E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı açılış bekleniyor---

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

Borsada alıcılı açılış bekleniyor
20 Haziran 2022 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Finlandiya Cumhurbaşkanlığı, Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasındaki görüşmelerin NATO himayesinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün devam edeceği bildirildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, eski Başkan Trump yönetiminden devralınan ve Çin'e karşı uygulanan bazı tarifelerin stratejik bir amaca hizmet etmediğini söyledi ve Başkan Biden'ın bunları enflasyonu düşürmenin bir yolu olarak gözden geçirdiğini de sözlerine ekledi.

Fed Üyesi Waller, enflasyona neyin yol açtığını umursamadığını, görevlerinin enflasyonu aşağı çekmek olduğunu belirtti.

Waller: Eğer veriler beklediğim gibi gelir ise, Temmuz'da da Haziran ile aynı oranda faiz artırımını desteklerim.

Cleveland Fed Başkanı Mester, Fed'in enflasyonun gevşediğine ilişkin inandırıcı verilere ihtiyacı olduğunu belirtirken, resesyon risklerin yükseldiğine dikkat çekti.

Mester: Enflasyon gelecek 2 yılda %2'ye düşmeyecek.

Çin Merkez Bankası'nın gevşemeci para politikasına ara vermesinin ardından Çin'de bankalar için gösterge faiz de sabit tutuldu.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Habeck, ülkesinin gelecek kışa yönelik doğal gaz depolama tesislerini doldurmaya yardımcı olmak için gaz tüketimini azaltması ve elektrik üretimi için kömür santrallarının daha fazla kullanılması gerekeceğini açıkladı.

ABD Enerji Bakanı, federal benzin vergisini askıya almayı düşündüklerini söyledi.
Japonya Başbakanı Kishida, Japonya Merkez Bankası'nın gevşeyici para politikasının uygulamada kalması gerektiğini söyledi.

Çin'in Rusya'dan petrol ithalatı rekor kırdı.

Ne Olacak?

ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacakken, bugün ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.

TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Çarşamba günü Türkiye'yi ziyaret edecek.

Fed Başkanı Powell 22 Haziran'da Senato'da para politikası raporunu sunacak.

AB Dışişleri Bakanları gıda ve enerji güvenliği gündemiyle 23 – 24 Haziran’da toplanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

23 Haziran'da saat 14:00'da TCMB tarafından Haziran ayı faiz kararı açıklanacak. Geçtiğimiz ayki faiz kararı sonrasında karar metnini baz alarak bu ayki faiz kararından değişiklik beklemiyoruz. Son olarak faizle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmış, faiz artırılmayacağını aksine düşürmeye devam edeceklerini dile getirmişti.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününde pozitifti. Fed’in 75 baz puanlık artışı ardından resesyon endişeleri ile gerileyen piyasalara paralel olarak baskılanan BİST100 endeksi, tepki alımlarıyla günü alıcılı tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.753 - 2.834 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.827 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.041 artarak 578.214 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.814 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede alış eğilimini arttırırken, 2.870in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.740 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.840 ve 2.870 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.770 ve 2.740 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada fiyatlar cazip hedef 3300 puan

 

Günün önemli şirket haberleri 20/06/2022

 

Bugün iki şirket genel kurul yapacak

 

AnadoluJet ayrı bir şirket haline getiriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)