E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRekor yenileyen Borsa İstanbul yükselişle kapandı---

Rekor yenileyen Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Rekor yenileyen Borsa İstanbul yükselişle kapandı
12 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 rekor seviyesini yenilediği günü yüzde 0.61 oranında değer kazancıyla 103.809 puan seviyesinden kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Yükseliş trendini bugün de devam ettiren Borsa İstanbul 103.558 olan zirvesini 104.283 puana taşıdı.Yellen açıklamalarının takip edildiği günde BİST-100 günü yüzde 0.61 oranında artışla 103.809 puan seviyesinden tamamladı.Gün boyu dalgalanan endeks BDDK’nın bankaların sermaye yeterliliğine ilişkin yayınladığı yeni tebliğ ile dün sert yükseliş gerçekleştiren bankacılık endeksi bugün de BIST’teki yükselişe öncülük etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye'de OHAL'in uzak olmayan bir zamanda kalkmasının mümkün olabileceğini ifade etmesi, sınırlı da olsa TL varlıklar açısından olumlu fiyatlandı.

Janet Yellen ise bugün Kongre'ye yaptığı açıklamalarda ekonominin şu anki görünümünün politika faizlerinin kademeli olarak daha da artırılmasını gerektireceğini tahmin etiklerini söyledi. Yellen mevcut faiz görünüm aralığının alt eşiğine ulaşmak için ise Fed'in faizleri "çok daha da fazla artırmasına" ihtiyaç olmadığını söyledi. Fed Başkanı Yellen'in açıklamalarından sonra iki yıl vadeli ABD Hazine tahvil getirisi iki haftanın, 10 yıl vadeli tahvil getirisi bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Gün boyu BİST-100 en düşük 103.052 puanı, en yüksek 104.283 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.52 oranında yükseldi, sanayi endeksi yüzde 0.39 oranında arttı.Piyasa işlem hacmi 5.274 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Koza Anadolu, Türk Havayolları ve Yapıkredi oldu. 

Yellen: Ek faiz artışlarına ihtiyaç var

 

Dolar/TL 3.58'in altında

Sabah işlemlere dolardaki gerilemeyle 3.61 seviyesinde başlayan kur, Yellen'in açıklamalarıyla hızlı bir şekilde geri gelerek 3.58'in altını test etti.Yellen, enflasyon, ısrarla hedefin altında kalmayı sürdürürken, Fed'in parasal sıkılaşmaya gitmede aceleci davranmayacağını işaret etti. Yellen, ABD ekonomisinde önümüzdeki birkaç yıl boyunca ekonomik büyümenin sürerek Fed'e faiz artışlarına devam etmesine imkan tanıyacağını belirtti.En düşük 3.5747 seviyesini gören Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.5773 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin federal fon faizinin daha fazla artırılmasını ve devasa tahvil portföyünün küçültülmeye başlanmasını sindirmeye yetecek kadar sağlıklı olduğunu söyledi. Fed'in gösterge faiz oranını gelecek birkaç yılda kademeli olarak artırmaya devam etmesi gerekebileceğini ifade eden Yellen, ancak faizlerin önceki döngülerde görülün seviyelere kadar yükseltilmesinin gerekmeyeceğini vurguladı.
İhracat birim değer endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,9 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %0,7 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %7,3 ve yakıtlarda %9,8 arttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne karşı samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz, bakalım nereye varacak" dedi.
İngiltere'de işsizlik oranı Mayıs'ta sona eren 3 ayda 1975 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Ancak ücretlerde büyüme Mayıs ayında da işsizliğin gerisinde kaldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkinümet, polis teşkilatı seni koruma altına alacak. Sen de 25 gün yollarda yürüyecek ve ondan sonra da karavanlarda akşamları gayet güzel şekilde geçireceksin. 'Bak, Adalet Yürüyüşü' yaptık. Bunun adı 'Adalet Yürüyüşü' olmaz. Bunun adı 'sözde adalet' olur ve sen,partinin içerisinde karşı aday olanlara tahammül edemeyecek kadar demokrasiye inanmış birisisin" dedi. Erdoğan, ayrıca OHAL uygulamasıyla "Her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür" dedi.
 Türk banka hisse senetlerinin yıl başından bu yana gelişmekte olan piyayasalarda ve EMEA bölgesindeki benzerlerinden yüzde 19 ve yüzde 28 daha yüksek performans gösterdiklerine işaret eden VTB, bu banka hisselerinde satış yapma zamanının geldiğini savundu.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 7,4 düşüşle 391,9 puan oldu.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, uluslararası banka regülatörlerinin yeni banka sermaye zorunluluklarına yönelik müzakereleri bu sonbahara kadar sonuçlandırmaları gerektiğini söyledi.
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombroskis, Komisyon'un Yunanistan'a yüksek bütçe açıkları nedeniyle uygulanan disiplin prosedürünün sona erdirilmesi çağrısı yaptıklarını bildirdi. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

