E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Mayıs 2024 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Morgan Stanley, TCMB'nin bu hafta gerçekleşecek toplantıda politika faizini değiştirmeyerek %50'de tutacağını öngördü.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Avrupalı üst düzey bankacılarla yaptığı toplantıda Rusya'ya yönelik yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin Türkiye, Çin, BAE olduğunu belirtti. Yellen, Hazine olarak ihlalleri engellemek için çalıştıklarını ifade etti.

Fed’in ABD Hanehalkı Ekonomik Refahı raporunda ‘’Yüksek fiyatlar en önemli endişe kaynağı’’ ifadelerine yer verildi.

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifinin 7 maddesi daha kabul edildi.

ABD Başkanı Biden yönetiminin, yaz sezonunda fiyatları düşürmek amacıyla Kuzeydoğu'daki rezervlerden 1 milyon varil benzini satışa sunacağı bildirildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Japonya Başbakanı Fumio, video konferans aracılığıyla görüşme gerçekleştirdi. Suudi Arabistan ile Japonya arasında ortaklık konseyi kuruldu.

Japonya'nın Nisan ayındaki ticaret açığı geçen yıla göre yaklaşık %8 arttı.

Ne olacak?

ABD’de bugün FOMC Tutanakları yayımlanacak.
ABD’de bugün Konut Satışları verileri yayımlanacak.
İngiltere’de bugün TÜFE verileri açıklanacak.
TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
TCMB Başkanı Karahan, 4 Haziran'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.
İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
BİST100 endeksi, kısa vadede Mayıs ayı başında 10.360 seviyesindeki direncini aşmasıyla yükseliş hareketine başladı. Yükseliş üç gün içinde 11.000 seviyesi hedefine ulaştı. Yükselişte bankacılık paylarına gelen yoğun talep etkili olurken, endekste yeni zirve seviyelerinin görülmesi yönündeki beklentilerimiz devam ediyor. Endeks geçtiğimiz işlem gününü de TL bazlı rekor seviyeden 10.895 ile tamamladı. Dolar bazında ise 2015 yılından bu yana ki en yüksek seviyeler test edildi.
Barclays, EEMEA bölgesi içinde yüksek carry sağlaması sebebiyle Türk bankalarının tahvillerine yönelik tavsiyesini orta ağırlıktan ağırlık artıra yükseltti. Yayımladığı notta son dönemde artan yeni tahvil ihraçlarına dikkat çeken Barclays, bu ihraçların Türk finans sektörü için bileşimi değiştirdiğini ve EEMEA içinde en geniş spread farklarına yol açtığını bildirdi. Ardından Reuters’te çıkan Yapı Kredi Bankası’nın %60,5’inin 8,5 milyar dolara satışına ilişkin görüşmelerin olduğu haberi bankacılık endeksine katalizör etki yarattı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 12.182 - 12.748 fiyat aralığında işlem görerek günü 12.467 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 431 azalışla 266.389 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 12.161 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 12.650’nin üstüne çıkmamız ilk aşamada 13.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 12.250 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.600 ve 12.750 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 12.250 ve 12.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 22/05/2024

 

Halka arz hacminde yüzde 311'lik artış

 

Goldman Sachs: Dolar daha uzun süre güçlü kalabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)