E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te hedef bu seviyenin üzerinde tutunmak---

BİST'te hedef bu seviyenin üzerinde tutunmak

BİST'te hedef bu seviyenin üzerinde tutunmak
21 Nisan 2016 - 08:29 borsagundem.com

Meksa Yatırım, sabah raporunda BİST-100'de bugün görülmesi muhtemel destek-direnç seviyelerine dikkat çekti.

BİST-100 Endeksi dünü 700 (% 0.81) puanlık düşüş ile 85.550 seviyesinden ve 6.674 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışları görüldü. Düşüşle birlikte işlem hacmindeki artış dikkat çekici. Bono faiz oranlan ve döviz kurları ise sakin.

Merkez bankası faiz kararı, Suriye, dış piyasaların seyri, petrol fiyatları, terör eylemleri, Çin, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler genel gündem konuları. Yeni merkez bankası başkanı ile ilk toplantıda beklenen faiz indirimi geldi. Beklentiler faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim yönündeydi. Zaten bu gelişme bir süredir piyasalar tarafından fiyatlanıyor olması nedeniyle "Beklenti bitti" anlayışıyla borsada kâr satışları görüldü. Faiz indiriminin ölçülü olması ve politika faizinin sabit kalması nedeniyle döviz kurlarına da satış geldi. İç ve dış piyasalarda FED faiz politikasının değişmesine bağlı İyimserlik sürüyor. Petrol fiyatlarında yükselişi eğilimi devam ediyor. Suriye'den atılan ve Kilis'e düşen roketler dikkat çekici şekilde sürerken gerilim yükseldi. Bu açıdan Suriye kaynaklı gelişmeler tedirginlik kaynağı olmayı sürdürüyor. Dün itibariyle dış piyasalara göre daha zayıf görülen iç piyasalarda olumlu hava korunmakla birlikte daha temkinli görünüm öne çıkabilir.

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Endekste çıkış trendi devam ediyor. İlk destek 85.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 85.000 seviyesinin altında sonraki destekler 84.300-84.000 ve 83.500 seviyelerinde. Dirençler ise 86.200 ve 87.000 seviyelerinde bulunuyor. Sonraki direnç 88.000'de. Endekste destek noktalarında alım denemeleri görülebilir. Ancak yukarı yönlü hareketlenmelerde kâr satışları etkisini sürdürebilir.

86.200 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 85.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 86.200 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)