E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBorsacı Alsaran, “Dünyada yılın performansı” ödülü için yarışıyor---

Borsacı Alsaran, “Dünyada yılın performansı” ödülü için yarışıyor

Borsacı Alsaran, “Dünyada yılın performansı” ödülü için yarışıyor
26 Ocak 2021 - 23:15 borsagundem.com

Uzun yıllar sermaye piyasalarında hizmet veren, emekli olunca kendini yüzme sporuna adayan Kamil Resa Alsaran'ın, açık deniz yarışlarındaki başarıları WOWSA’nın gözünden kaçmadı. Alsaran dünyada “Yılın Performans” Ödülü'ne aday gösterildi.

BORSAGUNDEM.COM

Türk borsa dünyası, içlerinden çıkan ‘açık deniz şampiyonu’ Kamil Resa Alsaran’ın başarılarıyla övünüyor.

Eski broker, banka ve borsa şirketlerinde yöneticilik yapan, aynı zamanda Borsa Uzmanları Derneği üyesi olan Alsaran, katıldığı açık deniz yüzme yarışlarında, 96 kilometrede Dünya 3’üncüsü olma başarısını yakalayan ilk Türk sporcu. Aynı zamanda bunu 45 yıl sonra dünyada başaran 3. kişi. 

34 km, 16-17 derece (İngiltere-Fransa) Manş Kanalı’nı, 35 km, 12-13 derece (İrlanda-İskoçya) Kuzey Kanalı’nı ve 28 km, 16-17 derece (Güney Batı İngiltere) Bristol Kanalı’nı geçerek Triple Crowm (Üçlü Taç) unvanını elde eden Alsaran, müthiş başarı tablosuyla ilklere imza attı, adını tarihe yazdırdı.

WOWSA TARAFINDAN ADAY GÖSTERİLDİ

Önemli başarıların ardından Dünya Açık Deniz Yüzme Birliği (WOWSA), 1982’den bu yana ilk kez Bristol Kanalı'nı 13 saat 9 dakikada geçen en yaşlı yüzücü olan 59 yaşındaki Türk borsacıyı "Yılın Performansı" Ödülü'ne aday gösterdi.

OYLAMA SÜRÜYOR, DESTEK BEKLİYOR

Emekli olduktan sonra kendisini yüzme sporuna adayan Alsaran, "Eğer şeref kürsüsüne çıkarsam bunu başaran ilk Türk olacağım. Ülkemize büyük gurur yaşatacağım” dedi. Kıran kırana oylama yarışında 2. sırada olan usta sporcu, “Oylarınızla desteğinizi bekliyorum” sözüyle de mesaj gönderdi. Önde giden yarışmacı ile aradaki farkın bin oy olduğu öğrenildi.

12 yüzücünün yarıştığı büyük ödül için, "https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year" adresinden ocak ayı sonuna kadar oy kullanılabilecek.

(*Kamil Resa Alsaran'ı (The Original Triple Crown) bulup (Elinde harita var kırmızı elbiseli) alt kısımdaki,
*Vote now tuşuna (şimdi oyla) basın, gelen kutuya mail adresinizi yazıp send (gönder) tuşuna basın,
*Mailinize bakıp gelen kodu alt kutuya yazıp Submit e (sunum) basın, işlem tamam.

Aynı IP den sadece tek oy kabul görüyor bu yüzden kalabalık ortamlarda oylayacaksanız aynı interneti (wifi) değil kendi internetinizi kullanınız.)

MANŞ’I 2 KERE YÜZEN EN YAŞLI TÜRK

Yüzmeye 32 yaşındayken Boğaziçi'ndeki yarışlara katılmak için başladığını söyleyen Kamil Resa Alsaran, "Yıl 1993'tü, bu yarışa 23. kez katılıp başarıyla tamamladım. Boğaziçi'ni başka yarışlar takip etti. Her seferinde yaş grubumda madalyayı az farklarla kaçırıyordum. Ben de bunun üzerinde ciddi antrenmanlar yapmaya başladım. Bu bahsettiğim dönemde 47 yaşımdaydım. Yaz kış, yılın 10 ayı düzenli antrenmanlarla kendimi çok geliştirdim ve madalyalar almaya başladım. Zamanla uzun mesafelerde yorulmadığımı ve yüzdükçe açılıp hızlandığımı gördüm. Anlayacağınız doğuştan gelen, benim de zamanla geliştirdiğim bir dayanıklılığa sahibim” diye konuştu.

