E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
16 Eylül 2024 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı, yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit atandı. Milli Savunma Bakanlığında Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi görevden alındı, yerine ise Musa Heybet atandı. Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı, yerine ise Yasin Ayfer Erkoç atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Sigara paketi başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 TL'den, 7,8 TL'ye çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yaygın ve yoğun denetimlerle vergilemede adaleti sağlamakta kararlıyız.

Kayıt dışı yöntemlerle tahsilat yapan işletmeler takibimizde FBI, Florida'daki golf kulübünde Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturduğunu açıkladı.

Reuters/Ipsos tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Trump'ın özellikle Çin'den ithal edilen mallara yönelik gümrük vergilerini arttırma vaadi ABD'li seçmenlerin çoğunluğunun desteğini aldı.

Son TV münazarasından sonra anketlerde Trump geriye düştü.

ECB Üyesi Wunsch'a göre ECB politikasını gevşetmeye devam edebilmeli, ancak tüketici fiyatlarındaki artışa dikkat etmeli.

ECB Üyesi Nagel: Enflasyon gelecek yılın sonuna kadar %2 hedefine düşecek.

AB Komisyonu, Rus varlıklarına yaptırımın daha uzun sürelerde yenilenmesi için 3 öneriyi üye ülkelere sundu.

Çin Ticaret Bakanlığı: Çinli şirketlerin çıkarlarını kararlılıkla savunmak için gerekli tedbirleri alacağız.

Moody's, daha sağlıklı bir bankacılık sektörü ve beklenenden daha iyi bir ekonomik performansı gerekçe göstererek Yunanistan'ın kredi notunun görünümünü durağan'dan pozitif'e revize etti.

Tasarruf finansman sektörünün 2024 yıl sonu sözleşme büyüklüğü hedefi 400 milyar TL olarak belirlendi.

MKK verilerine göre haftalık yatırımcı sayısı 81.783 kişi azaldı. Böylece pay senedi yatırımcı sayısı 7,3 milyona geriledi.

Ne olacak?

Çin ve Japonya’da piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.
Türkiye’de bugün Ticaret Dengesi açıklanacak.
ABD’de faiz kararı Çarşamba günü yayımlanacak.
TCMB faiz kararı Perşembe günü yayımlanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz hafta %0,88 değer kaybederken, hafta içinde 200 g HO'nun altına sarktı. Haftanın son iki işlem gününde tepki alımları ile karşılaşan endeks, haftayı 9.685 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta en çok yükselen sektörler metal ana ve sanayi olurken, elektrik sektörü en çok düşen sektördü. Teminat tamamlama çağrılarının azalması ile birlikte kısmide olsa rahatlayan piyasa koşulları, endeksteki tepki alımlarındaki önemli sebep olarak öne çıktı. 10.200 seviyesinin
üstüne hacimli gelinceye kadar gelen alımların tepki alımları olacağı kanaatindeyiz.

TCMB, Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Geçen ay %2,22 olan eylül ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde değişim göstermedi. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise %43,31'den %43,14'e geriledi. TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için %28,71'den %27,49'a, 24 ay sonrası için %19,30'dan %18,38'e düştü. Dolar/TL beklentisi ise 37,2760'dan 37,1599'a düşerken, 12 ay sonrası Dolar/TL beklentisi ise 42,0348'den 42,4274'e çıktı. GSYH artış beklentisi %3,4'den 3,2'ye, gelecek yıl için ise %3,5'den 3,4'e geriledi.

Piyasalar bu hafta Merkez Bankalarının kararına odaklanacak. Çarşamba Fed, Perşembe ise TCMB faiz kararı gelecek. Piyasaların aklındaki soru Fed 25 baz paz puan mı yoksa 50 baz puan mı indirim yapacak? Kasım ve Aralık aylarına ilişkin güvercin mesajlar verilecek mi? Makro verilerin karmaşık olduğu günlerde Fed’in faiz kararı da çok bilinmeyenli denklem olarak kalmaya devam ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2024Günün önemli şirket haberleri 16/09/2024

 

Ons altın yeni rekor peşinde!Ons altın yeni rekor peşinde!

 

Petrol fiyatları haftaya yükselişle başladıPetrol fiyatları haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.16 Eylül 2024 13:00

    Bugün yatırım fonu sattım %1 yüzde bir oranında vergi+mahsup kesintisi yapıldı yani fonun getirisi aylık %4 ise ise yüzde biri vergi+mahsuba gidecek net %3 yatırımcıya kalacak alımda da vergi alınacak ise fonun getirisi enflasyonun da altında kalır bir daha yatırım fonu almam