 76,699 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

2016 YILI SON HAFTASINDA YATAY SEYİR...

Global piyasalarda Noel sonrası 2016 yılı son haftasında genelde düşük işlem hacmi içerisinde hareket sürmekte. İşlem hacminin düşük olması piyasada günlük yükseliş/düşüşlerin trend açısından belirleyici olmamakta. Bugünde sabah itibariyle Asya piyasalarında hafif pozitif seyir gözlenmekte. Bu paralelde BIST 100 Endeksi de önemli bir gündem maddesinin olmadığı günde genelde yatay hareket etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS...Nötr...Şirket, Taqnia DST ile birlikte Suudi Arabistan'da 6 milyon USD sermayeli Saudi Defense Electronics Company şirketini kurduğunu ve tescil işlemlerinin 27.12.2016 tarihinde tamamlandığı açıklandı. Kurulan şirket radar, elektronik harp ve elektro-optik sistemleri konusunda faaliyet gösterecek .(KAP)

VESBE...Sınırlı Pozitif... Şirket, çamaşır makinası ve kurutma makinası fabrikası için yatırım çalışmalarına başlanmış olup, söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığını bildirdi. Yatırım için toplam 70 milyon Euro harcama yapıldığı ve fabrikanın yılda 750 bin adet çamaşır makinası ve 750 bin adet kurutma makinası üretim kapasitesine sahip olacağı açıklandı. (KAP)

AKSEN...Sınırlı Pozitif... Şirket, 2017 yılı hedeflerini açıkladı. Şirket, 2017 yılında, 12.4 TWH satış hacmi ile 3 milyar TL ciro hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, 2017 yılında 725 milyon TL FAVÖK elde edilmesi ve bunun %82'sinin döviz bazlı olması beklenildiği bildirildi. (KAP)

GSRAY...Şirket, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.ile arasında 29.06.2016 tarihinde imzalanan protokolle ilgili sürecin yürütülmesine yönelik olarak ek protokol imzalandığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün BIST 30 Endeksine paralel olarak günü %0,4 düşüşle 93,950 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontrat için 2016 yılı son haftasında düşük işlem hacmi eşliğinde 93,5-94,5 bandında hareket beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dünya genelinde dolar cephesinde sınırlı fiyat hareketleri görülürken, Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetme eğilimindeydi. USDTRY Aralık kontratı dünü %0,30 değer kazancı ile 3,5251 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün küresel bazda doların sakin seyrine rağmen altında görülen tepki alımları dikkat çekti. Söz konusu tepki hareketleri ile birlikte 1150 seviyesini test eden altında yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı dünü %0,50 değer kazancı ile 1138 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde Dolar hem gelişmiş ülke para birimleri karşısında sınırlı değer kazanırken euro cephesinde yatay seyir hakimdi. EURUSD paritesinde bir süredir aşılamayan 1,05 seviyesi önemini korumakta. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü %0,10 değer kaybı ile 1,0453 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

 

FOREX 

DÜN NE OLDU? 

Dünya genelinde global piyasalarda Noel tatili sebebiyle yatay seyrin hakim olduğu görünüm devam etmekte. 

Dün veri akışının sakin olduğu günde dolar hem gelişmiş ülke para birimleri karşısında sınırlı değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık görünüm sergiledi.  

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün Noel nedeniyle tatil rehavetinin süreceği piyasalarda veri akışı da oldukça sakin görünmekte. 

Bu sebeple bugün küresel piyasalarda sakin gündemin de etkisiyle paritelerde zayıf fiyatlamaların devam etmesini bekleyebiliriz. 

USDTRY 

Dün dünya genelinde dolar cephesinde sınırlı fiyat hareketleri görülürken,  Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetme eğilimindeydi.   

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,5500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,45 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,40 ve 3,35 destek seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD 

Dün veri akışının sakin olduğu günde dolar hem gelişmiş ülke para birimleri karşısında sınırlı değer kazanırken euro cephesinde yatay seyir hakimdi. EURUSD paritesinde bir süredir aşılamayan 1,05 seviyesi önemini korumakta. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda zayıf seyir devam edecek olup gevşeme eğiliminin devam etmesi halinde 1,0400 ve 1,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0575 ve 1,0620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

ALTIN 

Dün küresel bazda doların sakin seyrine rağmen altında görülen tepki alımları dikkat çekti. Söz konusu tepki hareketleri ile birlikte 1150 seviyesini test eden altında yükselişler kalıcı olamadı. 

Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1140 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1152 ve 1160 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1126 ve 1115 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Japonya’da Kasım ayına ilişkin sanayi üretimi verisi %1,5 ile beklentilerin altında açıklanırken, yıllık bazda perakende satışlar verisi beklentilerin üzerinde artış kaydetti.  

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 117,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 118,20 ve 119,00 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 116,40 ve  115,00 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Geçtiğimiz haftanın genelinde Sterlin cephesinde etkili olan zayıf görünüm yeni haftada da devam etmekte. Dün Sterlin dolar karşısında değer kaybeden gelişmiş ülke para birimleri arasında ilk sıralarda yer aldı. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde kar satışlarının devam etmesi halinde 1,2240 ve 1,2170 izlenebilecek destek seviyeleri olup, paritede görülebilecek tepki alımlarıyla 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatları üretici ülkelerden gelen açıklamaların etkisiyle yön arayışında. Bu gece Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanacak olan haftalık stok verileri takip edilecek. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,70 ve 57,80 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,70 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)