Alsaran, yüzmeye başladığında ve uzun yıllar kendisine belirlediği tek hedefin Boğaziçi yarışında madalya kazanmak olduğunu dile getirerek, bu amacına 2012'de ulaştığını ve yarışta ikinci olduğunu söyledi.

Aynı yıl Meis-Kaş arasında yüzdüğünü ve zamanla bunu 30 kilometreye kadar çıkardığını ifade eden Alsaran sözlerine şöyle devam etti: "Bunu gören arkadaşlarım Manş'ı geçmem için beni motive etti. O yıl doğru dürüst hazırlanmadan Manş'ı geçip geldim. Sonrasında is kendime Oceans Seven (Okyanusun Yedilisi) hedefini koydum. Bunun bazı etaplarını tamamladım. 34 kilometrelik Manş'ı 2 kere geçen en yaşlı Türk benim. Bunun haricinde Cebelitarık Boğazı, Catalina Boğazı Manhattan Adası ve son olarak da 35 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı geçtim."

OCEAN SEVEN’IN EN ZOR AYAĞI KUZEY KANALI’NI GEÇTİ

Alsaran, Kuzey Kanalı'nın Ocean Seven'ın en zor ayağı olduğunu belirterek, "Bu nedenle yüzücüler burayı en sona bırakıyorlar. Bense bu durumu önemsemedim. 4. ayak olarak burayı geçmeye niyetlendim. Geçen sene kaptan hatası yüzünden yüzme süresi çok uzadı, hava da kararınca beni zorla sudan çıkardılar. Ben de başka kaptanla bu sene bir daha denedim ve 13 saat 55 dakikada Kuzey Kanalı'nı geçerek başarılı oldum. Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türküm, ilk Müslümanım. Geçişi başaran 67. kişi ve en yaşlı erkeğim. Kuzey Kanalı'nın zorluğu soğuk ve deniz analarının ölümcül olmasından kaynaklanıyor. 12-14 derecelik soğuk suya dayanıklılığım da yine Allah vergisi ama ben nisan ayında havuzu bırakıp İstanbul'da denize girmeye başladım. Ortama, deniz analarına ve soğuk suya alışabilmek adına Kuzey İrlanda'ya iki hafta önceden gidip her gün denize girdim." dedi.

HEDEFİ EN PRESTİJLİ 7’LİYİ GEÇMEK

Emre Erdoğan'la birlikte Okyanus 7'lisininin (Oceans Seven) dördünü tamamlayan 2 Türk'ten biri olan Alsaran'ın hedefi kalan diğer 3 kanal olan Japonya Tsugaru, Yeni Zelanda Cook ve Hawai Molakai boğazlarını yüzmeyi hedefliyor. Alsaran yüzme dünyanın en prestijli yediliyi geçen ilk Türk ile dünyanın en yaşlı yüzücüsü olmak istiyor.

Fenerbahçe'nin yeni transferi İstanbul'a geldi

Beşiktaş, Josef de Souza'nın sözleşmesini yeniledi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Manas ayan27 Ocak 2021 17:30

    Yüreğimiz seninle reiss.

  • çetin ganioğlu 27 Ocak 2021 04:57

    sevgili kamil bizim hem dostumuz hemde medarı iftaharımızdır.babası rahmetli emekli dz ast.sb dır.kendisine yakısan bu ödülü alıp ülkemize getirecektir.tüm borsa camiasını sporcuları ve ekmegini denizden cıkaran emekçileri destdek vermeye cagırıyorum