Atlanta Fed, toptah satış ve yurt içi ücret verilerinin ardından ABD ekonomisi için 2. çeyrek GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti. 6 Temmuz'da yaptığı açıklamada ABD ekonomisi için büyüme tahminini yüzde 2,7 olarak ifade eden Atlanta Fed, dün bu bu tahminini yüzde 2,6'ya
indirdi. 
ABD'de 13-14 Haziran tarihlerinde yapılan iskonto faizi toplantısının dün yayınlanan tutanakları, 12 bölgesel Fed'den 9'unun faiz artırımı istediğini gösterdi. İskon9to faizinin yüzde 1,75'e yükseltildiği toplantının tutanaklarına göre Minneapolis, St Louis ve New York, iskonto faiz oranının yüzde 1,5
seviyesinde devam ettirilmesi yönünde oy kullanmışlar.
Katar'ı boykot eden 4 Arap ülkesinden, ABD ve Katar'ın imzaladığı 'terörle mücadele mutabakatı'na yanıt geldi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, Salı günü resmi haber ajansları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, mutabakatın yeterli olmadığını söyleyerek, yaptırımların devam edeceğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, bir Rus avukatın Hillary Clinton'ın başkanlık seçim kampanyasına zarar verecek bilgileri vermesi önerisini kabul ettiği konuşmaları da içerdiği
görülen bir dizi e-postayı Twitter hesabından paylaştı.
Amerika balistik füze savunma sistemini test etti. Sistemin Pasifik Okyanusu üzerinde havada seyreden bir füzeyi başarıyla vurduğu belirtildi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Yunnanistan'ın kredi profilinin iyileşmekte olduğunu, ancak reformların etkin şekilde uygulanmasına yönelik belirsizlikler ve yüksek kamu borç stoğunun Yunanistan'ın kredi notunu sınırlamaya devam ettiklerini bildirdi.
  Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, Fed'in 4,2 trilyon dolar büyüklüğündeki devlet tahvili ve diğer menkul kıymet portföyünü azaltmaya yakın zamanda başlaması gerektiğini söyledi.
Minneapolis Fed Başkanı Nael Kashkari, ücretleride büyümenin çok düşük olduğu bir ortamda ABD ekonomisinin bir aşırı ısınma ile karşı karşıya olduğuna inanmakta zorlandığını söyledi.
Politico'nun konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD'de Başkan Donald Trump'ın Yellen'i ikinci bir dönem için Fed başkanlığı görevine aday göstermesi olasılığı giderek daha az olası
hale geliyor. Politico'ya konuşan kaynaklar, Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Gary Cohn'un Fed başkanlığı için ismi öne çıkanların başında geldiğine işaret ediyorlar.
 Japonya'da toptan fiyatlar Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 arttı. Japonya Merkez Bankası verilerine göre toptan fiyatlar Mayıs ayında da yıllık bazda yüzde 2,1 artmıştı.
Güney Kore'de işsizlik oranı Haziran ayında yükseldi.Güney Kore İstatistik Bürosu'nun açıkladığı verilere göre, bir önceki ay yüzde 3,6 olan mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 3,8'e çıktı.

Günün önemli şirket haberleri 12/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12/07/2017

 

Altın kazançlarını üçüncü güne taşıdı

 

Petrol 45 doların üzerine tırmandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Akkor13 Temmuz 2017 00:14

    Katar parası bunlar katar.Güvenli liman olarak Türkiyeyi tercih ettiler yoksa bu kadar para nereden gelecek. ytd.

  • Murat Kara13 Temmuz 2017 00:13

    Düşen dolarla beraber 105.ni aşacak gibi.ytd.

  • Murat Eraslan13 Temmuz 2017 00:09

    Fedin kararı ve doların sert düşüşü ile beraber 105 bini geçecek gibi duruyor.ytd.

  • misafir12 Temmuz 2017 19:53

    bankalar çok ucuzladı.saldırın bankalara.

  • mecnun12 Temmuz 2017 19:05

    escom bile dayanamamış patlamış. darısı sıkışan zalim patron kağıtlarına

  • 105 bin12 Temmuz 2017 15:18

    şimdi 105 bin... sonra 110 binde sıra borsa duygular üzerine oynar.. ve imkansıza oynar.. neresi mümkün görünmüyorsa oraya gider. şimdilik yukarısı zor görünüyor.. ve herkes düşecek diye korkuyor.. çok güvenli bi yer burası

  • şenol12 Temmuz 2017 14:52

    armada da gariplik var üç yıl olmuş karı dağıtmamış yatırımda yapmamış. yönetim giderleri üç senede tavan yapmış. bulaşmayın derim.

