E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan rekor kapanış---

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış
23 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 1.37 oranında yükselerek 97.717 puan seviyesinden rekorla kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Rekor seviyesini oldukça yukarılara taşıyan Borsa İstanbul yüzde 1.37 oranında yükselerek 97.717 puanla kapandı.17 Mayıs'ta gördüğü en yüksek seviye olan 96.629 puanla rekor yakalayan endeks bugün bu seviyeyi 97.776 puana taşıdı.Gün içinde açıklanan kapasite kullanım oranındaki artış ve yurtdışı borsalarının pozitif seyri Bist yükselişine destek verdi.Borsa İstanbul gün boyu en yüksek 97.776 puanı ,en düşük 96.143 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 1.91 oranında değer kazandı,sanayi endeksi yüzde 0.93 oranında arttı.İşlem hacmi 5.825 milyar TL'ye ulaştı.En çok işlem gören hisseler  Türk Havayolları,Garanti ve Sasa oldu.  

Dolar/TL 3.57 seviyesinde

Sabah açılışında 3.56 seviyelerinde olan kur,gün içerisinde açıklanan kapasiye kullanım oranı ile dar bantta seyrini sürdürdü.Kapasite kullanım oranı geçtiğimiz döneme kıyasla 0.4 puanlık artış ile 78.8 seviyesine ulaştı.Kapasite kullanım oranındaki artış makro veriler açısından olumlu algılandı.Dolar/TL en düşük 3.5565 seviyesini,en yüksek 3.5783 seviyesini test etti.Saat 18:05 itibariyle 3.5659 seviyesinde işlem görüyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ 

Hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 102 değerine yükseldi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Nisan ayında 99,9 iken, Mayıs ayında %2,1 oranında artarak 102 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış  son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin”arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.
Almanya'da özel sektör, beklenenden daha güçlü gelen imalat aktivitesinden kaynaklı olarak Mayıs ayında son 6 yılın en hızlı büyümesini gösterdi.Markit'in hazırladığı flash bileşik PKI Mayıs ayında, Nisan ayındaki 56,7 puandan 57,3 puana çıktı. Bu, Nisan 2011'den bu yana görülen en yüksek seviye.     İspanya Ekonomi Bakanlığı verilerine göre ticaret açığı 2017 ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,6 arttı. Ticaret açığındaki güçlü büyümede ithalatın yüzde 16,5 arttığı dönemde, ihracatta büyümenin yüzde 14,1'de kalması etkili oldu.İlk çeyrekte ithalat 76,94 milyar euro olurken, ihracat ise 69,74 milyar euro seviyesinde gerçekleşti.
Güney Kore ordusu, Kuzey Kore tarafından sınıra doğru uçan tanımlanamayan bir cisme ateş açtı.    Yonhap haber ajansının verdiği bilgiye göre tanımlanamayan uçan cisme 90 el makinalı tüfet atışı yapıldı. Haberde, Güney Kore odrusunun uçan cisimi analiz etme çalışmalarının sürdüğü de belirtildi.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için temasların artırılmasını Çin'in öteden beri desteklediğini söyledi.Basına yansıyan haberlere göre, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae In kısa süre önce yaptığı bir konuşmada Kuzey Kore'yle diyalog siyaseti izleyeceğini belirtti.
Rusya ile ticari ilişkilerin eski seviyesine dönmesi için çalıştıklarını söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bunun için Rusya’ya ihracatta yaşadığımız sorunların çözülmesi büyük önem arz ediyor. Vize konusunda yaşanan sorunlar ve gümrüklerde uzun bekletme ile yüksek oranda sigorta ile depozito bedelleri tahsil edildiği şikayetleri alıyoruz. Bu engellerin kaldırılması karşılıklı ticaretimiz açısından çok önemli” dedi.
2017 yılı Mayıs ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan artarak yüzde 78,8 seviyesinde gerçekleşti.Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,1 puan artarak yüzde 78,9 seviyesinde gerçekleşti.
Macaristan Merkez Bankası(MNB), faiz oranında bir değişikliğe gitmedi.Macaristan Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, gösterge 3 aylık mevduat faiz oranı değişmeyerek yüzde 0,90 olarak bırakıldı. Analistler de faizlerin aynı kalacağını bekliyorlardı.  ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar Mayıs ayının 3.haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 2,0 arttı.Satışlar ilk 3 haftada mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 artış gösterdi.
Güney Afrika'da iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC)Sözcüsü, Twittker üzerinden yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın görevden alınacağı söylentilerini yalanladı.Zuma'nın görevden alınmasının bir ANC toplantısında tartışıldığı haberlerini yalanlayan Sözcü, "Zuma'nın görevden alınacağı dedikoduları tamamen uydurma, doğru değil" diye konuştu.
ABD'de yeni konut satışları Mart ayında yaklaşık 10 yılın zirvesine çıkmasının ardından Nisan'da sert düştü. Yeni konut satışları Nisan'da yıllık %11.4 düşüşle 569 bin oldu.  

