E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
28 Nisan 2022 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 2.479 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 16 kişi olduğu açıklandı.

Dış finansman sağlanmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğe "Hazine geri ödeme garantisinin %100 olarak sağlanması esastır" ifadesi eklendi.

BDDK, bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istedi.

Beyaz Saray, ABD ve Rusya arasındaki tutuklu takasından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Japonya Merkez Bankası, para politikasında değişiklik yapmadı. 

 ABD'nin Trablus Büyükelçiliği, Libya'daki önemli petrol sahalarının kapatılmasından derin endişe duyulduğunu belirterek, üretimin bir an önce yeniden başlaması çağrısında bulundu.

Ne Olacak?

• TCMB II. Enflasyon Raporu Toplantısı bugün yapılacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.
• Fransa, 2 Mayıs'ta Rusya'nın gaz arzı konusunda AB enerji toplantısına ev sahipliği yapacak.
• Almanya’da Öncü TÜFE, ABD’de öncü GSYH ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Meksika, gıda fiyatlarını düşürmeyi hedefleyen enflasyon planını önümüzdeki hafta açıklayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed tarafından sıkılaşma adımlarının artacağına dair beklentiler, Rusya - Ukrayna gerginliğinin tekrar tırmanması, küresel stagflasyon endişeleri, Rusya’nın Polonya ile Bulgaristan’a gaz akışını durdurması ve Çin’deki coronavirüs vaka sayılarındaki artış geçtiğimiz işlem günü küresel piyasalarda hissedildi. BİST100 ise endeksi Salı günü yurt içindeki sert satışlar sonrasında küresel piyasalardan ayrışarak tepki alımları ile güne alıcılı başlangıç yaptı. Gün sonuna doğru metal ana sanayi sektörü payları önderliğinde alımların hızlanmasıyla endeks günü pozitif tamamladı.

Bugün yurt içi piyasalar yılın ikinci enflasyon raporuna odaklanacak. Yılın ilk raporunda yıl sonu enflasyon beklentisi %23,20, gıda enflasyonu da %24,20 olarak açıklanmıştı. Coronavirüs pandemisi ile birlikte tüm dünyanın en büyük sorunu haline gelen yüksek enflasyonun, normalleşme adımları ve aşılanmaların hızlanması 2022 yılında düşmesi beklenirken, Şubat sonundan bu yana Rusya - Ukrayna gerginliğine bağlı olarak yükselen enerji fiyatları ve tedarik sıkıntısı ile birlikte enflasyon tüm küreselin ortak sorunu haline geldi. Son olarak yurt içinde açıklanan yıllık bazda %61,14 oranındaki enflasyon, TCMB'nin karar metnindeki yüksek enflasyon vurgusu ve TCMB Piyasa Katılımcıları Anketinde yıl sonu enflasyon beklentisinin artması ile yarın gerçekleşecek toplantıda yıl sonu enflasyonun yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 28/04/2022

 

Dolar güçleniyor, euro düşüyor

 

6 milyarlık 15 halka arz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 09:39

    Bir kaç deneme yazısı yazdım. Tertipli düzenli yazım hatasız :D Yazılarımı beğenmişler. Gelceğe dair öngürüleri, olup bitenin örneklenmesi vb. Yani yabancı bir yerde ara sıra yazıcam :D ekonomist mi oluyorum ben yoksa : ))  Neyse. Şuan enflasyon, globalde, ülkemizde, dünyada alım gücü , FED öncesi adımlar. Türkiye nasıl etkilenecek ? Herkes bir şeye dikkat çeker ama bizim için dikkat çekici nokta şu. Ülkemizde kaçacak sermaye SICAK PARA kaldı mı ? USD evine dönsün.dönüyor olsun ülkemizde ne kadar sıcak para kaldı evine yurduna dönecek ?. Küçük çaplı spekülatif adımları atacak yabancı kurum kaldı mı ? Ülkemizde iç tüketim azalıyor, ithal ürün alımları da ertelenmeye başladı. İthalatta -ihracatta duruyor, donuyor. Bu durumda usd aşırı sert hareketleri yukarı sıçramaları dış etkenlerde de sınırlı. O bakımdan borsamızda kaliteli köklü firmalar popüler :D ama iyileşen düzelen gösterme malesef yok. Parası olup borsaya giren orta uzun iyi olacak. 

  • Bik28 Nisan 2022 08:58

    Kredili işlemlerin satışları son 2 gündür tamamlanmış olmalı, takasların perşembeden perşembeye gerçekleşecek olması alım getirir.