E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa ve piyasalarda bugün---

Borsa ve piyasalarda bugün

Borsa ve piyasalarda bugün
23 Aralık 2015 - 09:12 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda bugün piyasaları etkileyebilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Dünkü toplantıda Merkez Bankası piyasadaki haftalık repo faizi ve ve koridorun alt sınırında 50 baz puanlık artış beklentisinin aksine faizleri sabit bıraktı. Merkez Bankası’nın bir süredir sadeleştirme adımlarını, dolayısıyla ilk faiz artışını Fed’in ilk hareketi sonrasında yani Aralık ayında olabileceği algısını arttıran söylemleri ardından dünkü toplantıda bir değişikliğe gitmemesi piyasaların olumsuz tepki vermesine sebep oldu. Açıklamada, normalleşme için FED’in ilk faiz artışından sonra piyasalardaki oynaklıktaki azalmanın kalıcı olmasının bekleneceği belirtildi. Faiz bandının üst kısmının artan oynaklığa karşı koruma sağladığı düşünülürse bu açıklama, normalleşme kapsamında bandın üst kısmında da bir indirim olabileceğini akla getiriyor. Bu da TL üzerinde önümüzdeki günlerde baskı oluşturabilecek bir unsur. Merkez Bankası bugün saat 10:30 da ekonomistler ile bir toplantı yapacak. Toplantıda Merkez Bankası’nın oynaklık (volatilite) olarak hangi göstergeye baktığı ve bundan sonraki yol haritası netlik kazanabilir.
Noel tatili öncesinde işlem hacimlerinin zayıf olması ve yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir Merkez Bankası kararına tepkiyi sınırladı. 

Bugün basında yer alan haberlere göre Başbakan Davutoğlu, HDP dahil tüm siyasi parti liderlerinden anayasa değişikliği, meclis iç tüzük değişikliği ve AB reformları ile ilgili görüşmek üzere randevu istedi. Yeni anayasa tartışmalarının yılın başından itibaren gündemde yer alacağı görülüyor.

FED’in faiz arttırdığı 15 Aralık tarihinden dünkü karar öncesine kadarki dönemde Endonezya para biriminden sonra en iyi performans gösteren TL sürpriz açıklama ardından gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi oldu, daha önceki kazancının yarısını geri verdi.

Yurtdışı piyasalarda dün ABD Borsaları petrol fiyatlarındaki ılımlı toparlanma ile günü yükselişle kapattı. Avrupa cephesinde ise, İspanya seçim belirsizliği ardından başlayan toparlanma Pazartesi günkü kayıpların telafi edilmesini sağladı. Bugün ise, Wall Street’teki yükselişin etkisi ile Asya Borsaları güne artıda başladı. 

BİST-100 

Bugün BIST’de düşük hacimli yatay bir açılış bekliyoruz. Gözler Merkez Bankasının saat 10:30 da yapacağı toplantıda olacak.



İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)