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

İran'da ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani, yeni dönemindeki ilk basın toplantısında ABD ve Suudi Arabistan'ı sert ifadelerle hedef aldı.İran'ın füze çalışmalarını durdurması için Washington yönetiminin yaptığı çağrıyı değerlendiren Ruhani, " İran ne zaman füze denemesine ihtiyaç duyarsa bunu yapar ve konuda  ABD'den izin alacak değil" diye konuştu."Saldırmak için değil ülkeyi savunma için füze yapıyoruz" diyen Ruhani," Füze yapmazsak birileri kafalarında yanlış hesaplamalar yapar" ifadesini kullandı.
Kudüs'te ABD Başkanı Trump ile ortak basın toplantısı düzenleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, "Birlikte, İran'ın bölgedeki saldırganlık ve terörünü sona erdirebiliriz" dedi.Netanyahu, ABD ile ilişkilerin ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. İran konusunda atılacak adımlara değinen Netanyahu, "Birlikte, İran'ın bölgedeki saldırganlık ve terörünü sona erdirebiliriz" dedi.
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya’nın Türk Akımı boru hattının Avrupa'ya girme noktası konusunda Yunanistan ve Bulgaristan ile görüşmelere devam ettiğini, diğer ülkelerin boru hattından
yararlanması için imkanların olduğunu ancak AB topraklarındaki planların gerçekleştirilmesinin Avrupa ülkelerinin kararına bağlı olduğunu belirtti.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster Başkan Donald Trump’ın Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus Büyükelçi ile Oval Ofiste yaptıkları görüşmede FBI Direktörü Comey’in kovulması konusunun konuşulduğunu inkar etmedi. Hafta sonu ABC Televizyonu’nda yayınlanan
bir programa katılan Mc Master konunun konuşulduğunu söyledi ancak Başkan’ın tam olarak neler söylediğini hatırlamadığını belirtti. Ulusal Güvenlik Danışmanı konunun başkanın Rusya ile ortak bir zeminde buluşmak amacıyla yaptığı sohbet sırasında gündeme geldiğini ifade etti.
İngiltere'nin Manchester kentindeki konser alanı Manchester Arena'da konser sırasında meydana gelen patlamada İngiliz polisinin verdiği ilk bilgilere göre, 19 kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi de yaralandı. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in fiyat istikrarı ve tam istihdam hedeflerine doğru iyi bir ilerleme sağladığını belirterek, Fed'in faiz artırımlarına devam etmesi ve bu yıl sonundan önce bilançosunu
küçültmeye başlaması gerektiğini söyledi.
Japonya'da imalat sektörü aktivitesinde büyüme Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyesine indi. İmalat sektöründe büyümenin yavaşlamasında ihracat siparişlerindeki zayıflık etkili oldu.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Almanya MB Başkanı Jens Weidmann, ECB'nin uyguladığı parasal teşvikleri geri almaya başaka kararı alırken zayıf Euro Bölgesi ülkelerinin kamu finansmanı durumlarını
dikkate almayacağını söyledi.
İngiltere'nin Brexit müzakerelerinden sorumlu bakanı David Davis, Avrupa Birliği'nden ayrılma anlaşmasının bir parçası olarak Avrupa Adalet Divanı'nın tek taraflı yetkilerini kabul etmeyeceklerini söyledi.Davis, Brüksel'din Avrupa Adalet Divanı konusundaki talebini "ideolojik saplantı" olarak niteledi. Rusya istatistik servisi Rostat verilerine göre, ilk çeyrekte sermaye yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 arttı. 2016'nın aynı döneminde sermaye yatırımları yüzde 1,2 gerilemişti.2016'nın tamamında da sermaye yatırımlarında yüzde 0.9 düşüş gerçekleşmişti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P),Brezilya'nın kredi notunu teyit etti.
S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı para cinsinden uzun dönem notu 'BB', kısa dönem notu 'B' olarak teyit edildi.

Günün önemli şirket haberleri 23/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23/05/2017

 

Altın, İngiltere'deki patlama sonrası yükseldi

 

Petrol OPEC toplantısı öncesi yükselişini durdurdu

 GÜNÜN ÖNEMLİ VERİLERİ 

Yurtiçinde Mayıs ayı Reel Sektör Güven endeksi ve KKO verileri açıklanacak.

