E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Eylül 2024 - 07:54 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Eylül ayı enflasyonuyla birlikte 50'nin altını 40'lı rakamları
göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Yılmaz, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Choksy ve beraberindeki heyeti kabul etti. Yılmaz, verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini aktardı. 

Dışişleri Bakanlığınca, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası anlaşması imzalanmasına ilişkin, "ABD ile GKRY arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde bir yol haritası imzalanmasını kınıyoruz." ifadeleriyle tepki gösterildi.

JPMorgan, önümüzdeki hafta Fed'den 50 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Fed’in denetim birimi, Atlanta Fed Başkanı Bostic’in yetkililerin nasıl işlem ve yatırım yapacaklarını belirleyen Fed politikalarını ihlal ettiğini ancak gizli bilgilere dayanarak işlem yapmadığını bildirdi.

Fed Genel Müfettişi: Bostic'in gizli bilgileri sattığına dair kanıt bulamadık. Bostic'in yatırım işlemleri çıkar çatışması görüntüsü yarattı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümet yetkililerine başta uranyum, titanyum ve nikel olmak üzere stratejik hammadde ihracatına kısıtlamalar getirmeyi düşünmeleri talimatını verdi.

ABD Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu, Amerika kıyılarına yaklaşan Francine Kasırgasına nedeniyle uygulanan kapatma prosedürü nedeniyle ABD’nin Meksika Körfezindeki petrol üretiminin bölgedeki toplam petrol üretiminin %39'u oranında azaldığını açıkladı.

BOJ politika kurulu üyesi Tamura, merkez bankasının faiz oranlarını

2025 yılının son çeyreğinde ya da daha sonra %1 civarına yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
ECB faiz kararı bugün açıklanacak. Beklentiler 25 baz puan indirim olacağı yönünde.
ABD’de bugün ÜFE ve İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri açıklanacak.
TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yarın yayımlanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %2,12 düşüşle 204 puan azalışla 9.420 seviyesinden tamamladı. İletişim sektörü, endeksten pozitif ayrışırken, dün madencilik sektörü en çok değer kaybeden sektör grubu oldu. T2 bakiye düzenlemesine ilişkin satışlarının etkilerinin dün baskıdaki önemli sebep olduğunu düşünmekteyiz. Likiditenin de az olması, gelen satışlarda panik satışlarını artırdığını düşünüyoruz. ABD’de merakla beklenen TÜFE verisi açıklandı. ABD’de TÜFE aylık bazda %0,2, yıllık bazda %2,5 arttı. Beklentiler yıllık bazda %2,6 artış yönündeydi. Enflasyon tarafı %2,9’dan %2,5’e gerileyerek hedef olan %2’ye yaklaşmış oldu. Çekirdek enflasyon ise piyasa tarafından olumlu karşılanmadı. Çünkü konut ve kira fiyatlarındaki artış çekirdek enflasyon aylık bazda yüksek kaldı. Ülkede değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE Ağustos’ta aylık %0,3 yıllık %3,2 artış gösterdi. Barclays, TCMB’nin faiz indirimlerine Kasım ayında başlamasını beklediklerini bildirdi. Ekonomistler daha önce ilk indirimi ocak ayında bekliyordu. Barclays, böylelikle 2025 yılında faiz indirimi bekleyen kurumlardan ayrışmış oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ASO Geleneksel Büyükelçilikler Resepsiyonu'nda konuştu. Yılmaz, OVP öngörülebilirliği güçlendirdiğini, böylece yatırım için sağlıklı bir ortamın sağlandığını belirtti. "5 Eylül'de ilan ettiğimiz Orta Vadeli Program geçen yıl ilan ettiğimiz programın bir devamı niteliğinde. Temel amaçlarımız değişmiyor. Nedir onlar? Enflasyonu düşürmek, orta vadede tek hanelere indirmek, bunu yaparken büyümemizi belli bir dozda ve istihdamımızı sürdürmek, bir
taraftan da az önce bahsettiğim depremin yaralarını sarmak, deprem bölgelerini rehabilite etmek." ifadelerini kullandı.

Yabancılar gözlerini hangi sektöre çevirdi?Yabancılar gözlerini hangi sektöre çevirdi?

 

Yatırımcılardan 6 haneli Bitcoin beklentisiYatırımcılardan 6 haneli Bitcoin beklentisi

 

Atlanta Fed Başkanı'na ihlal soruşturmasıAtlanta Fed Başkanı'na ihlal soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dr.sallaso 12 Eylül 2024 10:48

    tipsiz beçet kardeşimiz doğru yazmış.aselsan örnek.bir savunma sanayi şirketi bilançoya bakın bu kadar kötü olamaz.çok kötü örnek bundan sonraki ülkenin yol haritası aslında yaıtırım yapmak isteyenlere örnek.bu kadar aefalet dolu bir bilanço olurmu savunma sanayi şirketinde hasılat gerilemesi dünyada tek örnek .diğerleri hakikaten nasıldır ne kadar kötüdür .ardı ardına ifaslar gelirse mafiş devam 

  • tipsiz beçet12 Eylül 2024 09:45

    çok beklersiniz alıcı falan .hangi alıcı .yabancı yok gelmiyor korkudan .gelen ler zaten kap kaçakçı .onlarda şimdilik borsaya el atmadılar onların gelir kaynağı farklı .hohohohoohohohborsaya kaldıraçyapcak kurumsal yatırımcı zaten gelmiyor anlık abidikleme için gelen olurmu .bofa yapoyo zaten nefes aldırmıyo bofa .sistemi kurmuş iyi para vuruyo bofa .araya izin vermez zaten başkasını sokmaz .hohohohohhh bofalama ya devam aselsan örnek savunma sanayi şirketi hasılata bakın bilançoda komedi gibi .aşşaaa .dünyada ilk ve tek .akapa rejimi bunuda başardı .hoohohohohoh 

  • gılları şifa saçan yobaz beçet 12 Eylül 2024 09:38

    bekleyin siz alıcı falan hangi alıcı.bofa sistemi kurmuş günlük onlarca milyon dolar kar ediyor .yabancı sokarmı hazır sistemi kurmuşlar .borsa milli piyango gibi oldu .milli piyangoyu hatırlayan varmı yok .borsada aynı yolda gibi .altın ve arsa ya devam 

  • VS12 Eylül 2024 09:30

    yerin dibine girsin böyle borsa sebep yokken 3 ay oldu dürekli düşüyor en basit araçlara bile son 15 günde 150 bin tl zam gelmişken örnek içi plastikle kaplı reno duster e bile