E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un halka arzı gecikecek mi?---

Borsa İstanbul'un halka arzı gecikecek mi?

Borsa İstanbul'un halka arzı gecikecek mi?
29 Eylül 2015 - 10:51 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, BİST'in halka arz detaylarını açıkladı, Nasdaq'la ortaklık konusunda bilgi verdi

Borsa İstanbul'un halka arz çalışmaları sürüyor...
Ekonomi gazetecileriyle buluşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul'un gündemi, gelişmelerin ve planlarının değerlendirildiği toplantıda Borsa İstanbul'a ilişkin bilgiler verdi.

Dinç, Borsa İstanbul'un halka arzında 2016 yılının ikinci çeyreğinin zor göründüğünü ve halka arz için Bakanlar Kurulu ile çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
“Halka arz Hazine’ye ait %49 oranındaki paylardan gerçekleştirilecek olup, Bakanlar Kurulu Kararı ile bunun %42,75’e kadar olan kısmı halka arzda değerlendirilecektir” diye konuşan ve Borsa İstanbul'un halka arzı gerçekleştiğinde Yıldız Pazar'da işlem göreceğini belirten Dinç, Yıldız Pazar'da toplam halka açıklık kısmı 100 milyon TL'nin üzerinde olan şirketlerin girebileceğini belirtti.
 
Tuncay Dinç, Nasdaq’la ortaklık konusunda ise şu bilgileri verdi:
“Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile beraber Borsa İstanbul’a stratejik ortaklıklarda kullanması için 3 yıllığına %41,6 pay verilmişti. Bunun %5’i 2013 yıl sonunda imzalanan anlaşma ile Nasdaq’a devredildi. Stratejik ortaklıklar için Borsa İstanbul’un elinde şu an 2015 yılı sonuna kadar kullanmak üzere %36,6 pay kaldı.
 
Bunun %2’si anlaşma çerçevesinde Nasdaq’a devredilmek üzere  ayrılmış durumdadır. Bunun yanında, %10’luk payı  EBRD’ye devretmek için görüşmeler sürüyor. Bu durumda, payların kullanım süresi uzatılırsa Borsa İstanbul’un elinde %24,6 oranında pay kalıyor. Uzatım olmazsa bu paylar Hazineye devredilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • philadelphos29 Eylül 2015 16:37

    peki nasdaq da size % 5 pay verecek mi!?

  • Kaan YILMAZ29 Eylül 2015 16:01

    Milli olan ne varsa yok edin, Borsamızı işletecek kadar aklımız mı yoktu, yetişmiş beyinlerimiz mi? Hepsi vardı, sistem tıkır tıkır yıllarca çalıştı, İbrahim Turhan gibi adamlar ne yapıp ne edip yerli yazılımdan kurtuldu, Borsada herşeyi KY'ye paralı hale getirdiniz. Yapın bakalım, bu gidişle daha ne yapacaksınız?