E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da alıcılı açılış bekleniyor---

Borsa'da alıcılı açılış bekleniyor

Borsa'da alıcılı açılış bekleniyor
11 Temmuz 2016 - 08:53 borsagundem.com

Yatırım Finansaman; endekste teknik göstergelerde pozitif seyrin sürdüğünü belirtti

Piyasa Beklentisi
Bayram tatili nedeni ile 3 seanslık çok kısa bir haftayı geride bırakan BİST 100 endeksi 67 puanlık çok sınırlı değer kazanımı ile 78.019 seviyesinden haftayı tamamladı. Bankacılık endeksinin %0.42 yükseliş ile kapandığı haftada, Sanayi endeksi %0.23 oranında değer kaybetti.

Önemli bir veri akışının bulunmadığı haftanın ilk işlem gününe yurtdışı piyasalardaki pozitif seyrin ve Dolar/TL'de yaşanan gevşeme eğiliminin etkisi ile alıcılı başlamasını beklediğimiz endekste günün genelinde yükseliş eğiliminin sürdüğünü görebiliriz.

Saat 10'da açıklanacak olan 3.Çeyrek Dış Ticaret Beklenti anketi yurt içinde açıklanacak olan tek veri konumunda. Saat 16'da başlayacak olan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı ise özellikle Avrupa cephesinde yakında takip edilecek. Diğer yandan saat 17'de Kansas City Fed Başkanı Esther George'nin yapacağı konuşmada kapanış saatlerimizde parite cephesinde hareketliliğe neden olabilir.
Asya borsalarının haftanın ilk işlem gününde güçlü pozitif bir seyir izlediği görülürken, özellikle Nikkei endeksinde yaşanan %4'lük yükseliş Asya piyasalarında olumlu havayı güçlendiriyor. ABD vadelilerinde ise an itibariyle %0.50'ye yakın yükseliş görüyor. Avrupa borsalarının ise haftaya yükseliş ile başlaması bekleniyor.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde ise teknik göstergelerde pozitif seyrin sürdüğünü görüyoruz. Yeni haftada 78.300 seviyesini ilk ara direnç olarak takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması ile düşüş kanal direncinin kırılmış olacağında ve son dönemde defalarca test etmemize rağmen üzerinde bir türlü kalamadığımız 200 günlük üssel ortalamanın da (78.150) aşılacağından 78.300'ün üzerinde alımların güçlendiğini görebiliriz.

Endekste 78.300'ün üzerinde yaşanacak hareketlerde ise 79.400 ve 80.000 seviyeleri sırası ile üst dirençler olarak takip edeceğiz.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.07.2016

 

Piyasalarda iniş çıkışlar etkili olacak

 

Borsada boşluk kapanır

 

Günün önemli piyasa haberleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)