E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
01 Şubat 2022 - 08:37 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 93.261 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 182 kişi olduğu açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi verildi. Tebliğ'de "Merkez Bankası, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkilidir." denildi.

Doğalgazda, Şubat ayında mesken ve sanayi aboneleri için geçerli tarife sabit kaldı, elektrik üretim amaçlı tarifeye %14 zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşı itibarıyla tarifelerde zorunlu düzeltmeye gitmek zorunda kaldık, faturaların iki hatta üç kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerinde yeniden düzenleme talimatını verdim.

Erdoğan: Elektrik faturalarında sınır aylık 150 kilovat / saatten aylık 210 kilovat / saate çekildi.

Böylelikle, eski ve yeni tarife limitine göre hesaplandığında 30 günlük fatura 210 kilovatsaate göre yaklaşık 42 TL düşmüş olacak.

Erdoğan: Salgın döneminde, dünyada kömür fiyatları 5 kat, doğalgaz fiyatları 10 kat artarken biz ülkemizde bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik.

San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed’in yüksek enflasyonla mücadele etmek için Mart ayı başında faiz oranlarını artırabileceğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: Rusya'ya yaptırımlar 10 Şubat'ta kadar hazır olacak .

Avustralya Merkez Bankası politika faizini sabit bırakırken 194 milyar dolarlık tahvil alım programını da sonlandırdı.

ABD Hazinesi ilk çeyreğe ilişkin borçlanma tahminini 729 milyar dolara yükseltti.

Ne Olacak?

• Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak.
• Yurt içinde enflasyon verisi Perşembe günü açıklanacak.
• Fitch’in Türkiye Değerlendirmesini 11 Şubat’ta açıklaması bekleniyor.
• G - 20 toplantısının 17 - 18 Şubat’ta yapılması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Cuma günü ABD tarafına gelen alımlar BİST100 endeksine de yansıdı. Asya piyasaları ve ABD vadelilerine paralel olarak BİST100 endeksi güne alıcılı başlangıç yaptı. Elektrik, finansal kirama, faktöring ve bankacılık sektörü payları önderliğinde endeks günü pozitif tamamladı.

TCMB 2021'de %5 hedeflenen ancak %36 olarak gerçekleşen enflasyonla ilgili hükümete açık mektup gönderdi. Mektupta TCMB'nin sürdürülebilir fiyat istikrarını hedefleyen bir çerçevede, uzun vadeli ve kalıcı başarı sağlayacak şekilde geniş kapsamlı bir temel para politikası gözden geçirme sürecini başlattığı, liralaşma stratejisinin bu sürecin asli unsurunu oluşturduğu ifade edildi.

Türkiye’de Aralık ayına ilişkin Dış Ticaret istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen ay ihracat %24,9, ithalat %29,9 arttı. İhracat 2,28 milyar dolar, ithalat ise 29,0 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Küresel piyasalar Çarşamba günü ABD tarafından gelecek ADP ve Cuma günü gelecek Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanmışken, yurt içinde gündem Perşembe açıklanacak enflasyon verisi ön plana çıkıyor. Ayrıca bu hafta Euro Bölgesi ve İngiltere tarafında faiz kararı açıklanacak.

Almanya İstatistik Ofisi’nin verilerine göre AB uyumlu TÜFE yıllık %5,1 arttı. Önceki ay TÜFE %5,7 artmıştı.

Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi'nin 2021 yılı 4. çeyrek büyüme oranlarına ilişkin öncü verileri yayımladı. Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, Kovid - 19 tedbirlerinin sıkılaştığı 2021'in 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla %0,3 arttı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Pazartesi günü 2.217 - 2.255 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.239 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.162 artarak 433.957 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.222 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.335’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.525 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.215 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.305 ve 2.335 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.245 ve 2.215 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 01/02/2022

 

Altın dolardan destek buldu

 

Asya borsalarında sakin seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)