E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'u yeni haftada neler bekliyor---

Borsa İstanbul'u yeni haftada neler bekliyor

Borsa İstanbul'u yeni haftada neler bekliyor
31 Ekim 2016 - 09:00 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda BİST-100'de negatif seyrin sürebileceğini değerlendirdi.

BIST 100 Endeksi global piyasalarda düşüş eğilimi ve TL’deki değer kaybının sürmesine paralel olarak günü %0,5 düşüşle 78,333 seviyesinden tamamladı. Cuma günü açıklanan ABD GSMH 3. Çeyrek döneme ait ilk veri %2,5 olan beklentilerin üzerinde %2,9 şeklinde açıklandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

HAFİF NEGATİF SEYRİN 76,000-80,000 BANDINDA SÜRMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ…

HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ TÜRKİYE’DE ENFLASYON, ABD TARAFINDA FED TOPLANTISI VE İSTİHDAM VERİLERİ…

BIST 100 Endeksinde bugün, son 3 aylık dönemdeki 76,000-80,000 hareket bandı içinde global piyasalardaki hafif negatif seyir ve TL’deki değer kaybı sürecinde hafif düşüş eğilimli seyrin sürmesini beklemekteyiz. Global piyasalarda ABD seçimlerine bir hafta kala Clinton-Trump arasındaki puan farkının tekrar kapanması piyasaların yakından izlediği önemli konu olmaya devam ediyor. Bu haftanın en önemli gündem maddeleri iç piyasada 03 Ekim Perşembe günü açıklanacak Türkiye enflasyon verileri iken, dış piyasalarda ise 02 Temmuz Çarşamba Fed toplantısı ve 04 Ekim Cuma ABD istihdam verileri olacak. 

PİYASALAR

Haftanın son işlem gününde günün en önemli gündem maddesi ABD 3. Çeyrek büyüme verisiydi. ABD 3. Çeyrek büyüme verisi piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek %2,9 olarak açıklandı. Söz konusu veri akışının ardından dolar güçlü görünümünü korurken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1,87 seviyesine kadar yükseldi.

Günün geri kalanında ABD başkanlık seçimleri öncesi FBI'ın Hillary Clinton'a e-posta kullanımı konusunda soruşturmayı yeniden açtığını duyurması dolar cephesinde değer kaybına yol açtı.

Petrol cephesinde, hafta sonu Viyana’da düzenlenen toplantıda üretici ülkelerin üretimin kısıtlanması yönündeki görüş ayrılıkları ve tarafların piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik görüşmelerin süreceği taahhüdü dışında bir karar çıkmaması petrol fiyatlarını zayıflattı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün Avrupa’da bölgenin enflasyon ve büyüme verileri ile Almanya’nın perakende satış verileri gündeme konu olacak.

 

ABD’de ise Eylül ayına ilişkin kişisel gelir ve kişisel harcamalar verileri takip edilecek.

Yurt içinde Eylül ayına ilişkin ticaret açığı verisi izlenecek olup, Eylül ayında ticaret dengesinin 4.40 milyar dolar açık vermesi bekleniyor.

USDTRY

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanma eğilimini korudu. Beklentilerin üzerinde açıklanan ABD 3. Çeyrek büyüme verisi sonrası USDTRY paritesi 3,1270 seviyesini test etti. Ancak günün geri kalanında kar satışlarının yanı sıra Hillary Clinton’a ilişkin haber akışı USDTRY paritesini zayıflattı.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0970 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,1100 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,1240 ve 3,1500 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0970 ve 3,0850 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Geçtiğimiz Cuma günü dolar  Fed’in faiz artırım beklentileri ve beklentilerin üzerinde açıklanan ABD 3. Çeyrek büyüme verisi sonrası güçlü görünümünü korusa da, günün geri kalanında Hillary Clinton’a ilişkin haber akışı doların gücünü zayıflattı. Bu kapsamda EURUSD paritesi 1,0991 seviyesine kadar yükseldi. Bugün Avrupa’da bölgenin büyüme ve enflasyon verileri ile birlikte ABD’de açıklanacak olan kişisel gelir ve kişisel harcamalar verileri paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,0940 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0990 ve 1,1040 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede kar satışlarının görülmesi durumunda ise 1,0900 ve 1,0820 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Bir süredir zayıf seyrin görüldüğü altın, geçtiğimiz Cuma günü ABD başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala FBI'ın Hillary Clinton'a e-posta kullanımı konusunda soruşturmayı yeniden açtığını duyurması üzerine güvenli liman özelliği paralelinde yükseldi.

Teknik olarak bakıldığında Altında 1273 seviyesi önemli konumdadır. Altında kar satışlarının görülmesi durumunda sırasıyla 1263 ve 1250 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1273 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1280 ve 1293 seviyeleri hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah Asya seansında Japonya’ya ilişkin yoğun veri akışı takip edildi. Japonya’da Eylül ayı sanayi üretimi verisi aylık ve yıllık bazda sırasıyla yüzde 0.0 ve yüzde 0.9 ile beklentilerin altında kaldı. Eylül ayında perakende satışlar ise yıllık bazda beklentilerin üzerinde daraldı.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 104,70 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 105,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 103,60 ve  102,80 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Haftanın son işlem gününde dünya genelinde dolar cephesinde hareketliliğe rağmen, Sterlin’deki zayıf görünüm devam etti. Bugün ABD’de ise Eylül ayına ilişkin kişisel gelir ve kişisel harcamalar verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Petrol fiyatları OPEC toplantısına ilişkin haber akışının etkisiyle yön arayışını sürdürdü. hafta sonu Viyana’da düzenlenen toplantıda üretici ülkelerin üretimin kısıtlanması yönündeki görüş ayrılıkları ve tarafların piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik görüşmelerin süreceği taahhüdü dışında bir karar çıkmaması petrol fiyatlarını zayıflattı

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 50,50 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,30 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 49,00 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)