E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada bayram sonrası ralli beklentisi---

Borsada bayram sonrası ralli beklentisi

Borsada bayram sonrası ralli beklentisi
04 Haziran 2024 - 08:30 borsagundem.com

Uzmanlar, Türkiye’nin gri listeden çıkacağı, kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırım kararları ve CDS’lerde düşüşün sürmesi beklentisiyle kurban bayramından sonra borsada yeni bir ralli olmasını öngörüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, mayıs ayını yüzde 3,53 artışla 10.400,48 puandan tamamlarken, yılbaşından bu yana yüzde 39,23 değer kazanarak dünyada öne çıkan endeksleri geride bıraktı.

Piyasalarda bayramdan sonrasına yönelik beklentiler de şekillenmeye başladı. Geleneksel olarak bayramlardan önce genelde zayıf bir seyir izleyen Borsa İstanbul, bayramlardan sonra hızlı bir yükseliş gösteriyor. Özellikle kurban bayramlarından 15-20 gün öncesinde satış dalgası yaşanıyor. Son 5 yılda kurban bayramından önce en düşük yüzde 8, en yüksek yüzde 17’lik bir düşüşün yaşandığı görülüyor.

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, uzmanlar kurban bayramından sonra yeni bir ralli olmasını beklerken, bu ralliyi destekleyecek gelişmeler olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle Paris merkezli Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) 28 Haziran’da vereceği kararla Türkiye’yi gri listeden çıkarması bekleniyor. Bu durumun borsada yaşanacak rallinin ateşleyicisi olmasını bekleyen uzmanlar, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yönelik not artırım kararları ve CDS’lerde düşüşün sürmesi durumunda borsada yaz aylarının oldukça sıcak geçeceği görüşünde.

Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul 100 Endeksinin dolar bazlı 323 seviyesini aşmasından sonra dolar bazlı direnç seviyesi olan 343 seviyesinden TL bazlı olarak ise 11 bin puan seviyesinden satışla karşılaştığı görüldü. Uzmanlar haziran ayının genelinde 10 bin puan ile 11 bin puan arasında yatay bir seyir bekliyor.

Yabancı yatırımcıların borsada son iki haftadır satıcı tarafta yer alması ve daha çok tahvil piyasasında alıcı olmasının da borsadaki zayıf seyirde önemli bir rol oynadığını söyleyen uzmanlar, enflasyon muhasebesinin bilançolar üzerinde yarattığı baskının da sürdüğüne dikkat çekiyor.

İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke: 400 dolara yolculuk bekliyorum

"11.000 seviyesini Yapı Kredi haberiyle birlikte gördüğümüz günden bugüne yaşadığımız düzeltme hareketinin şimdilik içerisindeyiz gibi gözüküyor. Ana trendin hala yükseliş olduğunu ancak haber etkisine de dayalı olan bu tarz düzeltmelerin sağlıklı yükseliş hareketleri için önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

10.750 seviyesinin altında kaldığımız sürece düzeltme etkisi devam edebilir ancak özellikle kısa vadeli 10.500 seviyesi üzerinde kapanışlar 11.200 seviyesine doğru yeni bir hareketin güç kazanması açısından önemli olacak. Not artış patikasında olmamız, gri listeden çıkma ve atılan rasyonel adımların devam etmesi sene boyunca 400 dolar hedefine doğru bir yoluculuk için görüşümü korumama sebep olan dinamikler."

Yabancılardan hisse ve tahvile 11.4 milyar $ geldi

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 04/06/2024

 

Borsada üç ayda yüzde 46 kazandıran üç sektör

 

BİST'ten haftanın ilk işlem gününde 2 hisseye tedbir

 

BIST Geri Alım Endeksi'ne 1 hisse alınacak, 8 hisse çıkarılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)