E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da yükseliş sürer---

Borsa İstanbul'da yükseliş sürer

Borsa İstanbul'da yükseliş sürer
07 Nisan 2014 - 16:23 borsagundem.com

Bi aracı kurum yetkilisi dünya borsalarındaki satıcılı seyir sürmezse, BIST'teki yükseliş trendinin devam edeceğini söyledi

Bir aracı kurum yetkilisi, dünya borsalarındaki satış baskısının sürmemesi halinde, Borsa İstanbul'daki yükseliş trendinin devam edeceğini öngördü.
Yetkili Foreks'e yaptığı açıklamada, geçen hafta yüzde 5'in üzerinde gerçekleşen yükselişin ardından Borsa İstanbul'da bugün daha çok realizasyon amaçlı satışlar yaşandığını aktardı.
Yetkili, yurtdışı borsalarda yaşanan düşüşlerin de bugün piyasa üzerinde satışlara neden olduğunun görüldüğünü, ancak yükseliş trendinde henüz bir kırılma olmadığını vurguladı.
Yükseliş eğiliminin devam ettiğinin söylenebileceğine işaret eden yetkili, şunları söyledi:
"Endeksin yukarıda 75000 hedefi var. Teknik anlamda uraya doğru bir hareketlenme söz konusu. Kısa vadeli düzeltmelerle bu hareketin süreceğini tahmin ediyoruz. Özellikle 70000 ana destek konumunda bulunuyor. Bu bölgenin altına inilmediği sürece, yükseliş eğiliminin bir süre daha devam edeceğini söyleyebilirim.
İçeride yerel seçimler sonrası siyasi belirsizliklerin bir miktar azalması ile birlikte kurlarda ve faizlerde başlayan gevşeme, Borsa İstanbul'da yükseliş eğilimini destekliyor. Ancak piyasa bu hafta dışarıdaki gelişmelere daha duyarlı olacak. Eğer global tarafta borsalarda Cuma gününden beri artan satış baskısı hafta içinde de sürerse, Borsa İstanbul'da yükseliş ivme kaybedebilir. Fakat şu an için yükseliş trendinde bir kırılma görmüyoruz. Bu eğilim bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. 
70000 bölgesini 'stop-loss' olarak izliyoruz. Bu seviyenin üzerinde kaldığımız sürece, hareketin süreceğini tahmin ediyoruz. 73100 ve 73600 ara dirençler olarakkarşımıza çıkıyor. 72000 ve71300 seviyeleri de ara destekler olarak görünüyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)