E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
22 Ağustos 2024 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Dün yayımlanan Fed tutanaklarında gelecek toplantıda muhtemel faiz indirimi işaret edildi.

Fed Tutanakları: Birkaç katılımcı enflasyonda sağlanan ilerleme ve işsizlik oranında artışın temmuzda 25 baz puan indirim için neden sağladığını veya böyle bir adımı destekleyebileceklerini ifade ettiler.

ABD Başkanı Biden, görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Biden, "Gazze'de ateşkes görüşmelerinin tamamlanmasının aciliyetini" vurguladı. Netanyahu, İsrail'in Mısır-Gazze sınır hattından çekilmesini kabul ettiği iddialarını yalanladı

Ford Motor, elektrifikasyon stratejisini bir kez daha gözden geçirerek elektrikli araçlara yönelik harcamaları yıllık sermaye harcamalarının yaklaşık %40'ından %30'una düşüreceğini açıkladı.

Reuters tarafından yapılan bir ankete göre BoE’nin bu yıl bir faiz indirimi daha yapması bekleniyor.

Üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiraya verilecek.

Ne Olacak?

Yurt içinde bugün Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
Yurt dışı piyasalarda bugün öncü PMI verileri açıklanacak.
ABD’de bugün İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
Jackson Hole Sempozyumu 22 – 24 Ağustos’ta gerçekleşecek.
MSCI endeks değişiklikleri 30 Ağustos'ta seans kapanışından sonra uygulanacak.
Yeni OVP’nin Eylül’de açıklanması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde baskılandı. Haber akışlarının yoğun olmadığı günde T2 bakiye düzenlemelerinden kaynaklı olarak dünkü satışların yoğunlaştığını düşünüyoruz. BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde baskılandı. Haber akışlarının yoğun olmadığı günde T2 bakiye düzenlemelerinden kaynaklı olarak dünkü satışların yoğunlaştığını düşünüyoruz.

Morgan Stanley, TCMB’nin son faiz kararı ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, yılın kalanında politika faizinin sabit kalacağı tahminini desteklediği değerlendirmesi yapıldı. Politika yapıcıların faizi değiştirmeden ve ek araçlar konusunda yeni bir sinyal verilmeden şahin bir sürpriz yapmayı başardıkları dile getirildi. Morgan Stanley, 2024 yılında faiz indirimi olmayacağını öngördü. Citi tarafından da Merkez Bankası kararı ardından açıklamalar geldi. Citi, yıllık enflasyonun güçlü baz etkisiyle 2024 yılının geri kalanında düşüş eğilimi göstermesini ve yıl sonunda %45'e doğru ilerlemesini beklediklerini bildirdi. TCMB'nin faiz indirimi için kasım ayına kadar bekleyeceğini öngören Citi, yıl sonunda faizin yüzde 45 olacağını öngördü.

Dün DMM tarafından Mehmet Şimşek’in çıkan haberleri ile ilgili açıklama yapıldı. DMM'den yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek'in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.961 - 11.205 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.988 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 14.397 azalışla 402.085 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.027 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 11.400 seviyesini kısa vadeli direnç haline getirebilir. Yukarı yönde kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 11.300 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 11.300 ve 11.400 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 10.800 ve 10.600 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 22/08/2024Günün önemli şirket haberleri 22/08/2024

 

BIST Kimya, Petrol, Plastik Endeksi'nde ağırlığı yüksek hisselerBIST Kimya, Petrol, Plastik Endeksi'nde ağırlığı yüksek hisseler

 

Borsa İstanbul bir hisseye kredili işlem yasağı getirdiBorsa İstanbul bir hisseye kredili işlem yasağı getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)