E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
16 Şubat 2023 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi. Kampanyada en büyük bağış 30 milyar TL ile Merkez Bankası tarafından yapıldı.

Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığı ve Türk Kızılay'ın ilan ettiği hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecek. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin, "İlk etapta 30.000 konutu projelendirdik. Etap etap hasar tespitlerin tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımıza konutlarını teslim ediyor olacağız. 105 m2 3 + 1 daireler yapacağız." ifadesini kullandı.

Mobius'a göre Türkiye'de hisse senetlerini destekleme çabası ters yönlü etki yapabilir, Türk hisse senetleri hakkında ise hala uzun vadede pozitif görünüme sahip.

Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il, afet bölgesi olarak değerlendirilecek.

ECB Başkanı Lagarde, ECB’nin önümüzdeki ay borçlanma maliyetlerini yarım puan daha artırmayı planladığını yineledi.

ABD Başkanı Biden, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin sağlık yardımı ve sosyal güvenlik harcamalarında kısıtlama önerilerini veto edeceğini belirterek, "Cumhuriyetçilerin rüyası bu. Bense onların kabusuyum." dedi.

Çin'in en büyük üç havayolunun taşıdığı yolcu sayısı toparlanıyor. Çin'de havayolu yolcu trafiği tam kapasitenin %70'ine döndü.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.
• NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde depremin meydana gelmesi ve depremin yaklaşık on şehre sirayet etmesi yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Vefat eden kişi sayıları her geçen gün artarken, arama kurtarma çalışmaları ve mucize haberleri de gelmeye devam ediyor.
Depremin etkileri ile geçtiğimiz haftanın ilk iki işlem günü sert kayıplarla ve devre kesicilerle çalışan endekste, Çarşamba günü sağlıklı fiyat oluşumlarının olmaması nedeniyle Borsa İstanbul işlemlerine 15 Şubat'a kadar ara verilmişti. SPK ve Borsa İstanbul tedbirleri ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %9,9 oranında artışla tamamladı. Borsa İstanbul'dan yapılan paylar üzerindeki tedbirlerin kaldırılması, Özkaynak oranının %20'ye indirilmesi ve geri alım programlarına ilişkin stopajın sıfırlanması haberlerinin endekse katalist etki yarattığını düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.312 - 5.755 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.588 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 42.130 azalarak 265.153 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.455 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.700’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.530 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.700 ve 5.725 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 5.450 ve 5.400 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Lagarde'dan kritik faiz açıklaması

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi

 

Borsada, son 5 yılda yüzde 1000'in üzerinde kazandıran 8 şirket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSAZEDE16 Şubat 2023 10:37

    PİSKOPAT BORSAMIZ,ÇIKTIĞI GİBİ İNER,BORSAYA GELEN YOK,AKBABALAR  OYNUYOR,İN ÇIK LEŞİ YE,TEKRAR ÇIK LEŞ ARA BULUNCA İN YE,AKBABA TAKTİĞİ,BORSAYA GELEN YOK,MİLLET BİZAR OLDU

  • Şuayip çelik 16 Şubat 2023 10:05

    Kamu bankaları zaaten milletin kimin. Parasını kime veriyorsun sen cebinden ver emeklilerin hakkını yemeyin boğazinizda kalır bizim intibak zammı refah payını yediniz yazıklar olsun enflasyon ayyuka çıkmış siz hala burnunuzun doğrultusunda gidiyorsunuz milletin hakkını yemeyin bu yerin altı da. Var duy bakan duy koltuk yüzünden her şeye tamam demeyin

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI16 Şubat 2023 15:08

    Sen ne diyorsun millet sokakta yaşıyor haline şükür et.

  • Halil16 Şubat 2023 09:01

    Kamu bankaları karının yarısını bağış yaptı. Hisse üzerinde negatif etki beklenebilir.

  • Mert16 Şubat 2023 09:20

    Kamu bankaları borsadan çıkarılmalı. Yatırımcıya faydan yok ne işin var borsada.