  • ömer12 Temmuz 2017 14:41

    20 bin puandır yükselmeyenleri şimdi görelim önden ilk onlar mı düşecek

  • mercan dede12 Temmuz 2017 14:31

    turcasa bakın neler oluyor..şirketi 3 yıldır batağa sokan ciyoluk işi yapan çalışan * aynı zamanda Devlete de müthiş vergi kazığı yaptı..5 yıl vergi ödemeyecekler..ya lükslerinden vazgeçtilermi hayır..yoo.soran yok nasılsa alt tarafı vurgun.***

  • borsa garibi12 Temmuz 2017 14:28

    borsa yükseliyormu hani**nerde....3.5 banka hissesiyle manilütüf yükseltip diğerlerinde çöküş devam ediyor..1 milyon k.yatırımcı yemiyoooooo

  • mercan dede12 Temmuz 2017 14:27

    halk gyo ya bakın..nasıl hisse vurgunlaması fırsattan istifade..kamu bankasındaki hisseleme vurgunlama devam ediyor..kimse görmüyo

  • Asi genç12 Temmuz 2017 14:07

    Balon patlıyacak öyle böyle değil

  • nasip12 Temmuz 2017 14:03

    borsa nasiptir. karel 2 liraymış 5,80 olmuş. diğer taraftan armada 10 liraymış 5,80 de bugün pişti olmuşlar.

  • Vatandaş12 Temmuz 2017 13:57

    Borsa yükseliyor kimseden ses yok. Yetkililer neden açıklaya yapmıyor? Biri bunun sebebini açıklamalı artık. Neler oluyor bizler de bilelim. Petrol mü bulduk , gaz mı bulduk . Yoksa altın mı bulduk ...

  • Trader-man12 Temmuz 2017 13:52

    Borsa neden yükselir yabancılar mal satmak için yükseltiyorlar. Onlar mal satarken biz niye alım yapalım ? Millet enayi mi ? Buralardan alım yapmak çooook uzun vadeli yatırımcı yapar adamı ona göre .......... (torununa kadar beklersin)

  • D.demirkan 12 Temmuz 2017 13:21

    GEÇENLERDE YAZDIM HERKES BENİ KIZDI.TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEYİL.KAPTAN TECRÜBELİ EKONOMİ GÜÇLÜ.DURMAKYOK YOLA DEVAM.HAYIR CILAR ÇATLASIN.

  • binali12 Temmuz 2017 12:32

    borsada ralli fırtınası başlayınca dandik patron hisseleri şaşkınlıkla pustu kaldı. borta yataya dönünce dandiklere hücum başlayacaktır

  • Teknik analiz12 Temmuz 2017 11:39

    Beyler 104.000 çok güçlü direnç bölgesi hemen aşması mümkün görünmüyor. Buralarda biraz dinlenmesi gerek.

  • Tarzan12 Temmuz 2017 11:26

    Tam tarzana döndük. bi donumuz kaldı şortlaya şortlaya .

  • mecnun12 Temmuz 2017 11:12

    bugünden itibaren ocaka kadar ekrana bakmıcam. 20 bin puan artan borsada bir kuruş artmayan hisselerime bamayacağım verem olucam yoksa

  • K.yatırımcı12 Temmuz 2017 11:05

    Nereye kadar yükselirse yükselsin. Eninde sonunda düşecek değil mi. O zaman alır 2. yükseliş dalgasına katılırız. No problem.

  • recep12 Temmuz 2017 11:02

    borsa 104 bin olmuş hala inandırıcı değil diyosunuz. 90 binden beri aynı laflar..insanları da etkiliyosunuz.inmiyo inmiyo hazmedin artık...

  • ASİ12 Temmuz 2017 11:00

    GSD YÜKSELMEYE BALAMIŞSABORSA DURACAK DÜŞECEK DEMEKTİR. SON VURUŞU PATRONLAR YAPAR.

  • mahir12 Temmuz 2017 10:59

    70 binleri öslemin :(

  • Engin12 Temmuz 2017 10:44

    Bu rekorların hepsi mantıklı ve inandırıcı değil. Suni yükseliş . Dolar şaha kalkmış , AB ülkeleri ile aramız limoni , ABD PYD ' ye tır dolusu silah sevkiyatı yapıyor , Katar nedeniyle Arap ülkeleri ile aramız bozulma aşamasında , Şirket iflasları peş peşe geliyor , turizm sektöründe tehlike çanları çalıyor ve herşeyden önemlisi hemen hemen her gün şehit haberleri alıyoruz ve sanki herşey güllük gülistanlikmış gibi neymiş efendim borsa rekor tazelemiş . Siz çocuk mu kandırıyorsunuz Allah aşkına

  • Bu kadar da olmaz 12 Temmuz 2017 10:43

    Allahım sen aklıma mukayet ol . Çılgın gibi yükselmeye devam ediyor ...

  • Mantık yok12 Temmuz 2017 10:34

    Notum yatırım yapılabilir ülke seviyesi altına düşmüş , herkes kriz bekliyor . Ama buna rağmen borsamız yükseliyor ... biri bunu açıklayabilir mi lütfen ... !!!!

  • Borsacı12 Temmuz 2017 10:27

    Bugün Yellen !in konuşmasından sonra küresel piyasalarla birlikte bizim borsa da düşüşe başlar ... Yeter çok yükseldi.