E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada al sinyali---

Borsada al sinyali

Borsada al sinyali
25 Eylül 2024 - 10:50 borsagundem.com

Güvenilir bir borsa göstergesi, ABD hisse senedi piyasalarında yükselişe işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mükemmel bir geçmişe sahip McClellan Toplama Endeksi, ABD borsalarında ‘al’ sinyali veriyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, yakından izlenen borsa göstergelerinden biri da, daha fazla şirket hissesi yükselişe katılırken parlak kırmızı bir satın al sinyali veriyor.

McClellan Toplama Endeksi ve piyasa genişliği

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, SentimenTrader'da kıdemli araştırma analisti olan Dean Christians'a göre, McClellan Toplama Endeksi (McClellan Summation Index) olarak bilinen bir ölçüdeki keskin artış, S&P 500 için neredeyse mükemmel bir doğrulukla daha fazla kazanç öngören bir sinyal gönderiyor.

McClellan Endeksi, borsa genişliğinin bir ölçüsü olarak kabul ediliyor. Gösterge yükselirken daha fazla hisse senedi yükselişe katılıyor ve genişliğin iyileştiğini vurguluyor. Düşerken, genellikle piyasa genişliği bozuluyor veya borsa basitçe satılıyor.

Teknik analistler, hisse senetlerinin S&P 500 gibi endekslerin yüzeyinin altında nasıl performans gösterdiğini izlemek için bu göstergeyi kullanıyor. Üstelik göstergenin geçmiş performansı borsada daha fazla kazanç olacağını güvenilir bir şekilde tahmin eder durumda. Buna göre, gösterge aniden 100'ün altından 1.000'in üzerine çıktığında, hisse senetleri sonraki yıl yüzde 96 doğrulukla tırmanmaya devam ediyor.

Hafta başında tetiklendi

Gösterge S&P 500 için belirgin bir yüksekliğe yüzde 2 oranında yakın bir mesafede tetiklediğinde bu rakam yüzde 100'e fırlıyor ve bu sinyalin hafta başında yandığı gözleniyor.

Christians için bu, göstergenin tahmin ettiği kazanımların, hisse senetlerinin genellikle zamanla yükselme eğiliminde olması gerçeğinin ötesinde bir öneme sahip olduğu anlamına geliyor.

S&P 500 Endeksi 14.36 puan veya yüzde 0.3 oranında değer kazanarak Salı günü 5.732.93 puanda kapandı ve bu 2024'ün 41. rekor kapanışı oldu. Bu arada, Dow Jones Endüstri Ortalaması da 83.57 puan veya yüzde 0.2 oranında artarak 42.208.22 puana çıktı ve bu da Dow Jones Piyasa Verilerine göre bir rekora karşılık geldi.

Nasdaq ise 100,25 puan veya yüzde 0,6 oranında artışla 18.074,52 puana çıktı; ancak endeks, Temmuz ayında gördüğü rekor seviyenin 3 puandan fazla altında seyretmeye devam ediyor.

Borsa yatırımcıları için doğru zaman şimdiBorsa yatırımcıları için doğru zaman şimdi

 

ABD borsalarında iki sektörde çöküş riskiABD borsalarında iki sektörde çöküş riski

 

Bank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalıBank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalı

 

Borsada zirve henüz gelmediBorsada zirve henüz gelmedi

 

ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?ABD seçimleri borsaları nasıl etkiliyor?

 

Ünlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısıÜnlü fon yöneticisi Bill Smead’den yatırımcılara 'borsa' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)