E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yatırımcılarının en büyük korkularından biri sona eriyor---

Borsa yatırımcılarının en büyük korkularından biri sona eriyor

Borsa yatırımcılarının en büyük korkularından biri sona eriyor
17 Temmuz 2024 - 18:03 borsagundem.com

ABD'de yatırımcıların borsa rallisine ilişkin en büyük korkularından biri sona ermek üzere.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına hakim olan güçlü rallinin geleceğine dair en büyük endişe kaynaklarından biri dağılıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, S&P 500'ün bu yıl şu ana kadar 30'dan fazla rekor seviyeye ulaşmasına yardımcı olan muhteşem kazanç serisi nihayet genişliyor. Başka bir deyişle, S&P 500 ve Nasdaq 100'ü yukarıya taşıyan şey artık yalnızca bir avuç büyük teknoloji hissesi olmaktan çıkıyor.

Piyasa genişliyor

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, piyasa genişlemesi, boğalar için büyük bir kazanç anlamına geliyor çünkü Ekim 2022'de başlayan rallinin en büyük endişelerinden biri, küçük ölçekli şirketlerin kapsam veya katılım eksikliğiydi ve bu da boğalardaki tarihi yoğunlaşmayla el ele gidiyordu. Böylelikle, ’Muhteşem Yedili’ olarak adlandırılan Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia, Tesla ve Meta’nın borsa üzerindeki tekeli de sona yaklaşmış oluyor.

Beklenenden daha soğuk gelen Haziran ayı TÜFE raporunun ardından yakın zamanda faiz indirimi yapılacağı beklentisiyle geçen hafta patlayan küçük ölçekli hisse senetlerindeki rallinin tarihi seviyelere ulaştığı görülüyor.

4 şart

UBS'e göre, daha geniş piyasa için sağlıklı kabul edilen daha küçük hisse senetlerine geçiş, dört şeyin gerçekleşmesi halinde devam etme potansiyeli taşıyor.

Banka, paylaştığı notta, enflasyon kontrol altında kaldığı, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başladığı, ekonominin büyümeye devam ettiği ve kazanç artışı küçük şirketleri de kapsadığı sürece borsadaki yükselişin genişlemeye devam etmesi gerektiğini söylüyor. Başka bir deyişle, bu küçük çaplı yükselişin işe yaraması için pek çok şeyin yolunda gitmesi gerekiyor ve bu da UBS'in son rallide biraz temkinli olmasına neden oluyor.

UBS, “Bu dört faktörün tümünün de gerçekleşmesi çok mümkün görünse de ve masada genişleme belirtisinin herhangi bir şekilde tersine dönmesi için bir hayal kırıklığı olasılığı görünmese de temkinli olmak gerekiyor” diyor ve ilk iki koşulun gerçekleşmesinin son iki koşula göre daha olası olduğunun altını çiziyor.

Ancak Neuberger Berman Private Wealth'in CIO'su Shannon Saccocia, küçük sermayeli şirketlerin kazançlarının gelecekte büyük iyileşmeler görmesini bekliyor. Saccocia, “Bu genişleme, ABD'nin en büyük hisse senetleri dışındaki kazançların, yılın ikinci yarısında kazanç artışı sağlama fırsatlarına sahip olduğu, üst düzey hisse senetlerinin ise kazanç büyümesinde giderek artan bir yavaşlama yaşamasının muhtemel olduğu yönündeki görüşümüzle tutarlı” diyor.

Boğa piyasasının can damarı rotasyondur

Carson Group'un baş piyasa stratejisti Ryan Detrick de küçük ölçekli hisse senetlerinde ileriye dönük olarak sürdürülebilir bir yükseliş öngörüyor.

Detrick, “Bu boğa piyasasının daha da genişlemesini bekliyorduk ve enflasyonun geçen yılın sorunu olması ve faiz indirimlerinin yolda olması, yatırımcıların faize daha duyarlı olan daha küçük ölçekli hisse senetlerine yönelmesi için bir koruma sağladı” diyor. Detrick, “Küçük/orta ölçekli şirketler ve sanayi ve finans şirketlerinin büyük sermayeli teknoloji şirketlerinden bayrağı devralmasını bekliyoruz; bu da boğa piyasasının bu aşamasında son derece normal” şeklinde konuşuyor.

Böyle bir olay, sonuçta bazı yatırımcıların hisse senedi piyasasındaki rallinin çok dar olduğu şeklindeki düşüş yönündeki endişelerini ortadan kaldırıyor. Detrick, “Sağlıklı bir boğa piyasasında daha geniş bir katılım görmek istersiniz. Ancak asla unutmayın, boğa piyasasının can damarı rotasyondur ve bunun bu yılın geri kalanı boyunca gerçekleşeceğini görüyoruz” diyor.

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Wall Street’teki rotasyon borsalar için iyi haber mi?Wall Street’teki rotasyon borsalar için iyi haber mi?

 

Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?

 

‘Muhteşem Yedili' rallisinin ne kadar ömrü kaldı?‘Muhteşem Yedili' rallisinin ne kadar ömrü kaldı?

 

Bank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalıBank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)