E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
17 Mart 2022 - 08:52 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.345 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 118 kişi olduğu açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre TÜİK'te başkan yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya görevden alındı.

Fed 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı. Fed, bu yılın geri kalanındaki altı toplantı için faiz artışı sinyali verdi.

Fed Başkanı Powell: Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı enflasyonist baskıları artırdı. Tedarik sıkıntıları beklenenden daha büyük ve daha kalıcı. Enflasyon hedefin oldukça üzerinde olmaya devam ediyor .

Powell: Bilançonun daraltılması para politikasının sıkılaştırılmasında önemli bir rol oynayacak .

Fed: 2022 Yılı GSYH beklentisi %2,8 (Önceki %4,0). 2023 Yılı GSYH beklentisi %2,2 (Önceki %2,2). 2024 Yılı GSYH beklentisi %2,0 (Önceki %2,0).

FOMC: Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi devasa insani ve ekonomik sıkıntılara neden oldu, işgalin ABD ekonomisi için etkisi belirsiz, ancak yakın vadede enflasyon üzerinde yukarı yönlü ek baskı ve ekonomik faaliyetler üzerinde baskı yaratması olası .

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya tanksavar, uçaksavar ve insansız hava araçlarını da içeren 800 milyon dolar değerinde yeni savunma yardımı yapacaklarını bildirdi.

Kremlin: Rusya ile Ukrayna arasında herhangi bir anlaşma paketini açıklamak için erken.

Rusya, Ukrayna'nın zehirli maddelerle provokasyon hazırlığı yaptığını iddia etti

İngiltere Başbakanı Johnson, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından istikrarlı enerji piyasaları sağlamak ve ticaret, savunma ve güvenlik işbirliğini artırmak için birlikte çalışmak konusunda anlaştı.

DSÖ, Rus aşısı Sputnik V'nin değerlendirmesini ertelediklerini açıkladı.

Brezilya Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan artışla %11,75 seviyesine çıkardı. Banka önümüzdeki toplantıda da 100 baz puanlık faiz artışı sinyali verdi.

Ne Olacak?

• TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
• İngiltere MB kararı bugün açıklanacak.
Euro Bölgesi’nde enflasyon, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Rusya Borsaları bu hafta da kapalı olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak alıcılı başlangıç yaptı. Risk iştahının yüksek olduğu günde piyasalar dün Fed faiz kararına odaklandı. Fed 2018 yılından sonra ilk kez faiz artırdı. BİST100 endeksinde gün içinde kar realizasyonu yaşansa da günü turizm sektörü önderliğinde alıcılı tamamladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Cannes'da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'nin 2021'i dengeli ve güçlü büyüme ile kapattığını kaydeden Nebati, ‘Yazdan itibaren enflasyonda düşüş göreceğiz’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Ukrayna'da tansiyonun düşürülmesi ve diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık. Bu gidişata son verilmesi akan kan ve gözyaşının artık durdurulması lazım. Savaşların kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz" dedi.

Rusya - Ukrayna gerginliği ile birlikte brent petrol fiyatlamaları ise 2021 ortalaması olan 71 dolar seviyesini yaklaşık %80 geçip 128 doları test ederken, önce ABD'nin Rusya'ya enerji konusunda ambargo koyup Venezuela, Suudi Arabistan ve İran ile görüşmelere başladığı haberleri, OPEC+'ın üretimi artırma sinyalleri, Azerbaycan'ın gaz rezervi konusunda hamleleri ve son olarak Putin'in açıklamları ile 100 doların altına indi. Pazartesi 100 doların altına kadar inen brent, akşam saatlerinde Putin'in açıklamaları ile tekrar Salı akşamı 100 doların üstüne çıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Moskova ile yaptığı görüşmelerde "karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler bulma konusunda ciddi bir tutum göstermediğini" açıkladı. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un ‘Ukrayna ile devam eden görüşmelerde anlaşma umudu olduğunu’ belirtmesi ile brent tekrar geri çekildi.

Günün önemli şirket haberleri 17/03/2022

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Brezilya Merkez Bankası, faiz artırımını sürdürüyor

 

BIST GMYO Endeksi şubattaki seviyesinin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)