E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor ---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
26 Eylül 2024 - 07:57 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD’den ayrıldı.

Erdoğan: Birçok Batılı ülke İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı, ordunun Lübnan'a kara saldırısına hazırlandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze'deki kabul edilemez durum, uluslararası toplum için bir uyanış çağrısı teşkil etmelidir.

Filistinli kardeşlerimizi açlığa ve katliama mahkum etmeyeceğiz ve sessiz kalmayacağız.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Lübnan'daki tansiyonun düşürülmesi için birçok ortakla yoğun şekilde temas halindeyiz.

ABD Başkanı Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bir araya geldi. Biden, Rusya karşısında Kiev'e tam destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

ABD ile Fransa'nın öncülük ettiği ve AB ile 8 ülkeyi daha bir araya getiren ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldı.

ABD Kongresi, devlet kurumlarının Aralık ayına kadar finanse edilmesini sağlayan geçici bir tedbiri kabul ederek şimdilik bir kapanmayı önlerken nihai harcama kararlarını 5 Kasım seçimleri sonrasına erteledi.

İran, BAE’nin de hak iddia ettiği Basra Körfezi'ndeki 3 ada hakkında ABD ve BAE'nin çözüm için müzakere talebini, adaların İran topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu savunarak reddetti.

Ne olacak?

Yurt içinde bugün TCMB PPK Toplantı Özeti yayımlanacak.
ABD’de bugün İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
Fed Başkanı Powell’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.
ABD Hazine Bakanı Yellen’ın bugün konuşma yapması bekleniyor.
Japonya'da LDP'de lider seçimi 27 Eylül'de yapılacak.
1 Ekim’de başkan yardımcıları Vance ve Walz münazarası gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi yatay başladığı geçtiğimiz işlem gününü satıcılı tamamladı. Yaklaşık 138 puan geri çekilen endeks tekrar 10.000 seviyesinin altına sarktı. Satışların, yurt içi taraftan gelen haber akışları ve T2 bakiye düzenlemelerinin etkisi kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, BM Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’de yatırımcılarla görüşmelerini sürdürüyor. Şimşek bu kapsamda da açıklamalarda bulunuyor. ABD'de Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Şimşek, yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını söyledi. Şimşek, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin öncelikli olduğunu ifade etti. Sıkı maliye politikalarının odağında bu konuların yer alacağını ve yeni ilave vergilerin getirilmesinin planlanmadığını aktardı. OECD, dün Geçici Ekonomik Görünüm raporunu yayımladı. Raporda 2024 için küresel büyüme beklentisi %3,1'den %3,2'ye yükseltildi, 2025 için %3,2 olarak korundu. OECD raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerde yer aldı. Buna göre, Türkiye için 2024 büyüme beklentisi 0,2 puan düşürülerek %3,2'ye, 2025 beklentisini 0,1 puan düşürerek %3,1'e çekildi

Günün önemli şirket haberleri 26/09/2024Günün önemli şirket haberleri 26/09/2024

 

Altında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildiAltında gözler Powell'ın konuşmasına çevrildi

 

Küresel borçlar ilk altı ayda  312 trilyon dolara ulaştıKüresel borçlar ilk altı ayda 312 trilyon dolara ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Eylül 2024 12:09

    Fazi neden artıyor ? ülkemizde yada yüksek ? TL basıyorum ben, siz tl alın sizde bir yerlerde batlasın amna dolara dönmesin :D bu mantık var. dübyada dolar değer kaybedecek diye altına geçiş oldu faizleri fed indiriyor artık dolarda durmayın manası çıktı. ülkemizde ise halar buna rağmen yüksek. ülkemiz kar yaparak totalde, dolara döndürecek birikimi hala yok. ağır vergiler alıyor ve harcamalarına vergiler yetmıyor, borçlar bitmıyor birde TL basıyor. tl değerini merkez bankası hamleleri ile bir seviyede tutmaya çalışıyor. bu durumdada borsa ucuz ? pahalı ? denmez. attım 5 mılyar usd gelse borsaya girse ne olacak ? TL basıp hukumet yine aynı taktıgıne dönecek. vergiler azalmayacak, dolar düşmeyecek eee bu çıkmazdır. bu durumdada borsa bu halde çok normal.yabancı girdisi için ortam casip deil. orta uzun vadede malesef...

  • Yusuf Turan 26 Eylül 2024 11:40

    Borsa yükseliyor ama benim ihlgm bir sene evvelki Fiatta bıçaklayıp yerinde duruyor yuh yuh olsun

  • Ahmet Yalçın 26 Eylül 2024 10:04

    Artık midem bulanıyor aylardır yan tahtalarda yapılanlar endeks aynı hisseler sürekli aşağı. Buna sebep olanlar Kimse Allahindan bulsun. hisseleri sattığım an bir daha adını anmam borsa denen kumarhanenin

  • borsacı26 Eylül 2024 09:38

    çoluk çocuguyun rızkını kaptırma borsa soygun yeri aç gözlü patronlara yem olma borsadan uzak durun mevduata geçin borsada çıkışlar aldatıcı kesinlikle uzak durun.

  • borsacı26 Eylül 2024 08:26

     borsa kazanç yerinden çıkmış zarar yerine dönüşmüşdür en dogrusu bu batakhaneye bulaşmamak .mevduat dogru tahin ediyorum borsada hiç bir beklentim yok.