E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBORSA YÜKSELDİĞİ GİBİ DÜŞÜYOR---

BORSA YÜKSELDİĞİ GİBİ DÜŞÜYOR

BORSA YÜKSELDİĞİ GİBİ DÜŞÜYOR
02 Aralık 2008 - 11:44 borsagundem.com

Geçen haftayı hızlı bir yükselişle geçiren borsalar Aralık ayına sert satışlarla başladı. Wall Street’´te endeksler % 8-9 düşerken Asya borsalarında satışlar devam ediyor.

CDS fiyatlarının rekor seviyelere tırmandığı, güvenli liman arayışının ABD Hazinesi’´nin iki yıl vadeli tahvil faizini % 1’´in altına indirdiği bir ortamda ISM verisinin imalat sanayinde daralma göstermesi ABD’´de 4. çeyrekte ekonominin en az % 4 küçüleceği beklentilerini güçlendirdi. Fed Başkanı Ben Bernanke’´nin daha fazla faiz indirimine işaret eden açıklamaları da piyasaya destek olmadı. Ekonominin kötü gittiğini destekleyen bu açıklamayla satışlar devam etti. Geçen haftaki yükselişlerin ardından piyasalarda düzeltme bekleniyordu ancak bir düzeltmenin ötesinde yoğun satışlar geldi. Wall Street’´te durgunluk kaygıları ağır basarken satışlar mali sektör hisselerinde yoğunlaştı. S&P Mali Sektör Endeksi en büyük günlük düşüşlerinden birini yaşayarak % 17 geriledi. Merrill Lynch ve Morgan Stanley % 23, Citigroup ve Bank of America % 21 geriledi. Wells Fago’´da % 19, JP Morgan ve Goldman Sachs hisselerinde % 17 düşüş gerçekleşti. VIX Endeksi ise % 24 artarak 68,5’´e çıktı. Dow Jones % 7,7 gerilerken, S&P 500 ve Nasdaq % 9 düştü.Düşüşün yarıya yakını son bir saatte geldi. Petrol fiyatları da gerilemeye devam ediyor. Dün 50 doların altına inen petrol bu sabah 48 dolara indi. Paritelerde ise Japon Yeni’´nde güçlenme sürüyor. Euro-yen paritesi 118’´in altında. Asya’´da yatay seyreden Şanghay hariç sert düşüş devam ediyor. Endeksler genelde % 4-5 civarında geriledi. Avustralya Merkez Bankası beklendiği gibi faizini 1 puan daha indirdi. Banka Eylül’´den bu yana 3 puanlık indirim yaptı ve faizi % 4,25’´e çekti. Bu da son 6 yılın en düşük faizi. Sidney’´de hisseler % 4 aşağıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)