E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa operasyonunda sıra patronlarda---

Borsa operasyonunda sıra patronlarda

Borsa operasyonunda sıra patronlarda
01 Temmuz 2011 - 08:31 borsagundem.com

Borsada keriz silkeleme operasyonu derinleşiyor

Borsada manipülasyon yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik geçen hafta yapılan, spor ve finans dünyasını sarsan operasyonda örgüte para sağladıkları gerekçesiyle aralarında ünlü işadamlarının da yer aldığı 90 kişinin ifadesi alınacak. Borsada keriz silkeleme operasyonuyla ilgili ifadesine başvurulacaklar arasında Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ile 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Şener, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ile işadamları Abut Abdo ve Beki Ruso’nun da yer aldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu isimlere ifade davetinin dün gönderildiği belirtilirken ifadelerin manipülasyon operasyonunu yürüten İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından alınacağı kaydedildi.
100 milyon liralık vurgun
İstanbul Mali suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün borsada manipülasyon yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik yaptığı operasyonda 38 kişi gözaltına alınmış, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nda sorgulanan şüphelilerin 26’sı, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, manipülasyon eylemi yapmak ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı. 100 milyonluk borsa vurgunu yaptığı belirtilen ve liderliğini eski Fenerbahçeli futbolcu Mecnur Çolak ile Mehmet Uğurlu’nun yaptığı şebekenin, borsada manipülasyon yapmanın sıra, borsa hisseleri işlem gören şirketlerin gizli bilgilerini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmeden öğrenerek işlem yaptıkları tespit edildi. Şahısların ayrıca manipülasyon üzerinden kazandıkları paraları lüks araç alarak akladıkları tespit edildi.
Örgüte para sağlayan patronlar
Manipülasyon operasyonuyla ilgili hazırlanan örgüt şemasında Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Çetin Şener ve Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren de yer alıyordu. Süren ve Şener’in ismi 52 kişiden oluşan örgüt şemasında 7 kişi ile birlikte ‘Örgüte para sağlayan büyük sermaye sahipleri ve şirket yöneticileri’ olarak yer alıyordu. 7 bölümden oluşan şemada ‘örgüt yöneticileri, örgüt üyeleri, örgüt üyesi aracı kurum çalışanları, örgüt üyesi yurt dışına para çıkaranlar, örgüt üyesi kamu görevlileri, örgüte üye olmayıp suç işleyenler ve örgüte para sağlayan büyük sermaye sahipleri ve şirket yöneticileri’ ana başlıkları bulunuyor.
BORSA ÜSSÜ BULUNDU
Borsa manipülasyonunda çetenin lideri olduğu belirtilen Mecnur Çolak, tutuklu olarak yargılanıyor. Çolak’ın Teras Fulya’daki ‘borsa üssü’nde 16 taşınabilir bilgisayar ve harddiskler bulundu. Çolak’ın Borsa işlemlerini yürüttüğü dairesinde, polisin yapacağı ani baskınlara karşı bilgisayarlardan internete kablosuz modemlerle bağlanıldığı belirlendi.
DEMİREL’İN KAYINBİRADERİ ŞENER
13 yıl önce ofisi aranamamıştı
İstanbul Mali Polisi tarafından yapılan operasyonda ismi örgüt şemasına giren eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Şener’in ofisi bundan 13 yıl önce aranamamıştı. Türkiye Kalkınma Bankası eski Genel Müdürü Özal Baysal’ın saklandığı belirlenen Şener’in ofisine giden polis ekibi Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından engellenmiş ve ekipte bulunan tüm polisler sürülmüştü. Komiser Yardımcısı Muzaffer Sedat Enis ise yaşadığı siyasi baskılara daha fazla dayanamamış ve mesleğinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ela01 Temmuz 2011 20:17

    bugun akgrt de ne kadar can yaktı ortada. borsa bizler için riskli. bu adamların kağıtlarınıda alan riskinide alır. zaten neden alır zengin olma hayalleri kurarda ondan. suçlu kim peki. kimse almasa kime satcaklar.

  • ky01 Temmuz 2011 15:52

    ışıklar yatırım holdingi takibe alın bunlar

  • osman01 Temmuz 2011 15:49

    benim için bdp-pkk ne ise süleyman demirel de odur

  • polis01 Temmuz 2011 10:40

    ah o polısı ekmeğinden edenler ne dıyeyım sıze...kardesım bak dabecılerden de hesap soruluyor gel işine devam et... senın gıbı guzıde polısler basımızın tacıdır...

  • mert01 Temmuz 2011 10:19

    faruk süren yaptığı işler nedeniyle acaba yatağa girdiğinde rahat uyuyabiliyormu? bu insanların gözünü para bürümüş. ama yüce yaratıcı hiç fırsat vermiyor.

  • tutuklansın01 Temmuz 2011 09:11

    maniplatörlere küçükleri yem eden, gizli işler çeviren patronlar tutuklansın. hisseleri borsadan çıkarılsın. bir daha olmaz öyle yolsuzluklar.