Yurtdışı tarafta ise ABD ve Euro Bölgesi PMI verileri takip edilecek.

ABD Yeni Konut Satışları verileri izlenecek.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık23 Mayıs 2017 22:23

    SİZLER SOSYAL PAYLAŞIM ORTAMLARINDA EŞ VE DOSTLARINIZA BİLİNÇLİ OLARAK 3 KURUŞ PARA KAZANACAM DİYE KENDİNİZİ ALKIŞLATMAYA DEVAM EDİN.

  • TAM MİNİMUM 5 GÜN.RALLİ 23 Mayıs 2017 22:15

    AYILAR BOĞALAR..:))23 Mayıs 2017 18:19 DÖVİZDEKİ SATIM BASKISI DEVAM EDER KISA VADEDE DESTEK SEVİYESİ KIRILIRSA.....borsada minimum %3 değer kazancına dayalı şaha kalkacak borsa...dikkatttttttt.BOĞA AY. KAPIŞMASINA..KAPIŞMA BAŞLADI

  • KARTALAĞABEYLİ..:))23 Mayıs 2017 21:59

    BU BORSA SOSYETE AĞIZŞARI İLE OLMUYOR.VAROŞ LUGATLARI DAHA TECRÜBELİ.ÖRNEĞN BAŞLARIM SENİN ARAP ÇANAĞINA DEMİŞLER .BOŞUNA MI?

  • KARTALAĞABEYLİ..:))23 Mayıs 2017 21:35

    BUARADA BİST 30 BAZ ALINDIĞINDA 121 Bİ TEST EDİLDİĞİNDE BENİM İÇİN ÇİLİNGİR MASASI KURUN.İSTEYEN ŞARAP İSTEYEN ŞAMPANYA PATLATSIN....AMA YETERKİ ŞİŞEDE MANTAR OLSUN....:))GENE YANILMADIM

  • KARTALAĞABEYLİ23 Mayıs 2017 21:25

    BANKALARDA MİNİMUM 1 GÜNDE %5 PRİM YAPMADAN BU BORSA DÜŞMEZ.RALLİ BAŞLADI MI?YARIN BELLİ OLACAK..BOL KAZANÇLAR.BAŞARILAR.

  • koray23 Mayıs 2017 21:19

    bütün sitelerde borsa şahlanıyor hedef 107 bin denilmekte, dikkat ele verme yakın demektir.

  • KARTALAĞABEYLİ..:))23 Mayıs 2017 21:09

    ULENN MATEMATİK ÖĞRENİN.ABUDİK GUBİDİK BİLGİLİYİM HAVALARINA GİRMİŞ ZIRTOLARI TAKİP ETMEKDEN DAHA KAZANÇLI....:))

  • bir bilen23 Mayıs 2017 20:06

    abidik kubitik kağıtlara ralli yapmadan borsa düşmez

  • ONUR23 Mayıs 2017 19:28

    ALDIĞIN YER ÖNEMLİ. HER HİSSE KAZANDIRIR KAYBETTİRİR

  • Hani tatil23 Mayıs 2017 19:18

    Hani mayısta satıp tatile çıkilacakti 90000 den satmayaydım %20 daha kazanmistim vayyy arkadas yaaa

  • heyy23 Mayıs 2017 18:25

    ..Halkb sayesinde kazanmışmış?bu Halkb değil mi,milleti bezdiren?

  • AYILAR BOĞALAR..:))23 Mayıs 2017 18:19

    DÖVİZDEKİ SATIM BASKISI DEVAM EDER KISA VADEDE DESTEK SEVİYESİ KIRILIRSA.....borsada minimum %3 değer kazancına dayalı şaha kalkacak borsa...dikkatttttttt.BOĞA AY. KAPIŞMASINA..KAPIŞMA BAŞLADI

  • mete23 Mayıs 2017 17:31

    adana aefes atağa kalkmış. primsizler başladı

  • mete23 Mayıs 2017 17:19

    gsd atağa kalkmış.

  • k223 Mayıs 2017 17:18

    halk asels vakıf petkim tupras suzel hısseler

  • mete23 Mayıs 2017 16:50

    Sıra primsiz hisselere geliyor

  • mecnun23 Mayıs 2017 15:07

    bankalar candır gerisi heyecandır. halkbankası sayesinde kazanmay başladık şükürler olsun geç kaldık kalmasınada olsun varsın

  • Körfezli23 Mayıs 2017 10:20

    Nuh çimento temettüden sonra toplanmaya başlıyor